Pazar, Ağustos 28, 2011

UFC 134: Brezilya Dünya'ya karşı!

Kansporu için yazan: KeTo

Bu geceyi nasıl isimlendirsem bilemedim. "Brezilyanın yükselişi" mi desem "Şampiyonların dönüşü" mü desem "Brezilya dünyaya karşı" mı desem!..  Dana White'ın geceden önce dediği gibi herkes formdaydı ve çok çok iyi maçlar izledik. Brezilyalı dövüşçülerin farkı, tüm kartın onlarla dolu olmasıyla beraber iyice anlaşıldı. Brezilya seyircisi harikaydı. Keşke bu güzel geceyi Joe Rogan yorumlayabilseydi (yokluğu, Fear Factor adlı yarışma programının yeni bölümlerini yorumlamakta olduğu içinmiş). Yerine gelen Kenny Florian da iyi iş çıkardı fakat Mike Goldberg'ün sinir bozuculuğunu dengeleyemedi. Harika maçlar ardı ardına gelirken, stadın içindeki seyircilerin coşkusu insanı iyice uçuruyordu...


Anderson Silva vs. Yushin Okami (Orta Siklet - Ünvan Maçı)
- maçın video özeti: http://sbn.to/os8NmB
Anderson'a karşı galip gelen son adam dediler, Anderson'u hırpalayabilen tek kişi olan Chael Sonnen ile güçlerini birleştirdi dediler, Japonya'nın en iyi dövüşçüsü dediler... Ama bunların hiçbiri Yushin Okami'nin bir gariban gibi gözükmesine engel olamadı. Okami, Anderson'a karşı hiçbir etkili atakta bulunamadı. Anderson, ilk raundu Okami'yi izleyerek geçirdi. Silva ikinci raunda atak başladı ama tadını çıkaramadım. Sanki Okami mağdurdu ve kötü adamın biri ona dayak atıyordu (aradaki fark bu kadar açıktı). Anderson Matrix moduna geçmek istedi ama kaçacağı yumruk bile yoktu. Elleri aşağıda, öylece bekledi. Sonra Forrest'a yaptığının aynısını yaptı ama Okami ayağa kalkabildi. Sonra bir daha.. bu sefer kalkmasını beklemeden saldırmaya yerde devam eden Silva'yı hakem ayırdı (R2 2:04). Okami'nin maç boyunca doğru düzgün hiçbirşey yapmaması, yapamamasından mıydı bilmiyorum ama maç ayarlanmış gibi gözüktü. Silva'nın o kadar iyi olmasından sanırım..

Maurício Rua vs.  Forrest Griffin (Hafif-Ağır Siklet)
Rua dövüş boyunca çok sakindi... Forrest'ın sürekli bastırmasına rağmen gelen atakları kolaylıkla karşıladı. Forrest biraz tutuktu. Shogun'ın üstün defansının da etkisiyle sanki suyu dövmeye çalışıyordu. Sıra Shogun'a geldiğinde ise Forrest aynı karşılığı veremedi ve aldığı darbelerle yığıldı... Üst üste gelen çekiç yumruklardan dolayı hakem maçı ilk raundun 1:53'üncü dakikasında bitirdi. Forrest'ın bu tutukluğu Shogun'un galibiyetine gölge düşürmez tabi, ama yine de garipti. Shogun'un giriş müziği Pride'daki podyumları hatırlattı. 

Ross Pearson -  Edson Barboza (Hafif Siklet)
Gelelim gecenin maçına: Bu iki dövüşçü bizlere 3 raundluk harika bir dövüş izletti. İkisinin de keskin teknikleri, enerjileri ve sundukları mücadeleri görmeye değerdi. Barboza'nın kullandığı her başarılı kombinasyon Pearson u biraz daha zedeledi fakat bir iki kerede aldığı darbelerle sersemlemiş olmasına rağmen saldırmaya yılmadan devam etti. Raund sonlarına doğru Barboza yı yere almaya çalışsada, Barboza iyi bir defansif güreş sergiledi ve 3. raundun sonunda çoğunluklu karar ile galip geldi. Barboza gerçekten çok heyecan verici bir dövüşçü ve Anthony Pettis kadar kaliteli gözüküyor. İlerde neler yapacağını beraber göreceğiz...
Antônio Rodrigo Nogueira - Brendan Schaub (Ağır Siklet)
-maçın video özeti: http://sbn.to/rpfTbt
Brendan Schaub'un UFC'deki gidişatı bana aksiyon-gerilim filmlerini hatırlatıyor; Sanki kendisi Dana White tarafından PRIDE efsanelerini teker teker avlaması için görevlendirilmiş bir kiralık katil... Ayrıca sürekli karşısına kariyerinin kötü zamanlarını yaşayan kişiler getiriliyor, o da gençliğini, gücünü, kondüsyonunu kullanarak galip geliyor, ve böylece her yeni maçla da daha iyiymiş gibi gözüküyordu... Fakat Schaub, son görevinde sağlam taşa fena tosladı. Dersini iyi çalıştığı belli olan genç dövüşçü Minotauro'nun sakatlığını (dize attığı tekmelerle) ve açıklarını değerlendirdi, kenetlenmelerden galip çıktı. Minotauro ise aldığı darbelere rağmen sürekli ileri gitti ve ilk raundun 3. dakikalarında Schaub'u tellere yasladı. Sol kroşe ve üstüne sağ direkt çıkarınca Schaub yere yığıldı. Yerdeki genç dövüşçüye son bi yumruk attıktan sonra hakem maçı bitirdi. Schaub'un da 4 maçlık galibiyet serisi son buldu. Minotauro da bu performansıyla gecenin nakavtı ödülünü aldı.
 
Luiz Cane - Stanislav Nedkov (Hafif-Ağır Siklet)
Maç, başından itibaren Nedkov'un sağ yumruğuyla Luiz Cane'in kafasını koparmaya çalışmasından ibaret bir maçtı. Cane'in üstün ayakta dövüşü ufak tefek karşı ataklar çıkarmasına yaradıysa da, Nedkov sağ yumruğu üst üste yerini buldu. İlk raundun sonlarına doğru ikili yumruk kombinasyonuyla sersemleyen Cane kaçmaya çalışsa da, tellere kıstırıldı. Cane'in kapanan bilincine ve ardı ardına gelen yumruklara rağmen hakemin maçı gereğinden biraz geç bitirmesi korkunç saniyeler yaşattı. Nedkov, Henderson'ın bi düşük versiyonu gibi. Kendini geliştirirse UFC de başarısını devam ettirecek gibi.

Evet... Şimdi sırada "UFC Fight Night: Shields vs. Ellenberger" var. Göz dolduran bir karta sahip olmasa da, Alan "The Talent" Belcher'ın sakatlıktan dönüşünü izleyeceğiz...

Editörün notu: Londra'da, Avrupa'nın en büyük korku filmi festivali Frightfest'te, günde 4 ila 6 film izlemekte olduğumdan dolayı siteyle pek ilgilenemiyorum. Ancak ne yapıp edip Cumartesi gecesi Alpagu'yla birlikte Shogun ve Silva'nın maçlarını TV'de canlı yakalamayı başardım. Genel olarak PRIDE'dan gelenlerin zaferiyle sonuçlanan enteresan bir gece oldu... Yıllar sonra Brezilya'da düzenlenen ilk UFC event'i hem duygusal hem de finansal bir başarıyla sonuçlandı diyebiliriz. Anderson adını tarihe altın harflerle yazdırmaya devam ederken, Shogun'un tekrar kemere gözünü dikmesi ve Big Nog'un emekliliğin ucundan geri dönmesi sevindiriciydi. Minotauro'nun gecenin nakavtı kazandığına hala inanamıyorum!! BJJ'in anavatanı Brezikya'da hiçbir maçın submission ile bitmemesi komik bir detaydı... 
Hakettiğinden fazla değer verilen, gelmiş geçmiş en yalan şampiyonlardan biri diyebileceğim  Forrest'ın yine rezil olmasına ve Schaub'un yapay yükselişinin sona ermesine çok sevindim. Okami'den bahsetmiyorum bile zaten... Modern MMA'in sahte yıldızlarının böylesine sağlam dayak yediği bir event uzun süredir izlememiştik.. oh be! güzel oldu.

14 yorum:

frankello dedi ki...

schaub bu dövüşüde kazansaydi üzerine 2 maç daha kazansa kemer için sıraya girecekti.bu da gösteriyor ki ufc'nin hw divisionı içler acisi bunu kabul etmeyen kördür yada görmek istemiyordur.cain ve jds bu iki isimden ibaret ufc hwi.cro cop'in ko edemedigi herifi nog ko etti ilginc.onun dişinda shogun aslansin bazilari forrestin aklinin hamile olan karisinda olduguna baglayip shogun o kadar iyi degildi desede bence iyidir.kimin efsane oldugunu da gördük kimin overrated.shogun adamsın ulan.

KeTo dedi ki...

Forrest'ın dövüştüğü sıralarda karısıda doğurmak üzereymiş. Dana White doğuma yetiştirmek için Forrest'ı jetine almış. Maçtaki garip hali bu yüzdendi sanırım. Zaten maçtan öncede -UFC benim için çok şey yaptı, bende onlar için birşeyler yapmalıyım. Gibi birşeyler demiş.

ncanerozturk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ncanerozturk dedi ki...

Evet forestin karısı hamileydi.aynı zamanda evi yanıyordu,aklı bir yandan da ölmek üzere olan evcil kaplumbağasındaydı falan.. ee shogun jones karşısında sakattı %100 değildi,coleman maçında ki gibiydi diyince biz fanboy olduk azar yedik..
şimdi macera aramayı bırakıp eski hocası rafael cordieroyla çalışmaya başladı,sakatlığını da atlattı sanırım.2 farklı shogundan yine tüm lhw'yi yokedebilecek bir shogun var şu an.Lhw'nin en iyi striker'ı var yani...
Olası şampiyonluk senaryosu;Jones rampage'i ezer ve rashad ile maç yapar.Bu maçın galibi machidayla maç yapar.o maçın galibinin rakibi ise bu zamana kadar verilen maçlarının hepsini kazanırsa title shot'ı hakeden shogun olur.Şampiyonluğu alır bizde mutlu oluruz.

frankello dedi ki...

dana white kendisinin de tanıdıgı şimdiye kadar shogun gittigi en iyi doktor oldugunu sölüyor son diz ameliyatini yapan doktorun ve shogunun artik dizinden problem cekmeyecegini iddaa ediyo.forrest maci ölcü degil ama 1.machida macındaki gibi tamamen saglıklı ve konsantre bir shogun bence jones'u yener.
bu arada bence anderson silva gelmiş geçmiş en iyi degil bence en iyi 5 de bile degil.adamın boy 188 reach 197.adama fedordan 5 cm uzun 9 cm daha fazla reach' e sahip.nası en iyi diyebiliyorsunuz yahu hiç bir zaman fedor kadar competetive karşilasmalarda yer almadı,kesinlikle fedorun dövüştügü kadar iyi bir division degil.en azından lhw'de dövüşmesi gerekir bence.anderson silva gelmiş geçmiş en iyi diyen bence kördür yada medyada yazilan herşeye inanan bir koyun.fedoru yenen adamı yenmiş olabilr anderson ama matematik degil bu sonucta ve su an ki form durumundan bahsetmiyorum dan henderson adamım cok severim ama 2005 2006 civarindaki bi fedora karşi hiç şansi yoktu.o yüzden anderson silva p4p en iyi diyen gelip benmle tartişmasin arkadas.bu arada nick diaz eger gsp'i yener ve üstüne titleı korur ise adamı biraz taniyorsam gözünü anderson silvaya dikmezse hiç bişi bilmiyorum.yener mi bence her türlü.

NigelfuckinBenn dedi ki...

ufcde dövüşmemiş adam greatest değil greatlerden biri bile sayılmaz.overrated ın imparatorudur fyodor. okaa overrated ki shogundan bile daha fazla o kadar yani.hesabını siz yapın.

Okami > zuluzinyooo ahahhaLOLihihih

P4P GOAT = SPIDEEY

Can Evrenol dedi ki...

UFC ortasikleti çok zayıf bence de
Anderson'un daha ciddi rakiplerle karşılaşmasını isterdim.

frankello dedi ki...

ufc'de dövüsmemiş olan demek cok komik hele su an ki ve geçmişteki ufc hw divisionına bakarsak dahada güleriz.fedorun pride'da ve strikeforcedaki dövüştügü hw division i bile daha competetive.big foot,kharitonov,barnett,overeem,fedor.buna karşi hakkaten iyi diyebilecegin 2 isim var ufcde velasques ve jds.brock demeyin lütfen.frank mir'in bu 4 isme karşı şansı yok onu da anmayalım komik olmasın.pride'da dövüştügü adamlardan bi iki patatesi olabilr ama o zaman zten dövüşcü yoktu piyasada nerdeyse.hemde boy kilo orani fizik yapisi olarak nerdeyse bir lhw olan fedor overrated ama kendisinden 5 cm uzun 9 cm fazla reache sahip bir adam lhwde bile dövüşmedigi halde kendinden ufacik rakiplere chael sonnen dahil bitik adamları yenince p4p goat oluyo salak falanmısınz siz ya.fedora şu aralar kıl oluyor olsamda hakkını verelim 1 2 patates dişinda karşilaştırdıgınz tüm adamlardan daha competetive adamlarla daha zorlu bir klasmanda dövüştü hemde fiziki yetersizliklerine ragmen.

frankello dedi ki...

ayrıca ufc de dövüşmemiş ne demek .ufc en popüler diye orda dövüşme mecburiyeti mi var çağlarmsın sen yoksa nick degistirip geldin:D.2007ye kadar kimse ufcnin ismini bile anmiyordu.su an tekel konumunda olabilr ama eskiyi göz ardi edemezsin.can'ın bi yazisinda dedigi gibi o zamanlar asil arena pride'dı en iyiler prideda dövüşürdü.

Choke dedi ki...

Baştan sona FAKE bir eventti. Brezilyadaki seyirciyi memnun etmek ve gelecekteki ufc yatırımlarını sağlamlaştırmak için yapılmış gösteri maçlarıyla doluydu.

Forest ın bunun için sağlam para aldığına eminim. Yere düştüklerinde maçın bitirilmesi için kollarını iki yana açarak (özellikle okami) yatmaları harikaydı zaten.

Sonuçta önemli olan bol nakavtlı eğlenceli bi event izlettirmek
kimse gerçek olmasını umursamıyor.

NigelfuckinBenn dedi ki...

franky sizn orda ufc den bahsedilmiyomuydu ya zamanında. ben çok net hatırlıyorum 2005 de bizim köydeki kankalarımla ufc ci oldugumuzu pride cıları aramıza almazdık.ahaha

en çokta dana white ın haklı çıkması hoşuma gidiyor. mma tarihinin en büyük ironisidir bir fyodor hayranının bi başka dövüşçünün yendiği adamları küçük görmesi.

ncanerozturk dedi ki...

Evet forestin shogun'dan,okamininde silvadan dayak yemek için para aldığına bende eminim.Sonuçta bitmiş adamlar bu saydığımız brezilyalılar. Dünyanın en iyi dövüşçüleri falan değiller...

Kendimi bir an 13 yaşındaki abdli lesnar nuthuggerları ile tartışır gibi hissettim.Ürperdim ne yalan söyleyeyim..

frankello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
frankello dedi ki...

fedor hayrani deiglim kendisini begenirim ama ilk 5ime girmez.onun dişinda adamın rakiplerini kücümsemiyorum olduklari gibiler rakipleri.bir yerde bok atilan bir adam var fiziksel özellik olarak bir alt sikletin dövüşcüsü ama bir üst siklette dövüsüyor ve 10 yil yenilmiyor.all time greatlerden degil.diger tarafta bir adam var bu diger adamdan 5 cm uzun daha geniş omuzlu daha uzun kollu bi adam ve dünyadaki en zayif siklette dövüşüyor fiziksel özellik olarak daha üst sikletin adamı olabilcek olmasına ragmen.ve bu adama gelmiş geçmiş en iyi diyorsun.

bana pek mantıklı gelmiyor kusura bakma.

Yorum Gönder