Pazar, Şubat 22, 2009

18 yaşında kariyeri bitti

Modern MMA tarihindeki en feci sakatlık, geçtiğimiz hafta Kanada'da meydana geldi. 18 yaşındaki Dean Lewis, aşırı kanama sonucu akciğerlerine kan dolması sebebiyle bayılarak hastaneye kaldırıldı. Genç sporcunun kariyerinin kesinlikle bittiği açıklandı. MMA için olabilecek en kötü reklamlardan biri olan olayda hakemin ve antrenörun ihmali tartışılıyor. 2. raund sonunda aşırı kanamaya rağmen dövüşe devam eden Lewis, 3. raund sonunda yere kapaklandı. Hemen doktorlar tarafından müdahale edilen Lewis'in boğazına boru sokularak akciğerlerine hava gitmesi sağlandı. 40 dakika içinde hastaneye yetiştirilirken, Lewis'in bu süre içerisinde bilincinin yerinde olmadığı söylendi. MMA tarihindeki en kanlı maçlardan biri olarak tarif edilen maçta Lewis'in 3. raund'a çıkmasına acaba izin verilmeli miydi? 


Tedavi gördüğü hastanede kendine gelen, konuşabilen ve yürüyebilen Lewis, bir an önce antremanlara geri dönmek istediği söyledi ancak doktorlar bunun imkansız olduğunu söylüyor. Talihsiz olay, Kanada'da MMA'e karşı yasaklama kapanyalarını da körüklemiş oldu.  

20 seneden az olan modern MMA tarihinde, boks ve kickbox gibi sporların aksine, bugüne kadar hiç ölüm vakası meydana gelmedi.

1 yorum:

spud dedi ki...

eleman saglam dayak yemiş

Yorum Gönder