Cumartesi, Ekim 01, 2011

UFC 139 Basın Toplantısı

(Kansporu için yazan: Sefa Atılgan)

Geçtiğimiz günlerde harika bir dövüş gecesinin basın toplantısı vardı. Gecenin esas 4 adamı da yerlerindeydi (Nick Diaz aklımıza geliyor tabi ki bu durumda) ...

Medya ve hayranların öncelikli ilgisi Cung Le olurken, Le'nin rahat tavırları ve kameralara alışık olması hemen dikkat çekti. UFC'de ve co-main event'te (gecenin ana 2 maçından biri) bulunacak olmasını bir hayalin gerçekleşmesi olarak nitelendiren Le, bir hayranın "Vitor için hazırlanırken bir anda Wanderlei'nin devreye girmesi sonrasında onun tarzına nasıl adapte oldun ve dövüşte ne yapmayı düşünüyorsun?" sorusuna "Bu bir sır" diyerek cevap verdi ve ortamı koparttı. Dana'nın seveceği tarzda bir adam, müthiş bir dövüşçü.


Wanderlei ise müthiş ingilizcesini konuşturmaya devam etti. Sırtının duvara dayalı olduğunun farkında olduğunu belirtirken, dövüşmeyi hala çok sevdiğini ve istediğini söyledi.

Shogun fazla konuşmazken Hendo'ya odaklandığını dile getirdi. Ayrıca Jones vs Rampage dövüşünü de değerlendirdi. Jones'un baştan sona kontrol sahibi olduğunu söyleyen efsane, etkinlik sonrası Rampage'in ona ettiği maç teklifini de kabul etmiş oldu. "Ne zaman veya nerde olacağını bilemem ama rövanş olacaktır" dedi.

Bir muhabirin Dana White'a Henderson'la tekrar çalışacak olması konusunda heyecanlı olup olmadığı sorusu üzerine eğlenceli anlar yaşandı. White bazen zıtlaşsalar da hala geçinebildiklerini söylerken Hendo'ya dövüşçü olarak büyük saygısını olduğunu söyledi. Sonuna da "Fedor'u nakavt etmesi sonucunda ondan nefret edemem" diye ekledi.

Benzer bir soruya da Hendo "ironik bir durum, ne zaman bir yerde kemer kazansam Dana o organizasyonu satın alıyor" diyerek kahkalara sebep oldu.

Toplantının en ilginç anları bir hayranın (yada medy dan birisinin ama hayranlar daha baskılıydı demem lazım) Dan Henderson'a orta siklette bir daha dövüşür müsün sorusunu sormasıyla başladı. Hendo artık yaşlandığını ve daha fazla siklet değiştirmek istemediğini söylese de alt siklette dövüşürsem sadece bir isim var dedi. Oda tahmin ettiğiniz gibi Anderson Silva. Okami dövüşünden sonra Silva nın sakatlanması konu olunca hayranların Dan'e destek verip Silva'nın 'gerçek' bir sıkıntısının olmadığını söylemesi sonucunda Dana hemen olaya el koydu ve şampiyonuna arka çıktı. Silva'nın hiç bir dövüşten kaçmadığını söyleyen White. Şimdi önümüzde Shogun maçı var ondan sonra duruma göre Hendo da siklet inerse neden olmasın dedi.

UFC'nin Japonya'ya gideceği hatırlatılan 3 büyük Pride efsanesi memnuniyetle bir daha orada dövüşebileceklerini söylediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder