Pazar, Ekim 30, 2011

UFC'de yeni bir yıldız doğdu: Nick Diaz!

Nick Diaz 10 maçlık galibiyet serisini UFC'ye taşıyıp, MMA'in en büyük efsanelerinin biri karşısında seriyi 11'e taşıyarak inanılması güç bir başarı öyküsü yazmaya devam ediyor...

İşte maçın, belki de yılın hareketi; Diaz'ın Penn'in yumruğuna kafa atması!!
izle: http://www.lockflow.com/forum/topic/nick-diaz-headbutt-bj-penns-punch-gif


Diaz herzamanki gibi o garip kendine has boks tarzıyla inanılmaz heyecanlandırıcı bir performans sergiledi. Bj Penn'i bugüne kadar kimsenin hırpalamadığı kadar fena hırpaladı. BJ Penn, ne GSP'ye yenildiğinde, ne Matt Hughes'a kırık kaburgayla yenildiğinde, ne de kendisinden 20 kilo ağır Machida'ya yenildiğinde suratı bu hala gelmemişti... Diaz, kendini UFC seyircilerine daha ikna edici bir şekilde ispatlayamazdı herhalde...

Penn'in maçtan sonraki emeklilik kararı ise, her ne kadar mantıklı olsa da herkesi şaşırttı... Joe Rogan'ın şaşkınlığı ve heyecanı gözlerden kaçmadı... Ne de olsa BJ daha 32 yaşında... Ama bu kadar başarılarla dolu bir kariyerden sonra, artık neyi başarmaya çalışacak sorusu geliyor akıllara. Fethedecek daha ne tepe kaldı ki? Diaz, GSP ve Frankie Edgar duvarlarına tekrar tos atıp devirmeye çalışırken kafasına daha fazla darbe almasına değer mi?

Diaz, GSP'ye de gider ayak boruyu döşedi

Şimdi GSP'nin kaliteli ama sıkıcı (şahsi görüşüm) hükümdarlığına büyük bir tehtid teşkil eden Diaz, sonunda istediğini elde etti. Dana White, GSP ve Diaz'ın 4 Şubat'ta UFC 143'te karşı karşıya geleceğini açıkladı!

Galibiyetten hemen sonra yerinde duramayan kötü çocuk rolüyle mikrofonu eline alan Nick Diaz, GSP'nin sakat değil korkak olduğunu haykırdı. Tabi, kendi dahil hepimiz biliyoruz böyle birşeyin olmadığını... Ama yine de Diaz'dan bunu duymak beni mutlu etti. (Facebook'ta UFC 137 banyosu'nda Ahmet Uygur'un dediği gibi "giderayak GSP'ye boruyu döşedi")

GSP'nin Mayweather gibi heyecansız, sadece puanla maçı kazanmaya yönelik taktikleriyle inşaa ettiği kariyerine ufak ve sembolik bir tokat olarak Diaz'ın sözleri Las Vegas MGM Arena'da alkış buldu (Sonrasında galiba bir grup taraftar GSP! GSP! diye tezahürat ederek GSP'ye arka çıktı galba ama tam emin değilim bundan, öyle duydum sanki)

29 yorum:

ncanerozturk dedi ki...

Diazda bu çene ve cesaret olduğu sürece gspnin ayakta hiç bir şansı yok. LaynPray manyağı disiplinli makina gsp' mi yoksa gerçek dövüşçü kanı taşıyan diaz mı ?

Cem "UFC" KARASU dedi ki...

şu salak diazın ezilerek dayak yemesinden başka bişey istemiyorum tamamen sportmenliğe aykırı davranıyor round bitince omuz atma falan hoş değil iyi bi dövüşçü ama dövüşçü disiplininden uzak biri

frankello dedi ki...

evet sırtına yasaklı madde sürüp nefes açmak için hile yapması sportmenlik oysa ki.

Alkan Gültekin dedi ki...

Bu diaz kardeşlerin ikisi de birbirinden yavşak, birbirinden şerefsiz. Bunlar iki tane şaklabandan başka bir şey değiller. En başta götü atıp title shot hakkını kaybeden de daiz'dı, buna rağmen GSP'nin korkup sakatlığı bahane ederek kaçtığını iddia eden de o. Karşısındaki rakibe saygı duymayan adam hiçbir zaman gerçek bir sporcu olamaz.

Çoktan kadayıf olmuş bir adamı yendi diye etkilenecek değilim, bj'e bu maçta attığı yumrukları GSP hayatında yaptığı tüm maçlarda yememiştir, çünkü bj kadar gerizekalı ve bitik bir adam değil. bj gerçekten emekli olsun bir zahmet, adamda hiçbir numara kalmamış. Resmen rezil oldu.

GSP tüm maçı diaz'la ayakta kapışarak geçirmez, kapışsa da bj'in düştüğü durumlara düşmez. Bence diaz'ı yenecektir, öyle ya da böyle, ayakta ya da yerde, diaz'ın şansı yok, tabi temas ettireceği şanslı bir yumruk dışında. GSP'ye bu kadar yaklaşabilmesi için daha 40 fırın ekmek yemesi gerekir.

Aslında yapılması gereken basit, diaz ile Condit'i dövüştürüp galip geleni GSP'nin karşısına çıkarmaları gerekir. Condit şu andaki bj'den de diaz'dan da daha iyi adamları yenerek geldi buralara. Adama büyük haksızlık yapıldı resmen. diaz'ın asıl testi Condit karşısında olurdu.

Şu "GSP hile yaptı" geyiğini de geç istersen frankello, fazla takılmışsın, ayrıca bilmeden konuşuyorsun. 1- O madde yasaklı değil, 2- Kendisi değil Phil Nurse sürüyor, 3- Phil Nurse sırtına değil göğsüne sürüyor, 4- Adamın hile yapmadığı kanıtlandı, ki her şartta ezerek yendiği adamlara karşı neden hile yapsın? Son iki maçında heyecan vermiyor olabilir, ki bunun nedeni bence rakiplerinin korkarak kaçak dövüşmeleri, ama nereden bakarsan bak adam sportmenin önde gideni, tam bir rol modeli ve UFC'nin en komple dövüşçüsü, sonuçta sonuna kadar saygıyı hakediyor. Hile yaptı falan diyerek komik duruma düşüyorsun.

GSP'ye boruyu döşedi demek biraz ağır olmuş, bakalım 143'te kim kime boruyu döşeyecek.

fenerli_41 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fenerli_41 dedi ki...

keşke bu dövüş 5 round olsaydı

NigelfuckinBenn dedi ki...

gsp fan boy is mad.

209 > frenç kânadiıan

frankello dedi ki...

götü attıgını nerden biliyosun adam 18 yaşından beri dövüşüyor nie götü atsın en kötü agzı burnu kırılır geri döner.şakamısınız yoksa zekadan mı yoksunsunz anlamiyorum.adam daha önce de basın toplantılarını astı 1den fazla kez ama bütün dövüşlere geldi.nerden variyorsun korktuguna.diaz babamın oglu degil banane tabi de direk karara varilmasi sinir bozucu.ayrıca gsp diaz'ı yener tabi ama bi şekilde 5.round üstüne yatarak.bence de conditle dövüşse daha iyi olurdu gercek test olurdu cünkü condit gsp tarafından 5 round boyunca bitirilemeyen dan hardy'i bir roundda bitirmiş gerçekten dövüşmeye cıkan birisi.

frankello dedi ki...

phil nurse de zaten gsp nin hiç tanımadıgı birisi ve orda tesadüfen bulunuyordu zaten ve gspnin gram haberi olmadan sürdü.göğüs yada sırt farketmez,ayrıca vazelin vücuda sürmek yasak olmasa zaten sadece yüze sürülmesine ve sadece görevliler tarafindan sürülmesine izin verilmez tamamen serbest birakilirdi.para ile bi cok kişiyi satin alip aklayabilirsin bu işler zor degil.yüzüne sürüyo gibi yapip vücunda sürmüşüp oops diyip aklanirsin zor şeyler degil bunlra

van auger dedi ki...

hahahahaha gsp diazı ayakta yenermiş. tabi sonra sırasıyla cruz,edgar,anderson silva, jon jones, velasquezi yenip tüm kemerleri kendisinde toplar. sonra kanada ordusunun başına geçip dünyayı fetheder. gsp'nin diazı nasıl yeneceği belli her zamanki gibi lnp yapacak. diazın strikingi gspnin jabfest yaptığı adamlardan çok daha iyi, ayrıca gsp bu sefer reach avantajını kullanamayacak.diaz gibi bir grapplera karşı yerde de agresif dövüşemez. tek yapacağı diazın büyük ihtimal savunmayacağı takedownlarla sonuca gitmek

Alkan Gültekin dedi ki...

diaz kadar ağır bir adamın, GSP kadar hızlı ve hareketli bir adama karşı ne ayakta ne de yerde şansı var. diaz boks yapmaya çalışıyor ama teknik bir striker bile değil ve gardını çok açıyor. Sürekli bodyshot ve overhand arayışında ama yine de GSP'ye sıkı bir darbe vurması çok çok çok ufak bir ihtimal, çünkü GSP'ye yaklaşamayacak kadar ağır kalır. GSP'nin reach'ine bu kadar kolay giremez. GSP ise bu kadar açık dövüşen bir adamı hele son olan olaylardan sonra affetmeyecektir ve diazı bitirmeye yakındır.

Ayrıca hayatı boyunca iyi güreşçilere karşı sıçmış bir adam. UFC'de Sean Sherk, Diego Sanchez ve judocu Karo Praisyan'a kaybetti, KJ Noons ilk maçlarında iki gözünü de yardırdı diaz'ın ve maç ilk round sonunda doktor kararıyla bitti, eğer maç Lytle-Kos maçındaki gibi devam etseydi ortalık kan gölüne dönecekti ve muhtemelen diazın suratı tanınmaz hale gelecekti. İkinci maçları da bariz ortada geçti, darbe sayısı hemen hemen aynıdır, sadece KJ'in isabet oranı düşük olduğu ve diaz kafesi daha iyi kontrol ettiği için, belki de KJ'in yüzünde daha fazla kesik olduğu için kazandı.

Adam Leonard Garcia misali frenzy modunda dövüşen ve aslında tek derdi boks yapmak olan, karşısında iyi bir gameplan'i olan teknik dövüşçülere karşı koskoca bir sıfır olan biri. Bu zamana kadar hangi büyük dövüşçüye karşı kazanabilmiş? Bitik bj'i yendi diye mi efsane oldu, bu kısmını pek anlayamadım. Şu ana kadar dövüştüğü en iyi dövüşçülerin hepsine yenilmiş, Strikeforce'da karşılaştığı en iyi adama karşı (ki o da KJ Noons!) 1-1 olan biri :) GSP'nin karşılaştığı adamların yanında esamesi okunmaz!

Eğer diaz bu kadar heyecan vericiyse, Leonard Garcia veya Chris Lytle (gerçi artık bıraktı bu işleri ama adamın neredeyse her maçı gecenin maçı seçiliyordu) dünyanın en heyecan verici dövüşçüleridir, zira bunlar birbirine benzer adamlar. Hatta Chris Lytle ile dövüş stili açısından bayağı benzerlik taşıyor, ki onun da Kos karşısında ne duruma düştüğünü gördük. diaz UFC'de yine başarılı olamayacaktır, çünkü WW'de ondan çok çok daha üstün adamlar var. En basidi Condit. Sonra Ellenberger. Sonra Kos. bj yerine önce bunlarla bir dövüşseydi de bir bok olmadığını daha net görseydik.

Ha, GSP bu kadar büyük maç yapmış, bir sürü adam dövmüş, kaliteli, teknik, işine saygı duyan, komple bir sporcu ve ben fan boy'um, eyvallah. Ama diaz gibi grappling altyapısına rağmen yere düşmedikçe bunu kullanmayan ve resmen bjj siyah kuşağına ihanet eden, bunun dışında da vasat altı bir boksör olan birine nasıl fan boy olunuyor? :)))

ncanerozturk dedi ki...

''diaz kadar ağır bir adamın'' dan sonrasını okumadım. never seen a panç kambineyşın

fyodor dedi ki...

abi bekleyip görelim burda yorum yazanlarla beraber canlı izleyelim maçı yorumları orda yazarsınız

koko34 dedi ki...

güres yetenegi üst düzey olup bjj defansı iyi olan üst düzey atletler diazı ezer gecer cünkü diazın etkili bi takedown defensı iyi degil,jon fitch,kos gibi adamlar diazı ezer belki biteremezler ama sayıylada olsa yenilirler mesela jon fitch fightmetric rapolarına göre macı kazanmasına ragmen adamın elinden bj penn macını aldılar o macın 3.roundunu izleyin ne demek istedigimi anlarsınız diazında iyi bi güresciye karsı düsecegi durum bu olacaktır...gsp zaten ezer gecer diazı cesaretini ve stilini begenmeme ragmen diaz cok büyük oynadı cezasını cekecek strikeforce dahil uzun zamandır güresciyle karsılasmadı diaz gsp karsısında cok sıkıntı cekecek bu yüzden...

frankello dedi ki...

bitik dediginiz bj penn 6 ay önce mi ne bi cok ranking de ilk 3 de gösterilen jon fitch ile berabere kalmiş bi dövüşcü degil mi ben mi yanliş biliyorum.? eger bj penn bitikse ww klasmanı bitik demektir.
ayrıca üst düzey bir güreşciyle 5 yildir dövüşmedi bu adam nerden biliyorsunuz ezilecegini.?diger başlikta yazdigim gibi riggs ve sanchez güreşcilere karşi diaz kaybetti ama ezilmedigi ortada baska bir jüri kolaylikla bu maclari diaz a verebilrdi.sherk'e karşi ise maglup oldugundan fazla takedownu savusturmuş yine güreş tabanli karo parisyana split decision ile maglup olmus yine cok yakın bir puanlama.EZİLmedigi ortada ve bunlarin hepsi 5 yıl önce oldu.o yüzden bilemeyiz.he bence de dezavantajli güreşcilere karşı ama ezilir diyemem,bekleyip görecez.ayrıca sıfır yer oyunu oldugunu bildigimiz dan hardy ve baska rakipleri de bir cok kez gsp'nin altindan kalkmayi basardilar.tekrar yere alindilar ama ztn yerde yada ayakta agresif degillerdi.güreşçi güreşciye karşi ise bence güçlü olanin ve yere alan taraf her zman avantajlidir ve avantaji kırmak bence zor mma de bilhassa.diaz buna karşilik sırtı yerde ve zor durumlarda iken bile tehlikeli bir herif.gspnin daha cok calişmasi gerekicek.penn fitch ile berabere kalmiş güreş eytenegi fena olmayan bir adam diaz kolaylikla altindan kalktı.
striking olayina gelicek olursak diaz'ı bu kiloya yakın seviyede outstrike edebilcek bir kişi var bence o da belki anderson silva oda belki diazin çene ve cardio kalitesini düşünürsen eğer dövüşürlerse tabi 5 roundluk bir karşilasmada diaz avantajli bile diyeibilirim.yani gspnin hiç şansı yok,ww klasmaninda en kötü standup a sahip shieldse bile 2 round verdi adam ayakta.atilmadan önce semtex daley ww deki en iyi striker idi ufcde diaza k.o ile yenildi.lawler diaz dişinda kmsenin k.o edemedigi bir adam.ve k.o power yok dediginiz adam bunu 1 vuruşla yapti.cyborg kariyeri pek parlak olmasada manhoef gibi k-1 nın en üst seviyesindeki strikerlara ayakta kafa tutabilmiş chute box gibi agresif bi gelenekten gelen bi adam diaz tarafindan outstrike edildi.
ve tabiki cardio konusu 2 dövüşcüde bu konuda eşit görünüyor ama 1 nokta varki gsp hep tempoyu ayarlayan bir dövüşcü oldu şimdiye kadar ve temposu hiç bir zaman diaz kadar yüksek degil.eger diaza ayak uydurursa ben yorulup 5.round da tko olacagini düşünüyorum.ama bunun gerçekleşmesi cok zor çünkü dövüş genellikle yerde gecicektir.ve decisiona gidicek o zaman da yüzde 51 gsp kazanicaktirr bana göre.

Alkan Gültekin dedi ki...

@ncanerozturk, senin için özet geçmemi ister misin? DIAZ SUX. ;)

van auger dedi ki...

sene 2011 ve hala gspyi ölüm makinesi zannedenler var. sizi gidi şampiyonseverler sizi.

Alkan Gültekin dedi ki...

puhahah, diaz SF'de şampiyon değildi sanki, burada şampiyonsever şampiyonsever konuşuyoruz işte :)))) ayrıca şampiyonsever olsam Silva'ya tapardım, GSP'ye değil.

van auger dedi ki...

diaz sfden ayrıldığı için gönüllerin şampiyonu. ben şampiyonsever olsam gspye tapardım silvadan daha dominant kendi sikletinde. amaan ikisinden de sıkılıyorum izlerken. al birini vur ötekine.

frankello dedi ki...

özet geçiyorum diaz sux diye basliyosun zten bastan önyargılı oldugun acık.diazin sevilme sebebi benim acimdan ve digerleri içinde ayni şeyin gercek oldugunu tahmin ediyorum.fake hareketleri yok güvenli dövüsme yok,sokakta,barda,hayatın her hangi bir anında gerçek dövüş nasi olacaksa öle dövüşen bir adam.bir pazarlama ürünü degil tamamen dosdogru,dobra bi adam.o yüzden yenilse bile halkın şampiyonu diaz,bj pennide seven bu yüzden sever zaten.aslinda diazin bji böle dövmesi bnm hosuma gitmedi keske baskasiyla dövüsseydi.

Alkan Gültekin dedi ki...

bunlar boş adamlar. gerçek bir MMA dövüşçüsünü destekleyin bari, diaz gibi "poser"ları değil.

GSP mi pazarlama ürünü? Buna ancak gülünür. Ben de gülüyorum :)))))))))

koko34 dedi ki...

frankello kardesım ,karo parisyan judo backgrounduna sahip catch wrestling tarzında etkili bi grappling stiline sahip bi dövüscü 9 kez mac boyu nick diaza basarılı takedown yaptı,diazın agresif bı guardı var ama basarılı bı top gamer ,kontrolu ıyı olan bı gurescıye karsı yerde zorlanır...
diego sanchez 5 kez diaza basarılı takedown yaptı,thiago alves gibi takedown defense olarak mukemmel bi isim bile jon fitche son macta karsı koyamadı ki bence diazdan cok daha güclü bi atlet(kondüsyonu kastetmıyorum),anthony johnson bu sıkletın belkıde en ırı adamı en fazla kılo kaybıyla maca cıkan adamı ve gures yetenegı cok ıyı takedown defensı cok ıyı josh koscheck bu adamı bıle basarılı takedownun ardından yendı ,ben soyluyorum arkadsım mac gerceklestıkten sonra buraya yazarz jon fitch,kos diazı ezer gecer GSP macında ne demek istedigimi anlarsın antrenmanda rashad evansa karsı bıle takedown yapabıldıgı yazılmıstı GSP nın sherdog.forum da diazın bu kalıbrede adamlara sansı zor kardesım bekleyıp gorelım bakalım GSP mı dıaz mı?

frankello dedi ki...

1.si takedown yaparak adam üstüne yatmak ezmek degil.gsp zaten böle yenerse diazi diaz sampiyon demektir.2.si diazin bu takedown olayina bir cevabi olabilecegini düşünüyorum bakalım

koko34 dedi ki...

GSP bj penn e karsı takedown yaptıktan sonra ona yerde neler yaptıgını tekrar ızle ıstersen ,bj maca devam edemedıgı ıcın macı bıraktı ben buna ezme derım,jon fitch bj penn macının 3.roundunu ızle basarılı bı takedowndan sonra penn in nasıl ezıldıgı gorur ne demek ıstedıgımı anlarsn ,diazın etkili bi guardı var hatta sambo kocu bıle var penn macından sonra tesekkur etmıstı onda yanı ıyı bı ground game e sahıp ama GSP braulio estima iroger gracie gibi isimlerle calısıyor renzo gracie nin akademisinde daha bı cok world class grapplerla calısıyor.bralıo estima GSP ıcın adcc yi kazanabilir demisti igüres konusunda kanada mıllı takımı adına olımpıyatlarda guresmesı gundemdeydı bı ara GSP nın o yuzden bu tarz bı adam gecmıste ornek verdıgım macları ızlersen anlayabılecegın uzere dıazı ezer ...

frankello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
frankello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
frankello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
frankello dedi ki...

gspden cacık olmaz abi kimseyi ezdigi falan da yok o maclari izledim raat ol,o bunu demiş bunu su demiş,yapabilirmiş,o usta bunu yaparmiş demiş olmuyor bu işler.tim sylvia da kocu fedor macindan önce dünyanın en iyi dövüşcüsü diyordu.:D.o hesap bunlarda.ayrica bj penn'i yerde ezmek mi yoksa ayakta benzetmek mi basari dersen ben ayakta derim.bu dediklerin penn'in kilosunun üstüneki adamlar,eh kilo farki en cok da yerdeyken avantaja dönüsüyor.o yüzden bana gram anlam ifade etmez o dedigin kisilere ezilmis olması.ayrica iyi bi ground game sahip demen de gspnin submissionlarina bakinca asılsız gözüküyor kimlerle calistigi degil ne yaptigi önemli bnm için.gspnin herhangi birini diazin cyborgu yada gomiyi submit ettigi gibi submit ettigi bi dövüsü olmus mu.(yani dezavantajli durumdan sihir yapar gibi bir submission cikartabilmis mi) güreş kismini geç diaz gspden fersah fersah daha iyi bi ground gamee sahip bence.grappling macinda diaz gspyi 10 karsılasmanın 8inde her şekil sumbit eder.tabi üstüne yatmak serbest olmazsa,üstüne yatip ömür boyu kalabilr gsp sora buna ezmek diyebilirsiniz.

koko34 dedi ki...

bende aynı sporu yapıyorum kardesım ondan bazı seylerı sadece ızleyenden daha rahat goruyorum bence sende rahat ol ,ondan sana normal ınternet ortamında kolay kolay bulamayacagın bılgılerı paylasıyorum sen ebana rahat ol falan sokak agzı yapıyorsun ,benım sevmedıgım usluplar bunlar bıdaha yazmam zaten GSP diazı yener kardesım bekler goruruz kal saglıcakla...

Yorum Gönder