Pazar, Kasım 21, 2010

UFC 123: Rampage, PRIDE şarkısıyla çıkarak baştan kazandı!

Rampage salona PRIDE şarkısıyla girdiği an ayağa kalkıp bir izleyiciden bir taraftara dönüşüverenlerdendim dün gece. Muhteşem bir hareket ya. Tüylerim diken diken oldu. 'Benim sizden farkım bu!' diyordu adeta Rampage bu hareketiyle salondakilere... (dinle: PRIDE FC açılış müziği)

Şimdi, dün gece Rampage'in aldığı galibiyetin haklı olduğunu düşünen bir tek ben miyim? Yani ilk 2 raundu Machida'ya verebilir misiniz? Bence veremezsiniz. Son raundu da Machida'nın 10'a 8 almadığı aşikar. Birinin bir raundu 10'a 8 alması demek hakikaten rakibi mahvetmesi demek. 2 kere 'knockdown' (yere düşürmesi) veya 'saved by the bell' (zille kurtulmuş) olması falan lazım. Bu 3. raundu Machida'nın 10'a 8 almış olmasının hiç bir imkanı yoktu yani.

Bugün bir MMA sitesi (bloodyelbow), bu maçın 3 raund oynatılarak bu maça haksızlık edildiğini söylüyordu. Böylesine üst kalite 2 dövüşçünün maçının 5 raunddan aşşağı olmasının mantıklı olmadığından bahsediyordu. Ama Machida'yı biliyorsunuz. Bu maç 5 değil 7 raund da olsa da Machida aynı şeyi izleyecektik. O yüzden hiç acımadım doğrusu Machida'ya. Rövanş maçında da farklı birşey olacağını beklemiyorum.

Başka sitelerde ise 10 puanlı skor sisteminin işlemediğinin kanıtı deniyor bu maç için. Zaten ben bu skor sistemini başından beri sevmiyorum. Dövüşü raund raund değil de, Japonya'da olduğu gibi bir bütün olarak değerlendirmek daha mantıklı bence. Onun dışında bir de şu var ki; bana kalsa UFC'deki maçların 5'te 1'ine ben beraberlik veririm zaten. Veya K1'deki gibi ekstra raund oynasınlar derim. Çünkü bu split decision ile biten maçların çoğunun hakkı beraberlik oluyor aslında.

Bu arada Kansporu anketimize katılanların 5'te 4'ü de yanılmış oldu Machida kazanacak derken. Keza Sherdog'da da çoğunluk Machida diyordu. Bakalım rövanş için beklentiler nasıl olacak...

1 yorum:

El Ramiro dedi ki...

Maçtan önce Machida'yı tutuyordum,ankette oyumu da bu yönde kullandım.Rampage Pride müziğiyle çıkınca tabi ki işler değişti :) UFC'nin yapmış olduğu 123 organizasyonun hiçbiri Pride'ın görkeminin, vermiş olduğu tadın yanına bile yaklaşamaz.Nerde eski ramazanlar :)))

Skor sistemine gelince her raundun sonunda puanlama yapılması bence normal fakat illa split decision diye zorlamak yerine ekstra raund uygulmasının daha iyi olacağı yorumuna katılıyorum...

Yorum Gönder