Salı, Kasım 09, 2010

Bu adam yüzünden New York'da daha 2013'e kadar MMA yok

Adı: Bob Reilly.
2004'ten bu yana New York'un valisi mi, başkanı mı, milletvekili mi ne... Ve şimdi 3. defa göreve seçilerek en az 2013'e kadar daha New York'un başında, MMA'in en büyük karşıtlarından biri olarak oturmaya devam edecek.
"Bana ne lan New York'tan?" diyebilirsiniz belki, ama aslında New York gibi dünyanın en önemli ve en kilit pazarlarından birine MMA'in hala girememesi önemli bir durum. Bu çok genç spor, popüler kültürde böylesine bir çıkış ve meşrutiyeti yakalamışken, onu hala barbarlık olarak etiketleyenlerin sayısının hiç de az olmadığını hatırlatıyor bize.
Kanada'nın büyük bir kesiminde MMA hala yasak. Amerika'nın en modern, refah seviyesi yüksek ve liberal kısımlarında MMA hala yasak. Almanya'da MMA'in TV'de gösterilmesi yasaklandı. Güzel ve yalnız ülkemizde ise adam gibi bir MMA organizasyonun olması kaf dağının ardında... Bütün bunlar yetmezmiş gibi şimdi de Amterdam'ın valisi Amsterdam'da MMA'i yasaklayacağını söylemiş. Buna gücü yeter mi bilmiyorum ama aynı adam Red Light District'in büyük bölümünü geçenlerde kapatan adam. Gökhan Saki birebirde yakalayıp bi ikna etse kendisini keşke...

3 yorum:

van auger dedi ki...

MMA öyle kolay kolay populer olamaz maalesef.yer dövüşü ve lay and prey olduğu sürece boks ve kickboks fanlarını etkileyemiyor.şiddet seviyesine gelince; boks ve kickboks fanlarından bile sanki kendi sporları çok yumuşakmış gibi "ulan böyle spor mu olur adamı yerde bile tekmeliyorlar" gibi sözler duyduğum için dövüş sporlarıyla ilgilenmeyen insanların dedikleri normal geliyor.bence mma in aslında o kadar sert bi spor olmadığını göstermek için gsp'nin(son maçları)fitchin,koschekin vb dövüşçülerin
maçlarını izletmek lazım "bak o kadar sert bi spor değil, adam sadece sarılıyor rakibine vurmaya bile kıyamıyor" diye :)

Can Evrenol dedi ki...

Ama o adamlar da MMA camiasında çok tepki görüyorlar seyir zevkini düşürdüklerü için.. işler daha da karışmış oluyor...

van auger dedi ki...

aslında o lafı söylerken ciddi değildim.ama şiddet bunun neresinde diye göstermek için o adamlardan daha iyi örnek yok.bir sürü insan hala zannediyo ki mma müsabakaları fight club havasında geçiyor.her maç kan gölü, dövüşçüler kana susamış caniler falan zannediyorlar.halbuki yığınla sıkıcı maç oluyor, bir çok dövüşçü rakibi ile güreşmekten başka bir şey yapmıyor.bunları bilseler belki mma'i sevmezler ama yasaklamazlar da.

Yorum Gönder