Pazartesi, Aralık 05, 2011

TUF 14 Finali: Bisping'in yükselişi! Yeni yıldızlar John Dodson ve Diego Brando

(Kansporu için yazan Gökhan1985)

Dana White’ın dediği gibi bu sezon diğerlerinden çok daha kaliteli geçti ve sezona son derece yakışan bir finalle de son buldu. Bu sezon finalinde bir değişiklik daha yapıldı ve koçlar da gecenin ana olayında karşı karşıya geldi. Aynı zamanda UFC başkanının sezon başında söylediği gibi sezonun en iyi nakavtı en iyi maçı en iyi pes ettirmesi gibi bonuslar dağıtıldı. Kesin olan tek şey bu sezonda yapılan kontratların diğer TUF sezonlarına oranla daha fazla olacağı...


Johnny Bedford vs. Lois Gaudiot

Baştan sona Johnny ''Brutal'' Bedford’un üstün olduğu bir maçtı. Rakibini karşı uzun kollarını rahatlıkla kullanıp istediği zaman yeredüşürmeleri elde eden tecrübeli MMA dövüşçüsü ‘’Brutal’’ üçüncü roundda işi bitirdi, zaten maç puana gitseydi her halukarda maç Johnny Beford’undu, kendisini daha sonraki etkinliklerde de göreceğimize eminim. Sadece yeşil renkli saçlarıyla dikkat çeken aslında pek de yabana atılmaması gereken bir dövüşçü olan Louis Gaudiot aslında bir sineksiklet dövüşçüsü, ve hatta Ring of Combat’ın de şampiyonu. UFC’de ilerde böyle bir siklet açılırsa bu adamın da olacağı kesindir.

Tony Ferguson vs. Yves Edwards

Bu maç için söylenecek o kadar çok şey var ki kıssadan hisse yapıp izlemeyenler izlesin demek kafi gelir. İki dövüşçü de açık ne istediğini bilen maçı almaya yönelik olarak dövüştükleri ve MMAseverlere keyif veren bir maç ortaya koydukları için ikisini de helal olsun diyoruz. Tony Ferguson’un çok üstün boks yeteneğine aynı şekilde karşılık veren Yves Edwards maç içinde belki yüksek tekmelerini daha sert atabilseydi maçın galibi olacaktı, ancak ellerini sihirbaz gibi kullanan ‘El Cucuy’ çok sert aşağı tekmelerle hem rakibini hem de bizleri şaşırttı öyle ki maçın başında üç tane ardı ardına sert tekmeyi yiyen Bahamalı dövüşçü sonraki roundlarda toparlandı, maçın puanla Tony Ferguson’a verilmesi doğru bir karardı daha teknik vuruşlarla sayıları topladı ancak maçı kazanmasına yardım eden sadece bu değildi. Bu maçta öğrenmiş olduk ki ‘El Cucuy’nin çenesi de baya sağlammış yoksa fena halde nakavt olurdu. Tony hala UFC’de nağmağlup ve daha sık aralıklarla dövüşmeyi hak ediyor.

T.J. Dillashaw vs. John Dodson

Horozskiletin final maçında gülen taraf John Dodson oldu. Çok iyi bir dövüşçü olan aynı zamanda tam bir Hollywood eğlence karakteri olan John Dodson bir nakavtçı, hem sezonun bonus nakavtını hem gecenin bonus nakavtını kazandı. Sezondaki bütün maçlarında rakiplerini yıkan Dodson artık UFC dövüşçüsü. UFC’ye renk katacağı aşikar bakalım neler yapıcak. Maymun stilli dövüşçü T.J. Dillashaw için ise kariyerindeki ilk yenilgi tam bir hayalkırıkığı oldu bu maç. Maymun stili yerine güreş temelini kullansaydı belki farklı olabilirdi.

Diego Brando vs. Dennis Bermudez

UFC’nin üst düzey maç kartında co-main event tadında bir maç mutlaka birkaç kere izlenmesi gerekir. Maç her iki dövüşçü içinde gitti geldi. İki MMA’cide daha sezon başındaki TUF evine seçilme maçlarında kendilerini belli ettiler. Her ikisi içinde o zaman bunlar finali oynar diye tahmin edilse yanlış olmazdı.
Müthiş bir muay thaici olan Diego klasik bir Brezilyalı. Fakir dindar ve ailesine düşkün, bu yüzden sezon içindeki bütün maçlarını ölümüne oynadı devamlı da annesine ev almaktan bahsediyordu. Bermudez için ise şunu söylemek gerekir ki, eğer sezon birincileriyle altı maçlık anlaşma imzalanıyorsa bu adamla da altı maçlık bir anlaşma gereklidir yoksa UFC kaybı olur. Maça gelirsek vuruş üstünlüğü açısından Brezilyalı daha ağır basıyordu, hatta maçın başlarında da rakibini gafil avladı vere sağ yumrukla yere indirdi ancak Bermudez çabuk toparlandı ve karşılığı gecikmedi, rakibi ilk roundun ikinci yarısında yine üstüne yumruklarla geldi fakat bu sefer tedbirli davranan Dennis Bermudez kısa ama teknik bir kroşeyle Brezilyalıyı yere serdi hatta maç burada bitti derken artık pek te rastlamadığımız bir şey oldu, siyah kuşak BJJ sahibi olan Diego Brando ancak Demian Maia yapsa şaşırmayacağımız bir kol kilidiyle rakibini işini de kolunu da bitirdi ve TUF 14'ün tüysiklet kazananını ve büyük ödülün sahibi oldu, kaliteli bir MMA dövüşçüsü olan Dennis Bermudez sezonun pes ettirme ödülüyle kendine teselli buldu.

Michael Bisping vs. Jason Miller

TUF'ın bu sezonki koçları olan ‘The Count’ ve ‘Mayhem’ belki de gecenin en dandik dövüşünü bizlere sundular, kazanan ve büyük ihtimalle unvan maçını elde den Micheal Bisping oldu. Zaten Jason Miller’in ayakta dövüşüne diyecek bir şey yok maç içinde ne yaptığını anlamak pek mümkün değil maçın sonlarına doğru da artık rakibini gaza getirip yorma taktiği yaptıysa da hakem bunu yemedi ve araya girip maçı bitirdi. Paçavraya dönmüş bir suratla maç sonunda sanki haksız bir müdahaleymiş gibi sağa sola kafa sallayan ‘Mayhem’ üçüncü lig MMA dövüşçüsü olmuş belli ki. Michael Bisping in ise bu ardı ardına aldığı dördüncü galibiyet oldu bundan sonra ya meydan okuyan olarak unvan maçına ya da unvan maçına yükselme kapışmasına çıkar……

5 yorum:

frankello dedi ki...

mayhem tam bi gerizekali ya.iyi dayak yemiş ya anca izleyebildim bende.nashville rezaletindeki tek sorumludur

_CHARLOTTE_ dedi ki...

T.J şimdi orada kendini korumuyor muydu ? Hayatımda gördüğüm en boktan Stoppage-lardan biriydi. Bence herifin hakkı yendi zira yine maç yapsalar T.J alır diyorum.

Mayhem ne bok yemeye çalıştı anlamadım açıkcası, kondisyonu bu kadar berbat olabilirdi herhalde. Micheal Bisping bence 1 maç daha kazanırsa bir title shot almalı diye düşünüyorum ki o maçı da alamayacağından eminim :)Anderson Silva'yı yenemeyeceğinden de eminim.

TUF'un bu sezonundan az çok 5-6 tane adam çıkar diye tahmin ediyorum UFC-de bir şeyler yapabilecek.

Nashville-de evet Mayhem'in hatası büyük ancak kavgayı da başlatan Nick Diaz-dı zira ilk yumruğu o patlattı yoksa kavga çıkmazdı. Neyse umarım sporun adı böyle olaylar ile karalanmaz bir daha.

NigelfuckinBenn dedi ki...

mma feci sıktı

Mete dedi ki...

Kisa kisa
Bisping: Dana White tarafindan Ingiltere'deki MMA taraftarini mutlu tutmak amaciyla cop torbasi - maymun arasi dovusculerle eslestirilen, Hendo ile karsilastigi anda dunyasi dagilan bir zevzek

Mayham: Palyaco

Diego Vs Dennis: Tek basina butun geceyi "iyi bir MMA gecesi" mertebesine yukselten, ders olarak gosterilebilcek, uzerinde durulmasi sart olan, inanilmaz bir kol kitleme ile biten mac.

koko34 dedi ki...

yves edwards ferguson macını merakla beklıyorum edwards gıbı tecrubelı bı ısmın nasıl bı performans sergıleyecegını merak ettım boyle yaslı kurtları ızlemesı her zaman ılgımı cekmıstır ıyı dovustu burun farkıyla kaybetmıs gıbı gozuktugu soylenıyor ,bu ufc ye donusunden sonrakı 2ç.maglubıyetı olsada bu performansından sonra ufc de devam edecektir.
diego harika bi submission galibiyeti aldı tam bıtıyor derken harıka bı comeback ,cesaretlı potansıyelı var ıyı bı karıyer yapabılır..
mayhem mıller zaten bıspıng ıcın stıl olarak zor bı mac degıl mıller submıssıon dovuscusu ortalama bı strıker,bıspıng daha once gurescılerle dovustu(dan mıller,matt hamıll,rashad)ve bu maclarda ıyı performans sergıledı kı cok ıyı bı takedown defense sahıp nıtekım ılk round mıller takedown u basarabılsede ppek bısey yapamadı kı bu takedown denemelerı onu yordu ardından vucuda ve yuze aldıgı darbeler netıcesınde kondısyon sıkıntısı yasamasına sebep oldu bıspıngı kutlarım karıyerı acısından onemlı bı galıbıyet aldı ama sankı bıspın cok kolay yoldan kemer sansı elde etmesı ıcın bı yol cızılıyor ufc tarafından bana oyle gelıyor sımdı sırada yıne bı grappler demıan maıa var bence maıa mıllera gore daha zor bı rakıp ama bılmıyorum bıspıng ın ıyı takedown defense ı bu macta kılıt nokta olur dıye dusunuyorum

Yorum Gönder