Pazar, Ocak 23, 2011

Jens Pulver'a zorla bir maç kazandırdılar sonunda

6 maç üstüste yenilip, 2 defa emekli olduğunu açıklayıp, sonra 'para için dövüşmeye devam etmem lazım' diye açıklamalarda bulunan Jens 'Little Evil' Pulver, sonunda galibiyeti hatırladı. BJ Penn'i hafifsiklette Gray Maynard'dan başka yenebilmiş tek isim olan, bir zamanların altın çocuğu Jens Pulver, geçtiğimiz aylarda yine dövüşeceği açıklandığında hem şaşırmış hem üzülmüştüm
(bknz: http://kansporu.blogspot.com/2010/11/jens-pulvern-yine-dovusecek-olduguna.html )

Ama bu sefer Pulver'ı öyle bir rakip karşısına koymuşlar ki... 6 galibiyet 19 malubiyeti olan Mike Lindquist, ilk 9 maçında galibiyet yüzü görememiş enteresan bir dövüşçü kardeşimiz... Son 4 maçını da kaybetmiş. E artık Jens Pulver da bu maçı kazanmayı bilmiş...

Pulver yaşayan bir efsane. Çok seviyoruz. Ama bu durum biraz komik tabi. Ne diyeceğimi bilmiyorum doğrusu...


İzle:

XFO 38: Pulver vs. Lidquist: http://www.youtube.com/watch?v=WVN5vS6kDjs&feature=player_embedded

8 yorum:

Unknown dedi ki...

bunu bile zor kazandı...

van auger dedi ki...

mma'in sevmediğim bir özelliği de bu. boks,kickboks,muay thai vb sporlarda adamlar 50'nin üstünde maç yaparlar, 40 yaşına kadar kemer sahibi olanlar bile olur, mma de ise 34ünden sonra tekleyenler yılda iki maç yapmaya başlayan adamlar olur.öfff!

Can Evrenol dedi ki...

Güzel bir nokta.
Sence bu MMA'in doğasından mı ileri geliyor peki? Yoksa organizatörlerde mi diyorsun problem?

yasin dedi ki...

Bence MMA'in doğasında var. van augerin bahsettiği sporlarda bir yumruk veya tekmeyle maç biter. Ancak MMA'de sağlam bir dayak yersiniz. Toparlanmanız bayağı zaman alır.Bence en güzelini Alistair Overeem yapıyor. Yapabilene helal olsun.

caglar dedi ki...

alistair bu havasını turnuvada da estirirse adam unutulmayacak sekilde tarihe gececek.


k1 2010 sampiyonu
strikeforce hw kemeri
dream interim hw kemeris
strikeforce hw grandprix ...

bunun sonunda bir de ufc ye gidip kemeri alsa tamam daha ötesi yok.

van auger dedi ki...

biraz sporun doğası, biraz organizatörler, biraz da sporcuların kendisinden. yasin sağlam dayak diyosun da bence boks ve muay thai mmaden daha sert geliyor bana.sonuçta her mma maçı wand vs rampage gibi değil.sevdiğin dövüşçünün yılda 2 maç yapması insanın canını sıkıyor.

frankello dedi ki...

katiliyorum bence mmaadn daha sert sporlar var,daha fazla dayak yiyeceginde.agzın burnunun dagildigi mma maci vardir cok ama genelde submissionlar daha coktur bence bunun yanında bi çok maç yerde geciyor nerdeyse.ama k1da o kadar round sagina soluna sürekli tekme yumruk yedikden sora toplanmak daha zordur bence.(yada benzeri stand up formattaki dövüsler).bence bu arada sevdigin sporcunun az musabakasini izleme olayibence tamamen organizasyonlarla alakali.bunu yapanda ufcdir bence diger irili ufakli herkesi yokettiler.iyi para yapmak için sporcular dövüsünce saglam rakiplerle dövüsüyolar genelde ve yenilselerde iyi para aliyolar sora neden ayni strese yilda 2 den fazla girsinler ki hem musabaka stresi yorgunlugu hemde musabaka öncesi hazırlı stresi,yorgunlugu vs.

teskan dedi ki...

iş organizatörlerde bitiyor. ilk ufclarde butun maçlar tek gecede idi, yarım eldiven bile yoktu. machida ve rua nın maçını hatırlarsanız , nasilda vermişlerdi maçı machidaya. gerçi rua aldı bir sonraki maçıama olsun. dana danalık yaparsa ufc de raw gibi olmaya başlar. ayrıca pulver e elveda.

Yorum Gönder