Perşembe, Ekim 20, 2011

Werdum tekrar UFC yolunda

(Kansporu için yazan Cem Karasu)

Werdum vs. Overeem maçı seyircileri ikiye bölmüştü...
MMA dünyasının ağırsiklet Brazilian-JiuJitsu fenomeni Fabricio Werdum'u tekrar UFC'de görebiliriz... Strikeforce'un en iyi yer oyuncusu diyebileceğimiz Fabricio Werdum, resmi olarak açıklanmayan bir bilgiye göre tekrar UFC'de karşımıza çıkacağı söyleniyor.

2007 ve 2008 yıllarında UFC'de Gabriel Gonzaga ve Brandon Vera'ya karşı kendini kanıtlamış bir dövüşçü olan Werdum, Junior Dos Santos'a karşı aldığı acı bir nakavt ile UFC ile yollarını ayırmıştı. Akabinde Strikeforce organizasyonuyla anlaşan Werdum, kendini ispat edercesine yenilgisiz Fedor'u, üçgen boğma ile 1 dakika 9 saniyede pes ettirip adeta UFC'ye gönderme yapmıştı.

3 sene sonra UFC'nin Strikeforce'u satın almasıyla beraber akıllara gelen ilk sorulardan biri UFC'nin Werdum ile anlaşıp anlaşmayacağıydı. Werdum bu konuyla ilgili suskunluğunu bozmazken, yakın zamanlarda Kings MMA teknik direktörü Rafael Cordeiro tarafından ilginç bir açıklama geldi; "Werdum, Noel'de tekrar ait olduğu yere geri dönebilir". Werdum gibi fenomen bir yer oyuncusunun UFC ağırsikleti için küçümsenmeyecek ölçüde bir dövüşçü olduğu kesin. Bu haber resmiyet kazanırsa gerçekten UFC harika bir iş daha yapmış olacak. Kim bilir, belki 3 sene sonra Junior Dos Santos'la rövanş maçı yaparlar...
(Kaynak: http://lowkick.blitzcorner.com/UFC/Fabricio-Werdum-in-talks-with-the-UFC-could-be-octagon-bound-by-December-14156 )

8 yorum:

Alkan Gültekin dedi ki...

Sadece jiu-jitsu'nun yetmeyeceğini farkedip striking'ini geliştirenlerden. Ama UFC HW kadrosunda işi çok zor. JDS, Cain, Brock, Carwin ve hatta Frank Mir gibi adamlara karşı şansı yok.

Can Evrenol dedi ki...

Şansı yok değil, ama işi çok zor diyelim bence..

Can Evrenol dedi ki...

UFC, yıllar sonra sonunda çok iyi bir ağırsiklet roster'ına sahip durumda. Werdum'la daha iyi olacaklar. Benim merakım acaba Josh Barnett' alırlar mı?

Daniel Cormier, Velasquez'le arkadaş olduğu için UFC'de hafif-ağırsiklete düşerim demiş

Can Evrenol dedi ki...

Frank Mir vs Werdum enteresan maç olurdu bak.

Alkan Gültekin dedi ki...

Aslında haklısın, şansı yok demem biraz iddialı bir söylem oldu. Ama şansı gerçekten çok çok çok az. The Reem ile birlikte inanılmaz rekabetçi bir roster oluştu bana kalırsa. Şu kadar ki, Super Heavyweight sikleti oluşturmayı düşünüyorlar sanırım. Brock - The Reem inanılmaz bir match-up olur. Cain-JDS-The Reem arasındaki maçlara da yürek dayanmayacak.

Josh Barnett Strikeforce HW Grand-Prix sonrasında UFC'ye geçebilir bence. Paul Daley'yi bile alacaklarsa Barnett'i havada karada almaları lazım.

frankello dedi ki...

bir basın toplantısı sorasındaki röpörtajda melendez hakkında konusurken dana white h.weight gp galibini alicaz dedi.barnettle arasi berbat dananın barnett kazanırsa alirlar mi bence cok zor

frankello dedi ki...

abi bence bu arada werdum carwin ve mir 'i rahat alır.brock a karsi da yüzde 49 şansı var

Cem "UFC" KARASU dedi ki...

ya overeem iyi bi dövüşçü ama nakavt etme gücüne sahip biri değil bence kilosuna göre çok hızlı ama

Yorum Gönder