Cumartesi, Aralık 11, 2010

K1 GP 2010 şampiyonu Overeem! Gönüllerin şampiyonu Peter Aerts...

Peter Aerts, dün gece 40 yaşında çıktığı turnuvada belki de hayatının en büyük savaşlarından birini vererek son 5 yılın 4'ünde şampiyon olan Semmy Schilt'i yarı finalde yenmeyi başararak, kariyerinin günbatımında efsanevi bir galibiyete imza atmış oldu. Ancak o maçtan sonra finalde artık gücü canavar THE REEM'e yetmedi...


Evet, MMA dünyasına bomba gibi bir manşet: K1 World GP 2010'un şampiyonu Alistair Overeem oldu!

Overeem'in başarısına en ufak bir gölge düşürmek istemiyorum, ama bence dün geceki turnuvanın dönüm noktası Ghita'nın Saki'ye attığı mid-kick'lerdi. Yoksa finalde Saki vs. Aerts izleyebilir, ve hatta Saki'yi şampiyon olarak bile görebilirdik. Rumen kickboksçu Ghita, dün gece 10 defa dövüşse yine Saki'yi yenemezdi, ama attığı tekmelerle Saki'yi çok yıprattı. O tekmeleri yememiş bir Gökhan Saki, Overeem karşısında yarıfinalde kesinlikle bu kadar çabuk pes etmezdi. K1'in yorumcusu da maç esnasında aynı şeyi söylüyordu. Neden Gökhan tekme mesafesinde duruyor, neden daha içeri girmiyor da bu tekmeleri alıyor diye soruyordu...

Gökhan Saki, Overeem karşısında kolu kırılıp da maçı bırakmak zorunda kalana kadar bence kesinlikle üstün olan taraftı. Hatta bir kere Overeem'i knockdown etti. Hakem saymadı ama bence kesinlikle o bir denge kaybı değil, resmen knockdown sayılmalıydı.

Neyse, öyle veya böyle... Çok bomba bir gece olmadı. Overeem, K1'in tartışmasız yeni şampiyonu, ve MMA dünyasının da bir anlamda gururu oldu. Öte yandan muhtemelen artık emekli olacak olan Peter Aerts unutulmaz bir performans sergileyerek adına yakışır bir veda etti. Artık bize de 2011'de kesinlikle tekrar, superfight olarak izlememiz gereken Gökhan Saki vs. Overeem maçını heycanla beklemek kaldı!

8 yorum:

Sosyal. dedi ki...

Bence kesinlikle şampiyonluğu Saki hakketti. Çok çabuk pes etti fakat mükemmel bir performansı vardı.

Bu arada yeni turnuvaların ne zaman başlıyacağı kimlerle karşılaşılacak gibi bilgileri takip edebileceğimiz bir site vs verebilirseniz çok mutlu olurum.

İyi günler.

Can Evrenol dedi ki...

selam Sosyal, Wikipedia'dan mesela "UFC 124" yazıp, sonra çıkan sayfada sağ taraftaki künye kutucuğunun altında, next event (bir sonraki event) diye basıp sonraki eventler ve maçlar hakkında detaylı bilgi alabilirsin.

Aynı şey K1, Strikeforce, DREAM ve diğer turnuvalar için de geçerli tabi.

El Ramiro dedi ki...

Gökhan bu sene ucu ucuna kaçırdı,döner yüksek tekmeyle Alistair'i indirdiği zaman hakemin ciddi bir hata yaptığı ve Gökhan ile Overeem eğer çeyrek finalde karşılaşsaydı Gökhan'ın nakavat edeceği yorumlarına içtenlikle katılıyorum.Gökhan'ın şampiyonluğu görmemiz artık çok yakındır,umarım kaburgasında ki sakatlık da kronik hale gelmez ve kazanacağı maçları yarıda bırakmak zorunda kalmaz.

Mr. K-1 ise yine muhteşemdi,artık kendisine Ernesto Hoost gibi görkemli bir emeklilik töreninin yakışacağını düşünüyorum.

El Ramiro dedi ki...

Bu arada Kharitonov'un K-1 in kendisine göre olmadığını artık anlaması lazım.Çok iyi yumruklara sahip olması bir yere kadar,boksörlük yapsa belki olur ama K-1 çok farklı.

El Ramiro dedi ki...

Yazmayı unutmuşum,hiç sevmesem de dinsizin hakkından imansız hesabı Badr Hari döndüğü zaman Overeem'a yeni bir nakavt tattıracaktır:))

Can Evrenol dedi ki...

Ramiro, kaburgasındaki sakatlık mı? Gökhan Saki kolu kırıldığı için nakavt oldu sanıyodum ben..

El Ramiro dedi ki...

Can;2008 yarı finalinde Bonjasky'den yediği tekmeden sonra kaburgasındaki sorun tamamen düzelmedi,Zhuravlev maçını da kaybetmesine sebep oldu.Ghita maçında da aynı bölgeyi korumaya çalışırken koluna fazla darbe aldı,maçta da dediğin gibi kolundan sakatlandığı için kaybetti.

Can Evrenol dedi ki...

şimdi anladım
sağol Ramiro!

Yorum Gönder