Perşembe, Aralık 22, 2011

Melendez Strikeforce'a sığmıyor! Cris Cyborg'a rakip çıkacak mı? Noons vs. Evangelista yılın en keyifli maçlarından biriydi

Beijing'de hastanede babamın yanında 15 günde toplam 15 dakika dışarı çıkmazken, TUF14 Finali, UFC 140 ve en son bu Strikeforce'u aşırı yavaş internet bağlantısıyla torrent'ten kağnı hızında indirip, jet hızında izledim. Babama da izlettim. Bir youtube videosu açmak için bile 15 dakika ile yarım saat arası beklemem gerekirken, her gece bilgisayarı açık bırakarak gıdım gıdım torrentten emdim... O yüzden bu yazı da bu kadar geç oldu. Etkinliğe facebooktan banyo da açamadım. Neyse... Geç olsun da güç olmasın... Strikeforce: Melendez vs. Masvidal notlarım şöyle:

- Melendez şu anda UFC dışındaki en iyi MMA'ci konumunda. Dana White'ın Melendez'in UFC'ye geçmeyeceğini açıklaması herkesi şaşırtmış durumda. Zaten çoktandır Strikeforce'ta rakibi kalmayan Melendez'in akıbeti merak konusu. Ben yine de bu sene UFC'ye geçer diyorum. Hatta Masvidal ve Noons'u da UFC'de görmek isterdim doğrusu. Bu Strikeforce önümüzdeki senelerde nasıl bir çizgi tutturacak onu da çok merak ediyorum...

- Cris Cyborg hakkında diyecek birşey kaldı mı bilmiyorum. Herhangi bir sporda Cris'in eriştiği rakipsizlik noktasına gelen bir atlet bulmak zor. Bu maçın erken bitirildiği iddiaları var... Bence de erken bitirildi kesinlikle. Ancak yine de maçın erken bitirilmiş olması Cyborg'un galibiyetine gölge düşürdü diyemeyeceğim. Şimdi kendine yeni rakipler bulmak için bir siklet daha düşmesi gereken Cris Cyborg, orada da pek zorlanacağa benzemiyor. En büyük rakibi kilo kesmek olacaktır... Bence dövüşseler, Cyborg, Forrest Griffin'i rahat alır.

- KJ Noons ve Billy Evangelista'nın maçı hayatımda gördüğüm en kaliteli slugfest'lerden biriydi. Noons maç boyunca adeta sparring yaparmış gibi rahat ve yarı-güçlü yumruklarla Evangelista'yla kedi-fare oynadı. Evangelista bulduğu yerde fena yapıştırdıysa da, KJ Noons'un ayak ve kafa hareketleriyle başa çıkamadı. Noons'un şık aparkatları ve nefis kombinasyonları galibiyeti getirdi. İki dövüşçü de son ana kadar birbirlerine meydan okuyarak dövüştüler - ki bu günümüzün MMA'inde malesef git gide azalan bir özellik...

- Daha 1.5 öncesinde beni en heycanladıran yeni MMA'cilerden Mousasi, ruhsuz ve heycansız bir galibiyet daha aldı. Bu adamın ruhsuzluğunun ve kariyerindeki düşüşün Fedor'la paralellliği düşündürücü. Aslında Mousasi Fedor gibi yenilgi üstüne yenilgi falan almadı. Önce King Mo karşısında duvara çarparak kemeri kaybetti. Kaybetmesinden çok, son ana kadar sanki 5-0 öndeymiş gibi havalarda olmasıyla tepki çekti. Ancak Mousasi için esas düşüş, bundan sonra başladı. Üst üste hiçbir işe yaramayacak eşleşmelerle hiç bir işe yaramayacak galibiyetlere koşarak, son 2 yılın en büyük hayal kırıklıklarından biridir Mousasi...

10 yorum:

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Jorge Masvidal KJ Noons 'u nasıl madara etmişti aklım almıyordu açıkcası ancak Gilbert Melendez iyi başa çıktı. Bu herifi ya UFC-ye alırlar yada adam gider Spike TV-de paşa paşa Bellator'da dövüşür.

Cyborg'e söylenecek laf yok , kadın makine gibi... Şok oldum resmen KO edince kadını , gözüm açıp kapattım ve maç bitmişti.

KJ Noons özellikle güreşini bir başka levele taşımış zira ileride işine çok yarayacak güreş. Yeniden kemeri alabilir mi derseniz zor ama alamaz diyemem.

Gegard Mousasi ise nasıl bu kadar kısa zamanda bu kadar iyi güreşir oldu aklım almadı valla ancak King MO karşısında yine de pek şansı olduğunu düşünmüyorum zira üstüne yatacaktır MO yine... Zaten kendisi de pek hevesli gelmedi bana kemer maçı için...

Zeybek dedi ki...

Gegard ın maçtan sonra verdiği bir röportajını okudum ingilizce olarak sadece bu maç için güreşe çalışabildiğini söylüyordu hatta boks ve diğer judo ve ji-jitsu tekniklerini çalışamadığı için üzgün olduğunu söylüyordu.
Benim favorim şuanda gegard. bir sporcu olarak bence o çok akıllı dövüşüyor ufc deki çoğu adamı madara etceğinede inanıyorum ordakilerin çoğundan boks teknikleri ve vuruş gücü bakımından bence üstün yer oyununda eksik olabilir ama güreş pratiklerine de başlamış dana white ufc yi çok büyükmüş gibi gösteriyor ama bence mma ve sporculara verilen değer bakımından eskiden pride da olduğu gibi japonyadaki dream organizasyonlarının çoğu karşılaşması daha ilgi çekici bide ben bi türlü octagonu sevemedim o kafes bana pek iyi gelmiyor eskiden pride maçlarının yapıldığı ring, sporcuların çekişmesini görmek açısından daha görsel geliyor bana kafesteyse sadece daha şiddetli sokak dövüşü süsü verilmiş havası var o kadar ayrıca gegard ufc ile pek ilgilenmediğini de bir röportajda belirtiyor.dana white denen adam bence kendi çapında eğleniyor o kadar.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Gegard hangi UFC Hafif Ağır sikletini madara eder bana söyler misin ? Yada neden Jardine'i madara edemedi bunu söyler misin ? Madara etmek ile Desicion aynı şey değildir sanırsam.

Can Evrenol dedi ki...

2.5 sene önce Zeybek'e hak verirdim. Ama olay çok değişti. Spor aşırı hızlı ilerliyor. Zeybek çok gerilerde kalmış

frankello dedi ki...

ring olayina katiliyorum ben yalnız kafesten daha uygun dövüş için kesinlikle.

Zeybek dedi ki...

arkadaş decision la madara etmek arasındaki ayrımı elbette biliyoruz!Mesela forrest griffin,matt hamill,stephan bonnar,luiz cane,ryan bader,rich franklin, hatta rashadı bile sayabilirim,tito ortiz,belki shogun rua(onunda stilini çok severdim) ayrıca brandon vera,thiago silva bunları en başta sayabilirim ama.Tabi ki jon jones burda tartışmasız en iyi isim ama ben yine de gegard maça asılırsa ona iyi bir şanş tanırım.Yukarıda yazdığım çoğu ismin zaten ortalama bi mma dövüşçüsü için alt etmesi çok zor olmadığını bende biliyorum ama ben yine de jones u daha çok sayıyla ama az bir ihtimalle de ko yada submission la gegard ın abileceğini düşünüyorum.Son olarak gegardın jardini ko ile alabileceğini halen daha düşünüyorum o maçta jardinin yaptığı en iyi şey gegard ı güreş teknikleriyle yere alabilmek olmuştu ben pek bi haltını görmedim jardinin.jardine denen adamın dövüş stilinde bi de şu yazıyor:Gaidojutsu.Zaten onun içeriğinde de grappling,wrestling ve jiu-jitsu yazıyor bu da jardinin gegarda yer oyununda nasıl üstünlük sağlayabildiğini açıklıyor.Benim düşüncelerim böyle saygılar herkese.MMA dünyasına bakış açım böyle yanlışsam da kusura bakmayın arkadaşlar.Ama böyle düşünüyorum yani

Zeybek dedi ki...

Ayrıca biraz eskilerde kaldığım doğrudur aslında ben wanda biraz mirko shogun gibi takedown defansına sahip olupta maçı genelde ayakta götüren sporcuları daha çok tutmuşumdur ama ustaca yapılmış bi kimura yada benzeri stilden gelmiş sporcuların yaptığı submissionları da beğenerek izlerim.Ayrıca bu sporun geldiği noktayı bende kavrayabiliyorum.Tabi yukarda belirttiğim isimlerden wanda ve shogunun jiu-jitsu yada hakim olduklarını biliyorum.

Can Evrenol dedi ki...

Zeybek, analizlerinin hepsine katılıyorum ama Mousasi'yi fazla büyütüyosun diyim o zaman.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Thiago Silva dedin bak içime bir şeyler oldu yani... Özledim herifi...

Gaidojutsu Greg Jackson'ın kendi tasarladığı bir dövüş sistemi ve içinde bir çok stili barındırıyor. Elbet işe yarıyordur ancak fazla da abartmamak gerektiğini düşünüyorum.

Rashad'ı veya Ryan Bader'ı almasına imkan tanımıyorum zira yerde haşat ederler onu. Hatta içimden bir ses Tito Ortiz'i de kat bunların arasına diyor ama susuyorum...

Thiago Silva ve Shogun'a karşı şansı olduğunu da düşünmüyorum zira Gegard Mousasi bunların ayarında bir herifle dövüşmedi bence. Ayrıca Dan Henderson gibi bir isim var burada ki yerle bir eder diyorum.

Bak Gegard'ı harbi seviyorum çok klas bir dövüşcü ve eğer grapling-e daha fazla önem verirse büyük bir güç olabilir Hafif Ağır Siklette ancak şu an değil.

Ayrıca Jardine yere aldı yada almadı beni ilgilendirmez sonuçta Gegard Jardine gibi bir isimi devirebildi mi ? Hayır deviremedi ki ben %100 Jardine hayatının dayağını yiyecek diyerek seyretmeye koyulmuştum o maçı. Buradan Gegard kötü anlamını çıkarmıyorum tabi ki ancak az buçuk yer oyunu olan bir adama karşı bu duruma düşüyorsa eğer Rashad , Ryan , Shogun , Jon Jones , Lyoto Machida , Rampage gibi adamlara karşı kusura bakmayın ama hiç şans tanımam hatta söylüyorum iyi dinleyin ...

Tito Ortiz bence Gegard'a karşı kazanabilir... Eğer akıllı davranırsa...

NigelfuckinBenn dedi ki...

super 6 finali daha iyidi

Yorum Gönder