Pazar, Ekim 02, 2011

UFC'nin en hızlı 2 adamının mücadelesi nefes kesti! Cruz, şampiyonluğa devam etti. Johnson, artık UFC'de sineksiklet'in kurulmasının zamanının geldiğini ispatladı.

Cruz, maç boyunca yaptığı 2 supleksle galibiyetini süsledi
Dün gece "UFC Versus 6" adlı etkinlikte, UFC'nin en hızlı 2 adamı Dominick Cruz ve Demetrious Johnson'ın mücadelesi, beklenildiği gibi dinamit gibi geçti! 25 dakika boyunca bir an olsun aksiyon dinmedi. İki dövüşçü de, takedown defanslarıyla olsun, ayak oyunlarıyla olsun ve her safhadaki mücadeleleriyle modern MMA'in zirve noktasını simgeleyen bir maça imza attılar.

UFC'nin en az ilgi gören şampiyonu Dominick Cruz'un taht serüveni aynen devam ediyor. Normal olarak flyweight'te (sineksiklet yani 57 kg altı) dövüşmesi gereken Demetrious Johnson ise UFC'de sineksiklet olmadığı için horozsiklette (61kg altı) dövüşüyor.

Muhteşem bir mücadele vermesine rağmen Johnson'un sayıyla kaybettiği maçın ardından Dana White, sineksikletin bir sene içerisinde kurulabileceğinin sinyallerini verdi. Horozsiklet'ten (bantamweight) de hafif olan flyweight sikleti kurulunca Demetrious Johnson herhalde bu sikletin tartışmasız kralı olur diye düşünüyorum.

Not: Dominick Cruz'un bütün maçı kırık elle tamamladığı ve maç biter bitmez hastanenin yolunu tuttuğu açıklandı! Vay be diyoruz...

Maçın video özeti: http://www.bloodyelbow.com/2011/10/2/2463407/ufc-on-versus-6-results-dominick-cruz-vs-demetrious-johnson-fight

3 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

Dominick Cruz ufc de GSP den sonra heyecan vermeyen 2. şampiyon..rakibi gerçekten çok hareketli..birazcık boyu oluverse bitirmişti cruz u..yorulduğunda baktıki baş edemeyecek hep yere aldı Johnson ı..bence sinek sıkletin açılma vakti geldi..

frankello dedi ki...

peki frankie edgara ne demeli.decisionla almadıgı dövüş sayisi kaç 2 mi 3 mü?

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

frankie edgar ı gray maynard son maçta sağlam benzetti kaç defa knockdown oldu edgar ama beraberlik verdihakemler bence yanlış bi karardı..bi şampiyonun karşısına çıkıyosan ve şampiyon olmak istiyosan hep söylüyorum onu ko edeceksin ki hakemlerin sana şampiyonluğu vermemeye bahanaleri kalmasın..

Yorum Gönder