Pazar, Aralık 18, 2011

ZUFFA'nın Strikeforce'u canlı tutmasının artıları eksileri...

Geçtiğimiz hafta Strikeforce'un Showtime kanalı ile yayın haklarını yenilemesi MMA dünyası için enteresan bir gelişme oldu. 2006'dan beri rakip organizasyonları satın alıp yutarak ilerleyen UFC, bu sefer Strikeforce'u canlı tutuyor. Peki neden?

ZUFFA, Showtime kanalını tıkadı
Fertitta (ZUFFA), White (UFC) ve Coker (Strikeforce)
ZUFFA'nın Strikeforce'u yutmak yerine, Showtime'da kanı emilmiş bir zombi gibi, boynundan bir tasmayla salmasının sebeplerinin başında tekelleşme stratejisi yatıyor. UFC artık bir daha PRIDE, WEC, Affliction veya eski Strikeforce gibi bir rakip istemiyor. ZUFFA'nın UFC'yi dünyaya yaymak ve dünyanın en popüler sporu yapmak planları arasında, Kuzey Amerika'da bir rakibe asla yer yok. Strikeforce'un Showtime'da ceset gibi olsa da devam etmesi demek diğer MMA organizasyonları için en büyük pencerenin kapanması demek. Bu şekilde pastadan pay kapmak isteyen/isteyebilecek diğer organizasyonların önü kesilmiş oluyor. ZUFFA Showtime'ın reyting gücünü bildiği için, bu kanalı bir başkasına kaptırmak istemiyor. Geriye sadece yeni yayın döneminde Belltor'u yayınlayacak olan SpikeTV kalıyor (UFC'nin eski evi).

Strikeforce'un hafif-ağırsiklet ve ağırsiklet yıldızlarına UFC kapısı şimdilik kapandı
ZUFFA, Strikeforce'un en büyük yıldızlarını emdikten sonra (Overeem, Diaz, Hendo, Cung Le, Shields), artık başka transfer olmayacağını açıkladı. Bu King Mo, Cavalcante, Mousasi, Melendez ve Masvidal gibi yıldızlar için çok kötü oldu. Özellikle UFC'de kemere oynayabilecek kapasitede olan King Mo ve Melendez için. UFC dışında kalan en büyük iki isim artık King Mo ve Melendez diyebiliriz...

Strikeforce ağırsikleti kapanıyor, UFC ile birleşiyor
ZUFFA, sebep olarak UFC ve Strikeforce'un ikisini birden beseleyecek sayıda kaliteli dövüşçü olmamasını öne sürerek Strikeforce ağırsikletinin kapanacağını açıkladı. Ancak önce Strikeforce Ağırsiklet Turnuvasının final maçı Barnett vs. Cormier'i izleyeceğiz. Sonrasında Cormier, Bigfoot Silva, Chad Riggs gibi isimlerin UFC'ye geçeceği kesin gibi. Josh Barnett ise soru işareti. Ama turnuvayı kazanırsa Dana White'ın Barnett'i bir kabul edeceğini sanıyorum.


Bayan MMA'ine tam gaz devam
Bayan MMA'ine karşı tutumuyla bilinen Dana White, 2012 senesinde Strikeforce'ta çok heyecanlı Bayan MMA maçları izleyeceğimizi söyledi. Cris Cyborg ve Meisha Tate bu durumda en büyük kazanan oldular. Acaba 2011'de Strikeforce'dan çıkartılan eski şampiyon Marloes Coenen geri döner mi?


6 yorum:

Cem "UFC" KARASU dedi ki...

başa oynayacak dövüşçüleri tamamen alıp sonra kapatmalıydı oyuncu alımını gilbert melendez gibi bir star strikeforce da çoluk çocuğa karşı mı dövüşecek bu onu resmen bitirmek olur

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Gilbert Melendez'i alacaklardır eminim , bırakmazlar Strikeforce'da onu.

frankello dedi ki...

yakın zamanda alınmayacak.melendez'in kalmasının sebebi showtimedır kesin o anlaşma yenilenirken birakmak istememiş olabilr sonucta son kalan pazarlanabilir dövüşcü melendez bu senenin ilk yarısı gidemicek orası kesin.yazık oldu ben edgarıda,hendersonıda yener diye düşünüyorum

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Melendezi UFC kesin alır neden diye soracak olursan eğer , Bellator Spike TV ile anlaştı ve Strikeforce'un Gilbert Melendez'e verdiği parayı artık Bellator'da verebilir. Dolayısıyla Melendez'de gider Bellator'da takılır ki Bellator'un hafif sikletinin Strikeforce'dan pek de bir farkı yok yani yine iyi maçlar seyrederiz.

onlinesinema dedi ki...

oncelikle turkce icerikli boyle bir site olmasina cok sevindim, artik mma dunyasindaki gelismeleri anlyarak takip edebiliyoruz cok tesekkurler kansporu.
birde merak ettigim bisi var misal burdaki yorum acaba Can Evrenol arkadasami ait yoksa alintimi ?

Unknown dedi ki...

King mo'yu almazlarsa çok yazık olacak. Bellator'da çıkacağı maçlar hap gibi gider resmen bitirirler adamı

Yorum Gönder