Perşembe, Ocak 13, 2011

Hangi ağırsiklet ekibi daha iyi?: UFC vs. Strikeforce

Kim ne derse desin, dövüş sporlarında ağırsiklet dediniz mi iş başka oluyor. Bir ağırsiklet ünvan maçının cazibesi kolay kolay diğer maçlarda yakalanmıyor. Şimdi yaklaşan Strikeforce turnuvası ve TUF 13'le beraber tekrar tartışmalar başladı. Kim daha iyi? Cain Velasquez, JDS, Brock, Carwin ve Mir mi? Yoksa Overeem, Fedor, Werdum, Antonio Silva, Bret ve Barnett mi?

Şöyle bir tartıya koyduğunuzda Strikeforce tarafı tecrübe konusunda çok daha ağır basıyor. Strikeforce'un yıldızlarının çoğu 10 yılı aşkın bir süredir her türlü rakibe karşı dövüşmüş ve kendilerini defalarca ispatlamış isimler. İnişleri de olmuş çıkışları da. UFC'de ise durum farklı. Cain, JDS, Brock ve Carwin sadece UFC havuzunda, birbirleriyle dövüşmüşler. Daha yeni oldukları için aralarında üst üste mağlubiyetler almış ve dibe vurup tekrar geri gelme iddiasında olan biri yok. Ama birbirlerinden başka kimseye karşı test edilmemişler. Yani birini kötü buluyorsanız hepsi kötü gibi bir durum var. (Tek istisna Mir ve Big Nog)

Mesela Cain için diyebilirsiniz ki 'bu adam ne yaptı?', Brock ve Nogueira'yı yendi tamam, ama zaten Big Nog'un çenesinin bittiği Mir karşısında belli olmuştu. Brock ise Randy ve Mir gibi aslında çok güçlü olmayan eski tip ağırsikletleri yendi sadece. Carwin karşısında düştüğü durum ortada... Mir de Big Nog'un çenesi zayıf olmasa zaten Brock'un karşısına çıkamayacaktı... falan filan.. böyle çorap söküğü gibi geliyor UFC ağırsikleti.

Öte taraftan Strikeforce'a taş atmak da çok kolay. Özellikle Kharitanov, Arlovski, Bret Rogers çok feci şekilde maçlar kaybedip karizmalarını büyük ölçüde resetlemiş dövüşçüler. Bir yandan efsaneler, ama bir yandan da duvara çarpmış durumdalar. Aynı şeyi Fedor için de iddia etmek bir ölçüde mümkün. Werdum, JDS'a yenildiği için UFC'den çıkartıldı. Overeem deseniz, Dana White'a bakarsanız yıllardır tek bir ciddi MMA rakibini yenmemiş bile diyebilirsiniz...

Yani o onu yendi, bu da bunu yendi diye işin içinden çıkmak güç. Bir tarafta Strikeforce'un tecrübeli, her biri efsanleşmiş ama emekli olmaya yakın dövüşçüleri... Diğer tarafta UFC'nin genç ağırlıklı, efsane olmaya aday ama kendi havuzlarının dışına çıkmayan dövüşçüleri... karar sizin...

ilgili eski haberler:
-Ağırsiklet krizi - 16 Kasım 2009 - http://kansporu.blogspot.com/2009/11/agrsiklet-krizi.html
-Strikeforce ağırsiklet cephesi - 2 Mart 2010 - http://kansporu.blogspot.com/2010/03/strikeforce-agrsiklet-cephesinde-isler.html

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Dövüş oyunlarını alırken,beklerken ilk bakılan özelliklerden birisi (grafikler,mekanlar ne kadar önemli olsa da) karakterlerin bolluğu ve çeşitliliği değil midir?

Belki de eskiden beridir,'Özgürlük Savaşçılar' ve türevleri filmlerinden olsa gerek Moğolistan! rakibi; Almanya ! tarzı nidalardan hep meraklanmaz mıydık bakalım alman ne yapacak simdi diye?

Ben bu sefer güncel performans olarak değil de (zaten kariyerlere bakınca durum ortada) olayı seyirci sporu olarak göze aldığım için Strikeforce diyeceğim,Hollanda,Belarus,Brezilya,Rusya vs..UFC sadece pan-amerikan gibi geliyor bana.Şahsi görüşümdür.

He eğer mesele enternasyonellik ise de ruhun şad olsun PRIDE diyorum..

frankello dedi ki...

dana white'ı dinlersen yanmişsın sen arkadaşım.overeem'i sevmesemde öle bişi yok ne kdar iyi rakiplerle karşilaşabilcekse o kadar iyileriyle karşılaştı.dana white her amerikali patron gibi dünyanın onların etrafında döndügünü sanıyor ve dönmesini istiyor.ufc agır sikleti velasques dişinda -ki o da bence tam olarak her tönden test edilmedi-,ciddi bir agir siklet barindirmiyo.belki brzda jds.ama strike force gp den sampiyon cıkan adam hatta finalde dövüşen bile.gider ufcdeki kemeri alır bence.

Can Evrenol dedi ki...

"Dana White'a bakarsan"

caglar dedi ki...

jds nin werdum u rezil ettiği de unutulmasın.

mesela arlovski rogers khatrinov werdum un bırak jds yi cain i carwini bile yeneceğini inanmıyorum.

sadece overeemden dolayı strikeforce diyorum yoksa bana gore asagı yukarı aynı.

birde mmath diye bir kavram var ya mma de matematik yok.

bu bunu yendiyse o da bunu yener olmuyor.

van auger dedi ki...

bence strikeforce ekibi daha güçlü. daha tecrübeliler ve daha çok yönlü dövüşçüler. ufc de cain ve jds(gerçi bu adam hala kapalı kutu, yer oyununu hiç göremedik ama boru değil blackhouse dövüşçüsü) biraz da carwin dışında (o jackson'ın süper takımı bu adamın cardiosunu düzeltirse ki 36sına geldi carwin, zor biraz) silva, fedor, overeem, barnett, haritonov ve werdum'a rakip yok.

Yorum Gönder