Cumartesi, Ekim 29, 2011

X-ARM: Bilek güreşi + kickboks + MMA

Eveeeet, işte 70-80'lerin bilimkurgu filmlerinde falan 'geleceğin sporu' diye gördüğümüz tarz sporların gerçek olduğuna tanıklık edyoruz sonunda!

Rorion Gracie ile birlikte 1993'te UFC'yi kuran iki kişiden biri olan Art Davie'nin yeni icadı: X-ARM! (Her cümleden sonra ünlem koymadan bu yazıyı tamamlayamayacağım sanırım!)



Oyuncular bellerinden bilek güreşi paneline, dağcıların kullandıkları gibi bir kilitle bağlılar. Oyunun amacı basit; ya rakibinizin bileğini büküp elinin arkasını panele değirmeye çalışıyorsunuz, ya rakibinizi tekme veya yumruklarka nakavt etmeye, ya da bir şekilde submit etmeye! Ama bu sırada dirseklerin panele değiyo olmasına gerek yok.. yani tam bir it dalaşı diyebiliriz!



Enteresan bir şekilde Wikipedia'da X-ARM ile ilgili bir bilgi bulunmuyor! Biraz araştırdım ama MMA forumları dışında X-Arm'ın ciddiye alınıp, incelendiği bir sayfaya rastlayamadım. Anladığım kadarıyla X-Arm 2008 yılında bir esmiş ve kaybolmuş. Ama şimdi 2012'nin ilk çeyreğinde online izlenebilecek turnuvalarla geri döneceklermişmiş... 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder