Pazartesi, Ocak 23, 2012

Kansporu MMA sıralaması

Kansporu'nun ilk sıralaması Can 'Charlotte' Acar'dan geliyordu

Adamım Charlotte!
Heavyweight Top 10
1-) Junior Dos Santos
2-) Alistair Overeem
3-) Cain Valesquez
4-) Fabricio werdum
5-) Josh Barnett
6-) Shane Carwin
7-) Frank Mir
8-) Daniel Cormier
9-) Travis Browne
10-) Antonio Rodrigo Nogueira

Light Heavyweight Top 10
1-) Jon Jones
2-) Dan Henderson
3-) Rashad Evans
4-) Mauricio ''Shogun'' Rua
5-) Quinton Jackson
6-) Lyoto Machida
7-) Phil Davis
8-) Alexander Gustafsson
9-) Gegard Moussasi
10-) Forrest Griffin

Middleweight Top 10
1-) Anderson Silva
2-) Chael Sonnen
3-) Vitor Belfort
4-) Yushin Okami
5-) Mark Munoz
6-) Micheal Bisping
7-) Brian Stann
8-) Nathan Marquardt
9-) Hector Lombard
10-) Luke Rockhold

Welterwight Top 10
1-) Georges St.Pierre
2-) Nick Diaz
3-) Carlos Condit
4-) Johnny Hendricks
5-) Jon Fitch
6-) Jake Ellenberger
7-) Josh Koscheck
8-) Jake Shields
9-) Martin Kampmann
10-) Tyron Woodley

Lightweight Top 10
1-) Frank Edgar
2-) Benson Henderson
3-) Gray Maynard
4-) Gilbert Melendez
5-) Shinya Aoki
6-) Clay Guida
7-) Jim Miller
8-) Anthony Pettis
9-) Nate Diaz
10-) Micheal Chandler

Featherweight Top 10
1-) Jose Aldo
2-) Hatsu Hioki
3-) Chad Mendez
4-) Kenny Florian
sonrasına karar veremedim zira daha yeni olduğundan fazla maç seyredemedik...

Bantamweight de aynı şekilde...

21 yorum:

Tornado dedi ki...

listeler dövüşçü record'larına göre mi hazırlandı acaba ?

Mete dedi ki...

Eminim cok yorum gelir bu listelere.. genel olarak katiliyorum ancak bir kac seyi elestirmem sart

-Shogun'i Reshad'in ustune koyardim, ozellikle hendo ile son macindan sonra...

-Machida'yi Rampage'in ustune koyardim... diger dovuslerine bakarak..

-Forrest Griffin'i listeye alicagima listeyi 9da bitirirdim:)

eline saglik

camoka dedi ki...

İçinde FEDOR'un olmadığı her listeye karşıyım. En kötü ihtimalle ayrı bir başlık açıp "Gönüllerin Şampiyonu" diye belirtmen lazım ^^

Tornado dedi ki...

"Rousimar Palhares" bu isme dikkat !! belki 2011 listenize girmedi , ama bu yılın sonunda yapacağınız listeye gireceğinden kesin olarak eminim ;)

_CHARLOTTE_ dedi ki...

@Tornado

Hayır listeler 2006 yılından beri hiç bir büyük organizayonun hiç bir maçını kaçırmayan , preliminary maçlar dahil , biri tarafından hazırlandı. Yani wikipedia'dan bakmadım merak ediyorsan eğer ;)

@Mete

Shogun'ı Rashad'ın üstüne koymamın mümkünatı yok zira Jon Jones'a henüz yenildi ve üstüne bir de Dan Henderson'dan feci dayak yedi. Dan Henderson maçı olmasa koyabilirdim belki ama şu an koymak haksızlık olur zira elimden geldiğince objektif olmaya çalıştım yoksa feci Shogun fanıyımdır :)

Machida'yı Rampage'in üstüne hangi mantık koyuyoruz merak ettim ? Rampage daha henüz yendi Machida'yı ve ne kadar tartışmalı da olsa bence o maçı zaten Rampage kazanmıştı.

Forrest Griffin'siz liste mi olur yahu sonuçta adam son kitabında da belirtti , kıyametten nasıl kaçılacağını bilen birini liste dışına çıkaramazdım valla :)

@Camoka

Gönüllerin listesini hazırlasam Murat Kazgan'ı filan da koyardım içine herhalde hatta tek maçı olmasına rağmen Gökhan Saki'yi de koyardım :)

Fedor umarım toparlanır zira bende yeniden yükselmesini çok istiyorum.


Not: Beyler herkesin tabi ki sevdiği dövüşcüler var ancak ben olabildiğince objektif olmaya çalıştım. Yani Rampage Machida'yı yendi mi abi ? Evet yendi zira Machida neredeyse yeniyordu filan bunları göz önünde bulunduramam zira '' Neredeyse'' diye bir kavram yok ''beraberlik'' , ''Kazanma'' ve ''Kaybetme'' var.

Featherweight ve Bantamweight için gerçekten yeterince maç seyredebildiğimize inanmıyorum zira elbet bi kaç büyük isim var ancak yapılacak bir Top 10 listesi pek de tutarlı olmayacaktır bana göre , ancak ben bu sınıfları iyi bilirim diyen varsa , Top 10 listesini yapabilir.

Bundan böyle her ay güncellemeye çalışacağım listeyi , eleştirilerinizi belirtin ki daha oturaklı bir liste olsun ama eleştireceğim diye de benim ağzıma sıçmayın yani :) Yemin ederim bütün duygularımı bir kenara bırakarak hazırladım listeyi.

frankello dedi ki...

metenin yazdıklarına harfiyen katiliyorum.sadece dövüşlerin sonucu degil gösterilen performans da önemli o yüzden.shogun her türlü rashadin üstündedir.ayrica son rakipleri arasinda fark çokçok fazla.ayrıca rogerio noguiera kesin ilk 10 da.melendez kesinlikle maynardin üstünde,barnettde werdum'un üzerinde carwin ilk 10 da degil.

NigelfuckinBenn dedi ki...

Hioki yerinde.
Rashad - Shogun durumu iyi ayarlanmış.İyi performans okeyde sen üst üste 2 maglubiyet almışın diğer adam şov yapmış.
Munoz u Okami nin üstüne koyardım ben ama farkçekmez açıkcası.
Melendez bence Bendo ile yer değiştirmeli.
Lil nog in forrest out.

bu arada en önemli liste eksik.
pound 4 pound.

frankello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
frankello dedi ki...

üst üste 2 yenilgi almadi.arada forrest griffin'i k.o etti.ayrıca top 5deki 2 rakibi olan machida ve dan henderson'a karşi olan 3 karsilasmadan olan 2 yenilgisi baska jüriler tarafindan galibiyet ilan edilebilirdi.rashadın ağar k.o oldugu machidayı 2 maçta da maymun etti shogun.performanslara göre siralama olsa da potansiyellerde göz önünde bulundurulmali ki bu karsılasmalar cokda uzak degli.rashad'ın shogun'ın önünde olma ihtimali yok bana göre ama çok da büyütülcek bi durum degil 1 sira altta olması,herkesin kriterlari farkli oluyor nasi olsa.

NigelfuckinBenn dedi ki...

forrest i o kadan adamdan saymamışımki doğru dedin unutmuşum ben onu.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Yahu beyler Shogun'ı nasıl Rashad'ın üzerinde görebiliyorsunuz hala anlayamıyorum. Ki çok fena Shogun fanıyımdır resmen içim el vermedi. Jon Jones resmen domine etti Shogun'ı pestilini çıkardı ki Machida ve Rampage'e karşı bu kadar dominant değildi.Üstüne Henderson haşatını çıkardı , şimdi kimse bana son 2 round-da iyiydi demesin , son 2 round da iyi olmasının sebebi Dan Henderson'ın yorulması ile alakalı Shogun'ın iyi olmasıyla değil Dan Henderson yorulmasa o dövüş 2 round daha sürmezdi. Machida'yı ilk maçta maymun ettiğine inanıp da kendinizi kandırmayın , bir maymun ediliş arıyorsak eğer Jon Jones vs Shogun maçını seyredebiliriz. Ayrıca Shogun'ın Forrest'ı KO etmesi ile Rashad'ın Tito'yu TKO yapması durumu eşitler zaten onun dışında Shogun'ın 2 ezici yenilgisi var.

Gilbert Melendez'i 2. sıraya koymamın sebebi UFC seviyesinde ki adamlara karşı ne yapacağı hala bir muamma zira Clay Guida'yı split desicion ile yenebilmişti. Bu açıdan bakınca Gray Maynard gibi bir güreşciye karşı ne yapabilir bilemiyorum. Dediğim gibi objektif olmaya çalıştım.

Ayıptır sorması Lil Nog UFC'de hangi adam gibi adamı yendi de Forrest'ın üzerinde olacak bunu da anlamıyorum. Tito Ortiz'i TKO etmesi onu Tito Ortiz'in üstüne çıkarabilir belki ancak Forrest'ın değil kesinlikle. Eskiden çok daha iyi bir dövüşcüydü ancak şu an aynı şeyi söyleyemem , eğri oturup doğru konuşalım şimdi...

Munoz ve Okami'ye gelirsek eğer Okami biliyorsunuz Munoz'u yenmişti, onun üstüne de önemli galibiyetleri var dolayısıyla Okami'nin altına yerleştirmek daha mantıklı geldi.

Şimdi beyler potansiyele göre de sıralama yapılamaz yani , bir şeyler elde etmek gerekir,unutmayın mma sporundan bahsediyoruz ve her şey mümkün , bu yüzden maçlarda nasıl performans gösterdiğine göre ve tabi ki maçın sonucuna göre sıralama yapabiliriz sadece. Shogun'ın Jon Jones'a yenilmesi normal olabilir zira adam başka bir level-de resmen. Ancak aynı şekilde Dan Henderson'a madara olması kabul edilemez hani çekişmeli bir maç olsa tamam diyeceğim ancak oturup Shogun'ın dayak yemesini seyrettik ve takdir edilen tek tarafı onca dayağı yeyip yine ayakta kalmasıydı.

Yani kısaca anlatabilmişimdir durumu sanırım zira Rashad'ın Thiago Silva , Quinton Jackson ve Tito Ortiz gibi de bir üçlemesi var Lyoto'ya olan yenilgisinin ardından. Shogun ise son iki maçında darma duman edildi.

Bu kadar da kafaya takmayın yani Shogun'ın bir daha ki maçına göre aynı şekilde Rashad'ın da performansına göre isimler inebilir çıkabilir ancak bence Shogun şu an tam olması gereken yerde.


Açıkcası bu kadar eleştirinin ardına ben Pound for Pound listesine elimi bile sürmem. Sonra biri çıkar Fedor Emelienenko nerede filan diye sorar iyice dağıtırım kafayı. Hatta o listeyede sokarsınız siz allah bilir Shogun'ı :)

camoka dedi ki...

@_CHARLOTTE_

P2P listesinde Fedor 1. numara olacak başka nerde olacak :) Komple yakarım bu blogu! FEdor yenilsede sporu bıraksa da hep bir numara kalacak o kadar!!!

camoka dedi ki...

@frankello
Başka hakemler olsa shogun 2 maçıda alırdı demişsinde, başka bir orta hakem olsaydı Shane Carwin de Lesnarı yenmiş şampiyon olmuştu. Lesnar aldığı ilk yumrukta alta düşüp bir round boyunca "cenin" pozizyonunda dayak yedi, maçı bitirmediler... Ne yazıkki bu iş olsalardı ile olmuyor, ne demiş atalarımız "halaların testisi olsa amca olurlardı :)" ve ne demiş kel kafalı japon askeri Dana White "never leave it to hand of the judges"...

frankello dedi ki...

verirdi demedim verebilirdi yani dövüşün ne kadar yakın ve çekişmeli oldugunu sölemeye calisiyorum.bu arada melendez vs guida maçını izleyin split ile fln alakası yok,yerden kaldırmamiş herif dayagın kralini atmış ama split decision tamamen komedi,izleyen bana hak verir bi bakin diyorum.bana göre p4p #1 dövüşçü nick diaz:).umarı şampiyon olurda anderson silva ile fln dövüşür.

Tornado dedi ki...

@Charlotte, sorum yanlış anlaşılmış sanırım Listeler recordlara veya statlara göre mi hazırlandı derken hangi kriterlere göre hazırlandığını sormak istemiştim. lightheav weigh. listesi kafamdakiyle aynı ! umarım fedor da en kısa zamanda ufc de octagona girer de başınızın ağrısı geçer ! =)

_CHARLOTTE_ dedi ki...

@Camoka

Başka hakem olsa Shogun kazanırdı kısmını okumamıştım , zira başka hakem olsa o maçı Dan Henderson muhtemelen TKO ile filan kazanıdı , aynı şekilde Shane Carwin'de şampiyon olurdu. Josh Rosenthal çok fazla şans tanıyor dayak yiyene , Herb Dean olsa maç kesin biterdi orada. Ama bu bir mazeret değil tabi ki , kimse kim sonuçta kazananlar belli.


Ayrıca frankello inanamıyorum sana abi , Dan Henderson ve Shogun maçı çekişmeli mi geçti :))) Ben resmen şok oldum hatta orada olsam havlu , tişört filan atardım kafese maçı bitirsinler diye , Shogun'a 15 dk boyunca resmen bombalar indi yani :))


@Tornada

İnş üstad , ben inanıyorum zira Fedor 1 maç daha kazanırsa eğer son bir teklif yapacaklardır Fedor'a zira hala daha ismi çok büyük Fedor'un ve 2-3 maçlık da olsa iyi para kazandıracaktır UFC-ye.

frankello dedi ki...

bombalar indi tabi agzi burnu kırıldı bişi demiyorum ama sonucta adam bir yürek koydu son 2 rounduda sayica aldi he bana göre o roundlarda yorgunluktan bitik rakibini bitirememesiyle hayal kırıklıgı yarattı ama ortada saygiyi hakeden bir performans var.yenilsede performansları (kendi standardının altında da kalsa) rashaddan iyidir bence.dedigim gibi kriterleri farklidir herkesin ben sadece dövüş sonuclarına bakmıyorum.bu arada herb dean'in allah belasını versin p4p en kötü hakem.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Aynen Herb Dean bence de gereksiz zıplıyor her şeye. Üstad performansa göre verelim sıralama ancak adam iyi dayak diyor diye de sıralamasını yükseltemeyiz herhalde :) Yoksa Keith Jardine birinci sırayı kimseye bırakmazdı :)

frankello dedi ki...

dayak yesede atiyor en azindan kaznamasada:P ama genel itibariyle bence hayal kırıklıgı shogun ilerleyen dövüşlerde daha da hayal kırıklıgı olucak bence adamı ne kadar sevsemde biri yazmişti facebookta adam hiç in shape olmuyor son zamanlarda diye kesinlikle katiliyorum.rafael cordeiro demişti shogun calişmak için zorlanması gereken bi adam diye ne zmn abisiyle calisti bütün dövüşlerde sicti sivadi.bundan sorada rafael ile bidaha calismayacakmiş kafasına sıctıgım.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Üstad Shogun'ın zaten bu saatten sonra geri gelmesini beklemek hata bana göre. Bende seviyorum ancak yok yani... Rampage ile bir maç yapacaklar kesin bu sene ve eğer o maçı kaybederse Shogun bitmiş derim tam olarak. Hepimiz göreceğiz işte bakalım ancak ben iyi düşünmüyorum Shogun hakkında.

Serkan Erden dedi ki...

Nate Diaz'ı listede gördümya gerisine bakmaya bile gerek yok :) mükemmel liste, bende kendi çapımda buna benzer bir sıralama yapardım herhalde, tamamı çok mantıklı.

Yorum Gönder