Salı, Ocak 11, 2011

TUF 13 koçları: Lesnar vs. Dos Santos

Cain Velasquez'in sakatlanmasıyla UFC ağırsikletinde yine bir geçici (internim) şampiyon mu olacak nolacak diye beklerken, Dana White fena olmayan bir plan bulmuş bile: Yeni TUF (The Ultimate Fighter) sezonunda Lesnar ve Dos Santos rakip koçlar olarak karşımıza çıkacaklar. Sezon sonu dövüşecekler (Haziran'da), ve kazanan Velasquez'le kemer maçına çıkacak. Tabi Lesnar bir koç olmaya layık mı değil mi tartışılır... Bununla birlikte Dos Santos kemer maçını haketmişken şimdi bir de TUF'la uğraşmak zorunda kalacak. Ama sanırım bu Dos Santos için iyi bir süreç olacak çünkü hem daha fazla tanınacak ve taraftar kazanacak, hem de kemer maçından önce bir yıldız ismi daha dövmüş olacak... diye düşünüyorum...

5 yorum:

caglar dedi ki...

jds icin iyi oldu. soylediğinn gibi taraftar toplar yabancıların isi abd de zor oluyor. ingilizce de biliyor. mesela anderson silva amerikalı olsa bunun 3-4 katı populerliği olurdu.
lesnar da ratingleri yukseltir

bence jds strikeforce turnuvasında olsa guzel olacak yegane ufc dovuscusuydu.

the mentalist dedi ki...

yani beyler sizler kadar iyi bilmiyorum ama brock lesnarın hızlı hareket edebilen bir yarmadan fazlası nedir.dos santos gibi istim üstünde dediginiz gibi dünya üstünde herkese meydan okuyabilecek ve dövüsmeye de hakki olan bi adam bu palyaço brockla ugrasicak bide.ufc sirki kontrolden cikti ne yazık ki.
koçluğu geçtim adamın ortalama bi mma dövüşcüsü kadar donanımı yok.ne adam gibi yumruk ne de tekme atabiliyor.yer savunması berbat güreşçi olmasına rağmen.yani şu adamın bi ara fedoru dövebilecegine inananlar oldu ya gercekten inanilmaz.fedoru overeemi fln gectim bence barnett bile brock u parcalicak ki dos santos cain vari bi dominasyonla kazanır
arkadaşlar düşünsenize pride geri dönmüş,cain,dos santos ve önümüzdeki strikeforce turnuvasında olan dövüscülerin yanına eklenmiş o müthiş sunumlarla efsane japon seyircisi önünde bir turnuvaya çıkıyorlar müthiş olmazmıydı.

van auger dedi ki...

şu TUF a biraz daha yetenekli adamlar gelse ve dövüşler dışındaki zamanlarda gerizekalı amerikan reality şovlarına dönmese pek güzel olacaktı.gerçi belki reytinginin iyi olmasının sebebi dövüşçülerin saçmalıklarıdır bilemem.wanderlei çok istiyodu keşke ona verselerdi.

@dude lesnarın olayı wwe yıldızı olmasından dolayı sağlam reyting getirmesi ve ufc ağırsikletinin zayıf olması.kendisini tanımlamak
istersek:
bob sapp 2.0 sempatiklik azaltıldı, hız ve atletiklik arttırıldı,iş ahlakı verildi, bir önceki versiyonunun hiçbir dalda yeteneği yoktu, bunun güreşte yeteneği var.

A.Özdemir dedi ki...

lesnar cain'e kaybetse de kötü bir dövüşçü değil. lesnar kaybettiği maçta çok fazla yumruk yediçekten çok güçlü(bunu Nogueira'yı yendiği maçta da gösterdi). Dos santos'un cain kadar ağır yumrukları yok. lesnar Dos santos'a karşı daha dengeli bir maç çıkarıp kazanabilir.

the mentalist dedi ki...

ne kadar yumruk yedigi beni ilgilendirmez,her dövüşcü yumruk yer.önemli olan kendisini baskıdan nasi kurtardığıdır.lesnarın hiç bir kulvarda karşılaştırılamıyacagı gibi burda da fedorla karşılaştırılamaz.fedorun 1 den fazla kez maçlarında saglam baskı yediigni gördük,çogunda da cok saglam yumruklarda yedi ama kendini ordan kurtarmayı ve sakin kalmayı başardı.
brock lesnar hiç bi şekilde üst düzey bi mma'cı degildir.geldiği sirke geri dönmeli.cain velasques için ise allaround bi dövüşcü oldugu kesin.güreşden gelmiş olmasina ragmen yumruk ve tekmelerı gayet iyi.gayet hareketli ve kendini savunmayı biliyor.ama çenesi hala test edilmedi,hiç bi maçında arka arkaya yumruk yemedi,takedown savunması hala muamma.iyi dövüşcü laf yok ama her ufc şampiyonu olanın fedorun agzını kırcagini sölemek komik.hele nette her platformda brock vs fedor geyikleri şimdiden fedor vs cain e dönmüş durumda.
fedorun yenilgisi ise bence bilerek organize edilmiş.yıllardır izledigimiz fedorun böle sacma bi hata yapmasina imkan yok.(yada kafasından cıkmayan hayatında başka bi sorun vardı).

Yorum Gönder