Cuma, Aralık 03, 2010

Zayıf bir UFC/Strikeforce haftasonu kapıda

Enteresan bir not: Bugüne kadar ilk defa UFC ve Strikeforce aynı gecede, aynı saatte event düzenliyorlar. Tabi biz Türkiye'de bu event'leri Pazar günü torrent'ten çekip veya ufcturk.net'den izleyenler için bu çok bişey farketmiyor. Ama bu sporun 2 önemli kalesinin güç gösterisi olarak önemli bir detay. Ancak tabi bu detayın arkasında kanımca, 2 event'in de pek iddialı olmaması da yatıyor. Tabi, UFC, Strikeforce'u rakip saymıyor diye düşünülebilinir. Ama daha bir hafta öncesine kadar eğer sakatlığı olmasaydı, Strikeforce kartında eski amerikan futbolcusu Herschel Walker vardı. Bu da Strikeforce'un UFC'den çalacağı büyük bir reyting payı demekti.

-UFC cephesinde bu cumartesi The Ultimate Fighter 12 Finale var. Doğrusu bu TUF 12 kesinlikle önceki TUF'lara göre sönük bir sezon oldu. Ben izlemedim. Koscheck ve GSP zaten baştan zayıf bir eşleşmeydi. GSP'nin üstünlüğü tartışılmaz. Zaten de GSP, Koscheck'i UFC 74'de yenmiş. Bi rövanş fln durumu da yok. Eee? GSP'nin rakibi kalmadı kendi sikletinde. Olay bundan ibaret... Koscheck'in tek olayı "kötü çocuk" imajı. Şahsen sadece serinin son bölümünü izledim. Orda da Koscheck'in kendi takımı tarafından bile sevilmediği görünüyordu.

Bu sezonun şampiyonu herhalde Jonathan Brookins olacak. Enteresan bir tip... Bir de Nam Phan var yarı finalde yenilen. O da etkileyici bir dövüşçü ama yeterince güçlü değil anladığım..
Bonnar'a gelince, bu adam hala kredisini bitirmedi mi yahu? Yani seviyorum adamı ama garip hala UFC'de olması.

-Strikeforce cephesinde ise Strikeforce: St. Lois var. Herhalde bu gecenin main event'i (gecenin son maçı) olan Henderson vs. Sobral için bu haftasonunun en önemli maçı diyebiliriz.
(Kansporu anketimizde %55 Henderson kazanır, %20 Babalu Sobral kazanır, ve %25 ilgilenmiyorum sonuçları çıktı)

Aynı karttaki Lawler vs. Lindland ve Paul Daley vs. Scott Smith maçları da keyifli... Özellikle UFC'den kovulan kötü çocuk Paul Daley ve comeback king (son anda maç kazanma kralı) Scott Smith'in mücadelesi, benim bu haftasonu en heycanla beklediğim mücadele.

Bundan bir 10 sene önce Henderson vs. Babalu Sobral maçında ne olmuştu merak edenler için: http://www.youtube.com/watch?v=yaubCDlt69w&feature=player_embedded

1 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

bonnar ın ufc de olması garip değil griffin le yaptığı maçtan dolayı nolursa olsun ikisi de ufc de kalacak demişti dana white

Yorum Gönder