Pazar, Kasım 21, 2010

UFC 123: BJ Penn'in heykelini diksinler artık Hawaii'ye

Rampage vs. Machida maçını boşverin. UFC 123'ün adamı tabi ki Bj Penn'den başkası değildi! Yaşayan efsane Matt Hughes'un 22 saniyede nakavt olması karşısında şok olmayan var mı aranızda? Evet Matt Hughes 37 yaşında. Ama 37 olmasına rağmen Hughes'un bir önceki maçına bakarsanız, artık Hughes da yaşlanmış, bitmiş demeniz mümkün değil. Çünü BJ Penn'in 22 saniyede nakavt ettiği Hughes, daha yeni, bu sikletteki en iddialı adamlardan biri olan Ricardo Almeida'yı ilk raundda bitirmiş olarak çıktı bu maça. Yani neresinden bakarsanız bakın BJ Penn'in aldığı bu flaş galibiyet parıl parıl parlıyor!

Penn için bir sonraki adım bence ya 2 kere yenilmiş olmasına rağmen tekrar gidip Frankie Edgar'la 3. kere dövüşmek, ya da Gray Maynard...

EK: Şimdi bloodyelbow'da okuduğuma göre BJ Penn'in rakibi hemen belli olmuş bile: Penn'in normal sikletinin bir üst sikletinden dünyanın en iyi 2. welterweight'i kabul edilen Jon Fitch!

1 yorum:

Gabe dedi ki...

Hughes, BJ Penn'i iyi çalışmamış ya da eforu, vücut yapısı ve dövüş tarzı BJ Penn'i açabilecek halde değil.

Zira Penn senelerdir aynı dövüşüyor. inanılmaz iyi eskiv yapıyor, 360 dereceye okkalı yumruklar atıyor, sürekli olarak hareket halinde ve fırsat kolluyor, yere-alma savunması müthiş. yere gerek kalmadan dağıtıyor zaten. yani rakibini kendisi nerde isterse orada dövüştürüyor.

Bu sene Frankie Edgar, BJ Penn'in taktiğini, tekniğini harika bir şekilde çözerek peşpeşe 2 tane galibiyet aldı.

BJ Penn'e karşı hızlı, darbelerine karşı dayanıklı ve ne olursa olsun hareketli olman gerekiyor. Hughes son dönemde yumruklarını fln geliştirmiş olsa da o guardıyla, hareket ve temposuyla yenemezdi zaten Penn'i.

Yorum Gönder