Pazartesi, Ekim 10, 2011

Frankie Edgar tarihe geçti! Jose Aldo hala rakipsiz! Sonnen vs. Silva II yolda...

UFC 136, beklenildiği gibi çok sıkı ve çok kaliteli geçti diyebilirim. Frankie Edgar ise sıkı, yetenekli falan değil, artık yaşayan bir efsaneye dönüştü demek lazım. Rocky oldu Rocky... Filmde görsek yok artık bu kadar da olmaz derdik...

Geceye Melvin Guillard'ın biraz fazla havalara girip Joe Lauzon'a flaş bir submission ile mağlup olmasıyla başladık.

Ardından Chael Sonnen'in tahmin edildiği üzere güreşini konuşturup, nakavt makinesi Brian Stann'ı yerde domine etmesini ve etkisiz hale getirmesini izledik. Doğrusu Stann'in Sonnen'e daha fazla problem çıkaracağını sanıyordum. Sonnen'in maçtan sonra Anders Silva'ya meydan okuması ise neredeyse maçın önüne geçti desek yeridir. Basın toplantısı esnasında Dana White da gülerek bu rövanşı yapmamak için aptal olmamız lazım dedi.

Gecenin co-main event'inde Jose Aldo, Kenny Florian'ı çok ustaca mağlup etmeyi başardı. Rakibini bitirmeye çalışmak yerine takedown'larla ve clinch'te puan kovalayan çok yetenekli ama sıkıcı Florian'ın oyunları Aldo'ya yetmedi. Kenny Florian çok yetenekli ve özel bir adam, orası kesin. Ancak o en üst düzeydeki süperyıldızlardan birideğil. Jose Aldo ise her zamanki yırtıcı pitbull tarzını sergileyemedi ama Forian'ı da başka türlü yenmesine imkan yoktu. Olgun bir şekilde yeri geldiğinde bu işi satranç gibi oynayabildiğini de ispatlayarak, gelmiş geçmiş en iyilerden biri olduğunun altını çizdi.

Finalde Frankie Edgar ve Gray Maynard kozlarını 3. kere paylaşmak için karşı karşıya geldiler. Büyük bir çoğunluk gibi ben de Edgar'ın artık bu sefer kurtulamayacağını düşünüyordum (bir önceki maçı Edgar'a daha yakın bulmama rağmen). Ve tıpkı tahmin edildiği gibi ilk rauntta Maynard kaya gibi bir aparkatla Edgar'ı sersemletti ve ardından 2 defa yere düşürdü. Ne yalan söyleyeyim, artık bu sefer Edgar'a yazık olacak diye düşünmeye başladım izlerken... Ama Edgar gerçekten sıradışı bir dövüşçü (sıradışı bir insan olduğunu) haykırırcasına yine durumu eşitlemeyi başardı ve jüri kararı bir galibiyete doğru gidiyor derken 4. rauntta Maynard'ı nakavt etmeyi becerdi. İnanılmaz bir andı...

6 yorum:

A.Özdemir dedi ki...

Eğer birgün UFC klasikleri diğe bir sınıflandırma yapılırsa Edgar&Maynard II-III ilk sırada yer alacaktır. Frankie Edgar tam bir gladyatör. O kadar yumruğun üzerine 4. raundda çok net bir knock out yapması inanılır gibi değil.

Ayrıca Sonnen harbiden stann'e hiç şans tanımadı. Baştan sona üstün götürdüğü maçı 2. roundda net bir şekilde bitirdi. Stan'in daha fazlasını yapabileceğini düşünüyordum ama olmadı.

Bence florian'ın jose aldo karşısında şansı yoktu. Ama yinede iyi mücadele ederek kaybetti.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

ergar vs maynard maçının ilk raundunda sanki bi önceki maçı izler gibiydim..o maçta da ilk raundta 3-4 defa nakdawn olan edgar 2. raunddan sonra parlıyor..ama maynard bi önceki maça nazaran ilk raundtan sonra yoktu..diğer raundlarda edgar ın üstünlüğü vardı..yazık diyorum okadar sersemlet sen adamı ama sonunun getireme..edgar affetmedi ama sonunu güzel getirdi ve şampiyonluğunu perçinledi bence..maynardta ilk yenilgisini aldı..ikisinin yenilgileride beraberlikleride birbirlerinden zaten..

jose aldo ya rakip yok sanırım..florian gerçekten sıkıcı bir dövüşçü ben pek hoşlanmıyorum..sadece saygınlığı var..

sonnen vs stan maçında söylediğim gibi insan biraz oldu dövüş istiyo boks istiyo kickbox istiyo..ama sadece güreş izledik ve yerdeki yumruklaşmalar..okadar güzel bi maç değildi benim için..sonnen biliyodu ayakta kaldığı sürece nakavt olucanı..stann den güzel bi nakavt izleyebilirdik ama kötü çocuk buna izin vermedi.

louzan vs guillard maçında guillard gerçekten iyi havaya girmişti.kontra bi yumruk alınca hiç beklemediği bi anda kendine gelemedi..louzan da gerizekalı maynard gibi ko etmeye çalışmadı ilk önce kimura ile submission yapmaya çalıştı ardından boğarak submission yaptı..louzan eskilerden beri benim çok hoşuma giden bi dövüşçü çok savaşçı birisi..

umarım ufc 137 de böyle güzel ve heyecanlı geçer

Ozzy dedi ki...

valla ilk mac da cok iyiydi ama bu macın ilk round u daha da bir rocky havasındaydı,hah tamam Edgar şimdi inecek dedik durduk. O gercek bir sampiyonm ruhuna sahipmis. Stann de demek o kadar akıllı bir adam değilmiş. O kadar birbirleriyle calısmıs dısarıda da arkadas birbirlerini tanıyan insanlar. Sonnen oynayacagı oyunu cok iyi belirledi.

Gabe dedi ki...

ilk yarısını izliyorum henüz. sonucları görmemek için taklalar atarak bu yorumu yazmak istedim. Ya bu UFC sunucuları ne kadar yalaka yaratıklar!! Jose Aldo patır patır Kenny Florian'ı dovuyor halen yok Florian'ın ayak oyunları şöyle iyi, böyle disiplinli şu kadar iyi ve ayakta dövüşü dirsekleri iyi... güzelleme yapmaktan Jose'nin vurduğu onlarca ince darbeyi, eskiv ve kontrasını kaçırdı salaklar...

frankello dedi ki...

joe rogan yüz karası abi.bariz yanlı ve hep beylik ,kahvehane tarzı yorumlar.gram özel bi adam degil.deli ediyor beni.goldberg'e deilcek bi laf yok zaten

Alkan Gültekin dedi ki...

1. Frankie, ikinci karşılaşmalarında da bence üstün olan ve kazanmayı hakeden taraftı. Hak yerini buldu ve Frankie yine ilk roundda üst üste net darbeler (hatta nakavt darbeleri) yemesine rağmen ayakta kalmayı başardı ve ikinci rounddan itibaren ağırlığını koydu. Bu adamın boks stiliyle başetmek imkansız. Sürekli hareket halinde ve sürekli rakibini yokluyor ve mutlaka bir açık yakalıyor. Penn'e karşı üst üste iki maç almak ve bu kadar kötü durumlara düşmesine rağmen Maynard gibi bir rakibi (bence) iki maçta da geriden gelip dövmek her babayiğidin harcı değil.

2. Aldo tüy sıklette kesinlikle rakipsiz. KenFlo'ya ne kadar saygı duysam da adamda şampiyon olacak o ekstra yetenek olmadı hiçbir zaman. Ama UFC'nin en üst düzey dövüşçülerinden olduğu kesin. Üçüncü kemer şansını da kullanamayarak UFC'deki geleceğini de bir anlamda çöpe atmış oldu.

3. Sonnen herşeyden önce çok agresif ve mükemmel bir güreşçi. Ve belki de tek özelliği bu. Yere yatır ve GnP uygula. Başka bir numarası yok. Stann benim WEC'ten beri takip ettiğim bir adam ama UFC başka bir organizasyon, burada "well-rounded" dedikleri her stilde etkin olmanız gerekiyor. Stann yer dövüşlerinde çok zayıf olduğunu gösterdi ve Sonnen gibi bir rakip karşısında yerde etkili olamazsanız (mesela Anderson Silva gibi bkz. Silva vs. Sonnen) muhtemelen 3 round boyunca ezilirsiniz.

4. Nam Phan ve Leonard Garcia arasındaki maç gerçekten şahaneydi. Gacia'nın bu tekme tokat girişen tarzını seviyorum, maçlara bariz bir şekilde heyecan katıyor. Nam Phan'ın katıldığı The Ultimate Fighter'ı GSP'nin koçluk yapması sebebiyle baştan sona izlemiştim ve bu adamı orada da beğenmiştim. Yarı finalde Michael Johnson'a yenilmişti sanırım. Ama değişik bir stili var. UFC'de geleceği olabilir mi, göreceğiz.

Yorum Gönder