Pazartesi, Ocak 30, 2012

Türk basının dövüş sanatı cehaleti aynen devam ediyor; Kanalturk, Gokhan Saki vs Badr Hari gecesini rezil etti

Cumartesi gecesi Kanalturk'ten CANLI yayınlanacağı açıklanan Gökhan Saki vs. Badr Hari maçı, bilinçli dövüş sporu izleyicisinin seyir keyfini baltalayan bir dizi aymazlıkla doluydu.

Zaten Badr Hari denen spor ahlakından yoksun serserinin kendisinden bir siklet ufak olan Gökhan karşısında aldığı galibiyet pek de umrumda olmadı açıkçası. Kickboks maçında yerdeki rakiplerinin kafasına tekme atmayı adet haline getirmiş olan bir serseriye benim kitabımda sporcu olarak yer yok. Herifin Türkiye'yi seviyor olması da s*kimde bile değil.

Kanaltürk'ün ayıpları:

Varan 1: Canlı diye açıklanan maç başlamadan 10 dakika önce tesadüfen Wikipedia'ya girdiğimde Badr Hari'nin Gökhan Saki'yi ilk raundun 2. dakikasında TKo ettiğini öğrendim. Bu nasıl canlı maç şimdi bana açıklar mısınız? Bu nasıl iş ahlakı? Maçın bütün keyfi baştan yok oldu gitti zaten. Hadi bakalım...

Varan 2: Gecenin ilk maçı olan Michael Duut vs. Anderson Silva karşılasmasından önce kickboksçu Anderson Silva yerine UFC şampiyonu Anderson Silva'nın resmini koyacak kadar bu işlerle alakasız adamlar tarafından bu yayının düzenleniyor olması üzücüydü. (Bu detayı benimle paylaşan Cem Karasu'ya teşekkürlerle)

Varan 3: Gökhan Saki TKO olunca "yapma! olmaz olmaz!" diye basit ve spor felsefesinden uzak bir yorum yapan spiker, malesef Türk insanının bu işlere çok uzak olduğunu bir kere daha kanıtladı. Gökhan kendisinden bir boy büyük olan, ve dünyanın en iyi bir kaç rakibinden biri olan Badr Hari karşısında tam çenesine sağlam bir aparkat aldı. Devamında da 2 defa daha yere düşerek maçı kaybetti. Badr Hari'ye maçı ilk raundda TKO ile vermek asla "yapma! olmaz olmaz!" denecek bir şey değildir. Saki, o yumruğa kadar gayet sağlam bir performans göstermiştir. Yumruktan sonra da pes etmemiş, 2 defa daha ayağa kalkmayı başarmıştır. Bu bir hezimet değildir. Bu futbol veya basket değil, kickboks. Bu sporun doğası bu. Bunlar var...

Ayrıca yenilgiden sonra bu sefer de "malesef olmadı, yapamadık!" türünde bir cümle kullandı yine spikerimiz. Yapamadık ne demek yapamdık? Bu sporcuyu biz mi yetiştirdik ki yapamdık oluyor şimdi? Türkiye'nin spor kültürü sayesinde mi bir Gökhan Saki çıkardık? Türk halkının spora verdiği önem sayesinde mi Gökhan Saki'ye sahibiz biz? Yooo... Hollanda'nın kültürü, Hollanda'nın ekonomisi, Hollanda devletinin düzeni ve Hollanda devletinin sporculara sunduğu imkanlar sayesinde bugün bir Gökhan Saki var dünyada. O yüzden daha 2 sene önce Gökhan Saki'nin adını öğrenip, sonra "malesef olmadı, yapamadık!" demek kendimizi kandırmaktan başka birşey olmuyor malesef.

iyi akşamlar.

10 yorum:

ncanerozturk dedi ki...

ahuhaahhaahhaha
anderson silva'nın resmini görüncae bayağı güldüm.

frankello dedi ki...

hahaha anderson silva olayi bombaymiş ya ben görememiştim.

_CHARLOTTE_ dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Choke dedi ki...

Eyvallah düşüncelerime tercüman oldun Can.

Fatih Güney dedi ki...

Spiker geceyi katletti, Bilgehan Demir'den başkası sunamazdı zaten. Badr boyunun ölçüsünü boksta alacaktır.zaten 4. rounda çıkmadan tekmeyi basar rakibine

Alkan Gültekin dedi ki...

Taylan Keser'in mount pozisyonuna '' Ağız pozisyonu '' demesi

bu gerçekten komikmiş :))))

ANIL DAL dedi ki...

Abi öyle aptalcaydı ki ben o sıra kanaltürk'e maille giydirmekle uğraşıyordum. adamlar MMA dövüşçüsünü koydular inanılmaz yaa..

Devran dedi ki...

like

sensei dedi ki...

Gökhan sende bir tırsım sezdim bir tutukluk vardı dondun kaldın en önemli maça denk geldi kötü oldu, adam kafanı gözünü kırmış beklesene biraz raundu çıkar hemen saldırıyorsun, çok bozdun kendini be kadam, kilo falan alma yiğenim sen beni dinle, eski haline dön yeter, senin en büyük özelliğin ani kontraların ve hızındı....o maçı ağlayarak göz yaşları içerinde izledim ne olacak bu çocuğun hali dedim neyse olan oldu, bir şeyi seç ona odaklan yok ben mmaya gececem, yok boksa geçecem bunlar dengeni bozar...yenilmekte var yenmekte biz her zaman yanındayız seni seviyoruz,..Badri hariyi ben tokatlayacağım sen rahat ol hocam.

Serkan Erden dedi ki...

Gökhan Saki P4P en iyi K1 dövüşcüsü diyemesekde kesinlikle ilk 3 ün içindedir, kendi fiziğine ve kilosuna yakın çıktığı rakiplerden neredeyse hiçbirine yenilmemiştir, K1 dövüşlerindede 205 pound limit gibi bir sınıf olsaydı skorları çok farklı olabilirdi, Kemayo, Falin, Manhoef,Roche maçlarını izleyin ve kendi sınıfında ne kadar ağır bastığını görün,ne yazıkki kendinden fizikce büyük olan Hari, Schilts, Overeem gibi rakiplerin karşısında pek şansı yok, Ghita maçındaki gibi %100 performansda olamlıki bir sporcu o noktalara çok nadir çıkabiliyor.

Yorum Gönder