Cuma, Aralık 02, 2011

Octagon'a bir adım daha... Ümit Kemal Yılmaz

(Kansporu için yazan Gökhan1985)

MMA ve UFC’ yi takip eden Türkiye’deki az sayıda izleyicinin içinde bir hevestir Octagon’a bir Türk’ün çıkıp dövüşmesi... Aslında buna yakın isimler yok değil ülkemizde ve de Avrupa’da. En bilinenlerin başında Ertan Balaban, Murat Kazgan gibi bu işe varlarını yoklarını koymuş kişiler gelse de Ümit Kemal Yılmaz adında bir Türk sessiz ve derinden geliyor...

Kariyerine güreşle başlamış olan Ümit Kemal, riyu-jitsu karate dalında Avrupa’da ve Balkanlarda şampiyonluklar yaşamış. Ancak bir kere kafeste dövüşmeyi kafasına koymuş ve bunun için araştırmalara başlamış. Bir çok ülkeden teklifler gelse de Amerika’dan gelen Kaizen MMA Academy'nin davetine icabet ederek Amerika’ya gitmiş. Burada çok zorlu bir deneme sürecinden geçmiş. Hatta bir ayda 11 kilo verdiği bile olmuş. Daha sonra sözün bittiği yere gelmiş; Geçmişte herhangi bir BJJ geçmişi olmamasına rağmen rakibi Amerikalı Garrick Evans’ı arkadan boğmayla yenen Yılmaz, Operiton Octagon isimli organizasyonun şampiyonu olmuş ve tabiî ki hemen ardından Nisan ayında bir daha maça çıkması için teklif almış.

Aynı zamanda bir iç mimar olan Ümit Kemal Yılmaz'ı, bu başarısından dolayı tebrik ediyor ve en kısa zamanda kendisini devler arenasında görmeyi bekliyoruz. Hadi hayırlısı!..
(Yanılmıyorsam kendisi ağır sikletten, hafif-ağırsiklete inmiştir)

Kaynak:
http://spor.mynet.com/haber/kafesteki-muhtesem-turk/43314
http://www.uzakdogusporlari.com/genel/umit-kemal-yilmaz-ufc-mma-maclari-icin-amerikada.html

5 yorum:

frankello dedi ki...

10 numara adam hem eğitimi üst düzey olan hemde sporunu üst düzeyde yapan adamlara acayip saygı duyuyorum.helal olsun

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
burak oz dedi ki...

sporcu demeyin şuna yalancı eğitimli cahilin teki yediği hurmaları bilen bilir üç kuruşluk adam

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Muhsin uzun dedi ki...

Bize ahlak dersi verenlerin haline bak ahlaksızın önde gideni çıktı

Yorum Gönder