Pazar, Aralık 26, 2010

Anket sonucu: Favori hafifsikletimiz hala BJ Penn!

Blogumuzdaki ankette, hafifsiklette (lightweight) favori dövüşçünüz kim? sorusuna 56 kişi oy vermiş. Sanırım ilk defa bir anketimize katılım sayısı bu kadar yüksek oluyor. Yavaş yavaş okuyucularımızın sayısı iyice artıyor galba... Çıkan sonuca göre oyların %23'ünü alan BJ Penn birinci, %19 oyla Frankie Edgar ikinci sırada. Shinya Aoki %10, Takanori Gomi %8, Gray Maynard %7, ve geçen hafta yüzyılın tekmesini atan Antony Pettis de %7 oy almış. Eddie Alvarez ve Gilbert Melendez'e 3'er oy (%5), Nate Diaz ve Diego Sanchez'e 2'şer oy (%5), Mac Danzig, Paulo Thiago ve Sean Seark'e de 1'er oy çıkmış. Acaba bu oyları kimler verdi diye de merak etmedim değil. Beklemediğim bir şekilde Kenny Florian, Ben Henderson ve Clay Guida'ya da hiç oy çıkmamış! Yeni TUF şampiyonu Jonathan Brookins'e de oy çıkmamış ama zaten ona oy çıkmasını beklemiyordum.

4 yorum:

ncanerozturk dedi ki...

Bende Bj.Penn'e oy verdim.Dövüş tarzını çok beğeniyorum boksu gerçekten çok güzel açık yakaladımı affetmiyor.Dövüş tarzında ki idollerimden biri bj.penn'dir.Diego Sanchez'se hafif siklette ikinci favorim çok hırslı ve inanılmaz bir kondüsyonu var sürekli adamın üstüne gidiyor.Eddie Alvarez ve Gilbert Melendezden az oy alması hiç hoşuma gitmedi :)

BJ Penn dedi ki...

Benim oyum belli olduğundan oy kullanmadım:)

Bence fizik gücü yerinde olan bir Bj her zaman lw favorisidir. Gerçi bir daha lw'de dövüşür mü bilemeyiz. Sıralamam şu şekilde:

1. Bj
2. Maynard
3. Melendez
4. Edgar
5. Florian
6. Aoki
7. Eddie/(lw'de dövüşürse Nate Diaz)

Yukarıdaki sıralama, kim kimi yener şeklindeki sıralamadır. Ne yazık 2-3-4'teki arkadaşlar alttakileri her zaman puanla yenebilirler. Yine de taraftarın gönlünde hiçbir zaman üst sıralarda olamayacaklar. UFC'ciler her zaman Florian'ı ve Nate'i Maynard'dan çok sevecek, Bellator maçları Eddie sayesinde izlenecek, Japonlar Aoki'ye tapmaya devam edecek. Çünkü bu adamlar octagon'a/ringe rakibi "bitirmek" için çıkıyorlar.

Herkese iyi seneler.

El Ramiro dedi ki...

Oyum Takanori Gomi'ye...Sevimsiz herif Florian'la yaptığı maçla bir çok kişiyi yanılttığını düşünüyorum.Son dönemde düşüşte de olsa Pride maçlarında ki performansını sergilemesi yakındır.Tyson Griffin maçında ki süper nakavtla da bunun sinyalini verdi zaten,darısı Guida'nın başına:))Penn,Edgar gibi rakiplerle nasıl mücadele eder bilinmez ama gönlümün favorisi her zaman Gomi'dir...

Ufak bir haber vereyim,Kid Yamamoto'da UFC ile anlaşmış.Can; müsait olduğun zaman ufak bir başlıkla arkadaşlara duyurursan güzel olur.WEC'den gelen bantamweight sıklet dövüşçüleriyle ilginç maçlara imza atacağı kesin...

Herkesin yeni yılını içtenlikle kutlarım...

frankello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Yorum Gönder