Cumartesi, Aralık 11, 2010

Spolier (sürpriz bozan) uyarısı

Arkadaşlar, bazılarımız heycanla her önemli dövüş gecesinden sonra, o sırada blogda en üstte ne yazı varsa önemsemeden altına sonuçları dolduruveriyorlar. Bunu böyle yapmasak da, maçları hemen anında izlememiş olan arkadaşlarımızın keyfini kaçırmasak?
Bir haberin altına, başka bir güncel olayla ilgili sürprizbozan bir şey yazmamaya davet ediyorum herkesi. Şimdi ben bunu yazmayıp bıraksaydım, eminim ki aşağıdaki K1 haberinin altı UFC 124'ün sonuçlarını duyuran arkadaşlarımızın yorumlarıyla dolacaktı.

Mesela, bir arkadaşımız Cikatic ile ilgili yazının altına önce K1 World GP 2010 maçlarını izleyebileceğimiz bir link atmış. Çok güzel. teşekkür ediyoruz. Ama ardından da ''gökhan saki yarı finalde sakatlandı ve elendi..peter aerts la overeem finalde karşılaştı overeem ilk raundda nakavt ederik şampiyon oldu'' diye bir yorum yazmış. Yani şimdi bu yorum K1'i izlememiş olanların bütün keyfini bozmaktan başka bir işe yaramıyor ki... K1'i izlemiş olanlar ise zaten sonuçları biliyorlar. Katılır mısınız bilmiyorum...

Bu hem sağduyulu bir davranıştır, hem de adettendir diye düşünüyorum. MMA ve diğer dövüş sitelerinde spoiler alert (sürprizbozan uyarısı) diye bir adet vardır. Maçlar tamamen bitmeden, veya o maçın yayın saati sona ermeden kimse o maçla ilgili yorum yapmaz. Ülkemizde resmi yayın olmadığı için bu konu iyice zor tabi. Ama yine de buraya bunu bir not olarak düşmeden geçemedim. En azından blogumuzda haber girene kadar bekleyebilir, ondan bir önceki yazının altını yorumlarla doldurmazsak, daha güzel olur diye düşünüyorum... Teşekkürler

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok HAklısın Can Bu konuda Katılıyorum sana İzlemeyen Kişilerin Maç zevkini KUrsaklarında bırakılıyorlar

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

evet özellikle de ben..bilinçsiz davranmış olabilirim maçları canlı izlemek isteyenler için vermiştim linki..ama sonuçmları söylemem tabiki yanlıştı söylemlerinize göre..deseniz haklısınız..

Yorum Gönder