Perşembe, Ekim 13, 2011

UFC 140! 10 Aralık'ta da bomba gibi kemer maçı geliyor; Jon Jones vs. Lyoto Machida

(Kansporu için yazan: Cem Karasu) 

Geçtiğimiz günlerde Rampage Jackson'a karşı orta-ağırsiklet şampiyonluk ünvanını koruyan Jon Jones, bu sefer de UFC140'ta kemer maçı için Lyoto Machida ile eşleşti... Gecenin main event maçı olarak belirlenen hafif-ağırsiklet ünvan maçının duyurusu twitter üzerinden Dana White aracılığıyla yapıldı.

Air Canada Centre'da gerçekleşecek olan UFC140 gecesinde MMAseverlerin ilgisini çekecek başka maçlarda var... Başka bir orta-ağırsiklet heyecanı da Antonio Rogerio Nogueira vs. Tito Ortiz maçı olacak.

Veee ağırsiklet; yer oyununun en iyilerinden Frank Mir, aynı gece sağlam çene Antonio Rodrigo Nogueira'yla (büyük kardeş Nogueira) karşılaşacak.

UFC140, MMAseverlerin heyecanla izleyeceği bir gece yaşatacak bizlere... Lyoto Machida, Jon Jones'u durdurmak için en iyi yolu bulacağını ve çok çalışacağını söylemiş. Anlaşılan çekişmeli bir orta-ağırsiklet kemer maçı izleyeceğiz...


Kaynak:

http://lowkick.blitzcorner.com/UFC/Lyoto-Machida-will-study-to-find-the-best-way-to-stop-Jon-Jones-14079
http://lowkick.blitzcorner.com/UFC/Jon-Jones-vs-Lyoto-Machida-set-to-headline-UFC-140-in-December-14010

Not: Yazarımız Cem Karasu, "light-heavyweight" için Türkçe "orta-ağırsiklet" tabirini kullanmış. Biz normalde "hafif-ağırsiklet" diyorduk. Acaba Türkçe'de boksta falan böyle mi kullanılıyor bilemediğimden ben de Cem'in yazdığı gibi bıraktım. Farklı renkler, farklı tadlar...

Basın Toplantısı:
 

11 yorum:

its_your_move dedi ki...

Can;

Büyük olan Antônio Rodrigo Nogueira değilmiydi ? Big nog yani ?

Ozzy dedi ki...

Evet kardeşi de Rogério little nog

its_your_move dedi ki...

Yukardaki yazıda büyük ve küçük kardeşler karışmışda o yüzden söyledim...:=)

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

EVET AĞIRSİKLETTEKİ BÜYÜK KARDEŞ,,RODRİGO NOGUİRA..

ORTA AĞIRSİKLET TERİMİ BENCE YANLIŞ..BOKSTA BEN HİÇ ÖYLE Bİ TERİM DUYMADIM..

Can Evrenol dedi ki...

tamam hallettim, ben eklemiştim o parantezi yanlış yazmışım düzelttim

its_your_move dedi ki...

Bu gecede Nogueira kardeşlere şans veremiyorum.

Yıllar insana hiç acımıyor bu sebeble çenesi artık eskisi kadar kuvvetli olmayan Antonio Rodrigo Nogueira'ya Frank Mir karşısında şans veremiyorum.Daha önce TKO ile kaybetmişti bu seferde en kötü decision ile Frank Mir alır diyorum...

Antônio Rogério Nogueira da Tito'ya kaybeder.Zaten son 2 maçını kaybetti.Süpriz bişeyler olmadıkça Tito bu maçı rahat alır.

Gecenin esas maçında ise Machida'dan pek umutlu değilim...

Deniz dedi ki...

Machida Shogun'a yenildi, Rampage'e yenildi. Onların ikisini de ezen adama karşı ne diye çıkartılıyor? En azından izleyici nazarında şampiyonluk iddialarınnı yitirmiş insanları ünvan maçına çıkartmak nasıl bir çaresizliktir ki? Buradaki maçların hiçbirini 4 gözle beklemiyorum. Benim için en ilgi çekici karşılaşma Ebersole-Macdonald. Ebersole hikayesine güzel başladı.

its_your_move dedi ki...

O kadarda acımasız olmayalım deniz.Yani machida evansı maymuna çevirmişti hatırlarsan.Ki evans bence jones'la kafa kafaya gidebilecek tek adam bence...
Machida jones'ada evansa uyguladığı tarifeyi uygulayabilir ama jones o kadar iyiki pek şans veremiyorum machidaya.Ama yinede belli olmaz ufak bir hata bile jones'a kemeri kaybettirir.Machida fırsatları değerlendiren bir adam.

Alkan Gültekin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Alkan Gültekin dedi ki...

Bence Machida'nın Jon Jones'a karşı fazlasıyla şansı var, hatta LHW'ler arasında Jones'a karşı en çok kazanma şansı olan adam bana kalırsa (Phil Davies'i de unutmamak lazım, ama acilen stand-up'ını geliştirmesi lazım). Karate stili başetmesi gerçekten çok zor bir stil. Karate'de en önemli faktörlerden biri rakiple aradaki mesafeyi iyi kullanmaktır. Machida Shogun'a kadar bunu çok iyi başarıyordu, ancak Shogun Machida'nın kazandığı ilk dövüşlerinden sonra çözebildi karateyi ve ikinci maçta çok iyi bir gameplan ile Machida'nın her dövüşte korumayı başardığı mesafeyi deldi. Şimdi aynı şeyi Machida'nın Jones'a yapması gerekiyor, çünkü Jones'un da alışılmışın dışındaki darbeleri (spinning back elbow, flying knee vs. gibi acaip darbeleri var) dışındaki en önemli özelliği kol ve bacaklarının uzunluğu ile mesafeyi istediği gibi oluşturabilmesi. Bunu aşmak için Machida'nın karate altyapısının dışında özellikle stand-up'ını kullanması ve Jones'un mesafeyi dikte etmemesini sağlaması lazım. Bu arada Machida'nın Rampage'a kaybettiği maçın adil sonucu bu olmamalıydı. Hatırlarsanız Rampage dahi kazanmayı Machida'nın hakettiğini kabul etmişti.

fenerli_41 dedi ki...

jon jones neden rashadla dövüşmüyo rashad son 3 maçınıda kazandı kemer maçını hak ediyo bence

Yorum Gönder