Pazartesi, Ekim 03, 2011

Badr Hari emekli oluyor! 28 Ocak - IT'S Showtime

(Kansporu için yazan: Sefa Atılgan)

Kickboks dünyasının en büyük süperstarı Badr Hari, kariyerine nokta koymaya ve boks kariyerine yelken açmaya karar verdi! Bu seneki K1 WGP'sinde de bulunan Badr Hari duruma göre ya turnuvaya çıkacak ve Gökhan Saki ile kariyerine nokta koyacak ya da direk Gökhan'la karşılaşacak. WGP'nin gerçekleşme durumuna göre belli olacak herşey. Bu arada Gökhan Saki K1 WGP'sinde yok. Bunun sebebi onun da kickboks kariyerini bitirmeyi düşünmesi. Büyük ihtimal 28 Ocak günü efsanevi gecede iki süperstar kariyerlerinin son maçına çıkacaklar.

Şimdi Gökhan Saki'nin de  beklenilenin aksine MMA değil boks kariyerine başlayacağı konuşulmaya başlandı. 2 dövüşçü de boksör olmak ve daha çok para kazanmak istiyor gibiler. Hari'nin bu çeneyle boks dünyasında ağır siklette yer almasını düşünemiyorum bile. Saki ise daha alt sikletlerde bulunacaktır büyük ihtimal. En bomba tarafı Gökhan'ın boks kariyerinde çalışacağı yer Mayweather ailesinin bizzat kendi salonu olması!

Bu kararlardan Gökhan daha karlı çıkacakmış gibi geliyor bana. En sonunda kendi ebatlarında isimlerle karşılaşabilecek ve tam olarak yumruklarına odaklanabilecek.

İşte 28 Ocak'taki müthiş gecenin dövüş listesi:

Badr Hari vs. Gökhan Saki
Daniel Ghita vs. Hesdy Gerges (IT’S SHOWTIME world title heavyweight)
Tyrone Spong vs. Melvin Manhoef
Errol Zimmerman vs. Rico Verhoeven
Ben Edwards vs. Ricardo van den Bos
Murat Direkçi vs. Robin van Roosmalen
Lhoucine ‘Aussie’ Ouzgni vs.. Yohan Lidon (IT’S SHOWTIME world title 73kg max)
Gago Drago vs. Hinata Watanabe
Chahid Oulad El Hadj vs. Harut Grigorian
Danyo Ilunga vs. Mourad Bouzidi
Michael Duut vs. Anderson ‘Braddock’ Silva
Henry van Opstal vs. Hafid el Boustati

Hollanda'ya gitsem mi diye düşünmeye bile başladım... 2 süperstarın final maçı, Ghita vs Gerges rövanş ve Spong vs. Manhoef gibi vahşi bir dövüş!..

11 yorum:

Can Evrenol dedi ki...

Yazılar için çok teşekkürler Sefa! Devamı gelirse çok sevinirim!

Artık büyük bir UFC etkinlik yazısı olmadıkça kimse yorum yapmıyo yazılara anladığım. Ama olsun çok güzel bir arşiv oluşuyor git gide

frankello dedi ki...

bence badr hari ve saki gittikden sora kickbox hw'in krali tyrone spong olacaktir.müthiş bi dövüşcü hastasiyim.mma calisitigida biliniyor belki ileride geçiş yapar kim bilir.

ayrica badr harinin çenesinin o kadar zayif oldugunu düşünmüyorum.ruslan karaev maci,errol zimmerman macı bunlara örnektir dayak yiyip üstüne knockdown olmasına ragmen aldigi maclar.ayrica bokstakine göre dahas sert ve efektif bi yer kickbox.ama ipini koparmiş gibi saldıran tarzı bence iyi gelmez ona boksta.klitchkolarada meydan okumuş hafiften galiba.her zaman düşündügüm bu tarz agresif dövbüşcüler wladimir'i yenebilir ama vitaliyi kesinlikle yenemez.vitalinin wladimir e göre cok daha dayanikli bir cenesi var ve wlad hızlı atak yapan dövüşcüler karşısında cok panik yapiyor.david haye karşısında cok üstün olmasina ragmen bi kaç kez sacma sapan panik yapip,geri kaçtı.abisi bu tarz durumlarda sakin kalmayi cok iyi biliyor.bu arada 2side yaşini başini almiş hari onlara göre cok daha uzun yıllar dövüşebilr.kim bilir belki sampiyon olabilr ilerde.

gökhan saki 2 3 gün önce twitterinda bu mactan sora baska bir spor yapacagim ama su an söleyemem diye yazdı.galiba boks olcak bi ara çok ciddi mma düsündügü biliniyor ama adapte olamadi sanırım.ayrıca saki badr hari'yi yenecek bence.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

Badr Hari yaptıklarıyla kendisine yazık etti..bar kavgaları yüzünden geçen 2010 k1 GP sine katılamadı..bu sene de yok tabi..

boks kariyerine gelince klitschko lara asla rakip olamaz..onlara karşı agresif davranmaya kalkarsa anında nakavt olur..wlidamir e rakip olarak bi 3-4 boks maç yapması lazım..vitali ye asla rakip olamaz adam beton gibi çünkü..bence boksta başarılı olamayacak..mma ya hiç girmesin zaten..

gökhan saki ye gelince Can a hak veriyorum..hari ye göre daha başarılı olacaktır boksta..ama tabi hafif ağırsıklette olursa başarılı olabilir..ağır sıkleti kaldıramaz..tomasz adamek i hepimiz gördük hafif ağırsıkletten geldi 4-5 maç aldı ağırsıklette ama vitali ye dayanamadı.. gökhan saki nin almasını isterim..

ayrıca Can keşke boks ve kickboxla ilgili yazılarında olsa hep daha güzel olur..ben isterim yani..çünkü hepsini takip ediyorum..teşekkürler yazı için..

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

yazı için Sefa ya da teşekkürler eline sağlık SEFA :)

frankello dedi ki...

agresiflikten kastim,bodoslama girmek degil.yapmasi gereken bence wlada karşi cokca hareket etmek,eskivlerle girip over hand right oturtup arkasını getirmesi bence bunu yapabilir badr hari.ama wlada karşı yapabilr bence.vitali benim gözümde gelmiş geçmiş en iyi boksördür.adam 2 ay öncesinden dövüşü almasına ragmen lennox lewisi benzetti şanssiz bi şekilde yenildi.hiç bi zaman puan olarak geri düşmemiş,k.o birakin knockdown bile olmamiş bi adam. dedigin gibi selman hakkaten beton gibi.

frankello dedi ki...

bu arada gökhan hw'de dövüscekmiş boksta.ve klitsckolarin kendisi karsısında 12.roundu göremeyecegini sölemiş.şaşırmış:D

ncanerozturk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ncanerozturk dedi ki...

amamen para odaklı bir karar.Bırakın klitschkoları, samuel peter bile gökhanı yalan eder. Gökhanın boksu çok iyi ama profesyonel boksa bir anda dönebilecek kadar değil. Eğer temelin boks değilse hiç kimsenin değil. Boks bambaşka bir olay

Fatih Güney dedi ki...

ben k1 tutkunu biri olarak Gökhan saki ve Badr hari bırakıyorsa k1 artık zevk vermez, Bokstada ne kadar başarılı olacakları merak konusu

Fatih Güney dedi ki...

Bu arada yazı gerçekten cok güzel , boks ve kickboks yayınlarınızda bekliyor olacağız...

CHAOUS dedi ki...

Badr hari çok severim böyle bir işe kalkıştığına göre bir bildiği vardır, yani boksta çok para var rant var badr herkez tarafından çok sevilen bir kişilik ve bunu organizotörler bence iyi kullanacaktır.Ben hem elinden geldiğince hemde birilerinin yardımı ile iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.Hatta ilk maçını 4 gözle bekliyorum...
SELAMLAR...

Yorum Gönder