Cuma, Kasım 12, 2010

Overeem ne kadar iyi?

The Reem belgeselinin 9. bölümünü de geride bırakırken (www.thereem.com) kendi kendime düşünmeden edemiyorum. Alistair Overeem dünyadaki en iyi 3 ağırsikletten biri falan mı? Yoksa yalan mı?

Overeem'i PRIDE günlerinden beri takip eden ve çok sevenlerden biriyim. O zamanlar elinde tahta balyozuyla çıkan, ortalamanın üstünde, çok iddialı ve seyir zevki yüksek bir hafif-ağırsiklet dövüşçüydü. Ama en iyilerden değildi. Çok iyi hatırlıyorum, bir basın toplantısında "Fedor'la dövüşür müsünüz?" diye sorulduğunda, Overeem, "yeteri kadar para verirlerse dövüşürüm" diye gülerek cevaplamıştı.

Bugün bakıyorsunuz, Overeem, ağırsiklet Strikeforce şampiyonu! Japonya'da veya Amerika'da UFC dövüşçüleri hariç önünde durabilcek kimse yok. Aynı zamanda K-1'de ikinci defa son 8'e kalmış olarak MMA dünyasındaki en iyi striker (ayakta dövüşçü) ünvanını haketmiş durumda. Şaka değil, adam Bret Rogers'ı ezdi ufaladı. Badr Hari'yi nakavt etti!! (baknz Badr Hari nakavt) K-1 Final8 2010, 11 Aralık'ta! ve turnuvanın yıldızı, poster çocuğu, Wanderlei Silva'sı, Alister Overeem'den başkası değil! Peki bu değişim nasıl oldu? Çok merak ediyorum. Hani olmayacak iş değil ama.. bilmiyorum?
Diğer taraftan da bu geçtiğimiz sene içerisinde UFC ağırsikletinin kalitesi 5'e katlandı. Geçen sene Kansporu'nda Strikeforce'un ağırsiklet dövüşçülerinin UFC ağırsiklet dövüşçülerine karşı ağır bastığına yönelik bir yazı yamıştım ama artık öyle düşünmüyorum. Cain, Lesnar, Carwin, Dos Santos'dan sonra başka kimse de düşünmüyor sanırım. Muhtemelen Bloodstain Lane bile kabul eder bunu yani... Overeem'in yaptığı son 5 MMA maçına bakın. Bu seviyede bir rakiple dövüştüğünü söylemek zor...
Ah Fedor, naptın yazık ettin kariyerinin sonunu bok ettin politika, din, Rusya, M1 uğruna...

3 yorum:

van auger dedi ki...

abi team takeover forumlarına bakarsan lane de dahil kimsenin pek bunu kabul etmediğini görebilirsin.team takeover cephesinde cain ve dos santos harici sevilen bir ufc ağırsikleti yok şimdilik.
overremin striking olarak en iyisi olduğunu herkes kabul eder herhalde, 19 submission zaferi de yerde iyi olduğunu gösterir.ben cain,lesnar,carwin ve dos santostan bir eksiğini göremiyorum.hatta lesnar ve carwinden çok çok fazlası var.hepsinden önce bu adamın, mma de bu 4 ünün toplamından daha fazla maçı var.

Can Evrenol dedi ki...

Katılıyorum aslında. Keşke dövüşseler. Overeem UFC'ye geçer mi acaba?

van auger dedi ki...

iyi bir teklif ile gelirlerse kabul ederim demişti bir röportajında.tabii k-1 de dövüşmesine izin verir mi dana white bilemem.

Yorum Gönder