Pazar, Şubat 13, 2011

Bigfoot Silva Fedor'u yok etti! Diğer yarı finalist Kharitonov oldu

Dün gece Fedor'un Bigfoot Silva'ya kaybetmesinden sonra herkes bir hüzünlendi. Yıllardır aldığı inanılmaz galibiyetlerle insanların gözünde efsaneleşmiş olan Fedor, canavar Silva tarafından sıradan bir insana indirgendi... Birçoğumuz kahramanımızın yokoluşunu izledik. Hem de öyle tek bir yumruk nakavtla veya bir submissionla değil. Dakikalarca süren bir mücadeleyle...

Kim ne derse desin, benim de en büyük kahramanlarımdan biri olan Fedor, son 1-1.5 senedir menejerlerinin sinir bozucu tutumu ve kendini spordan çok dine adayan imajı ile bir nebze de olsa antipati toplamaya başlamıştı. Bu bizim Fedor'un maçlarının başına heycanla koşmamızı engellemedi. Ama dün gece Bigfoot Silva çok akıllı bir oyunla Fedor'u döverken içimden bir ses de inceden inceye 'oh olsun' diyordu. 2 sene önce Lesnar Randy'i yendiğinde çok üzülmüştüm. Dün gece üzülmedim.

Fedor bugüne kadar birçok dev cüsseyi ezip geçti. Ancak Bigfoot Silva'nın Zuluzinho'dan, Hong Man Choi'den, Bret Rogers'dan, Mark Hunt'tan ve Semmy Schilt'ten bir farkı vardı... O da siyah kuşak BJJ'ci olması ve yerde ne yapacağını çok iyi biliyor olmasıydı. İkinci raundun başındaki o muhteşem takedown'la (çift dalma) ile bitirdi aslında Bigfoot olayı. Fedor'un üzerine çıktığında dengesini harika kullandı. Fedor ne yaptı, etti, onu üzerinden atamadı. Döndü olmadı. Sırtını verdı olmadı. Kimura denedi, Bigfoot Silva muhteşem bir şekilde kaçtı. Fedor dün hem ayakta hem yerde kaybetti... Ve belki de kariyerinin son maçına çıktığını söyledi mikrofonlara...
maçı izlemek için: http://www.youtube.com/watch?v=Ii43AxkE6_c 

-Kharionov: 'Bu turnuvayı ben kazanacağım'
Gecenin ilk çeyrek finalinde iki eski toprak Rus'un mücadelesi vardı. PRIDE'da 8-3'lük bir rekora sahip olan ve yeni UFC jenerasyonun hiç tanımadığı Kharitonov, zaten bence turnuvanın en zayıf halkası olan Arlovski'yi fena nakavt etti... Şimdi 4 maç üst üste kaybettikten sonra Arlovski kariyerine son verir mi vermez mi merak konusu... Kharitonov maçtan sonra çok iddialıydı, mikrofona bu turnuvayı kazanacağını haykırdı.

Dün gece bir de enteresan bir detay gözüme çarptı. Hem burda Kansporu'nda, hem de Showtime kanalında yapılan iki ankette de Arlovski, kendisine en çok şans verilen 4. dövüşçüydü. Bu isabetsiz tahminin iki ankette de aynı olması, oy verenlerin aslında en çok kimi tanıyolarsa ona oy verdiğini gösteriyordu bence...

-Şimdi ne olur?
Herkes yarı finalde Fedor'u beklerken, dengeler şimdi fena değişti. Herhalde şimdi yapılacak bir ankette oyların yüzde 90'ının Overeem alır diyorum. Bence turnuvanın kaderi artık Werdum- Overeem maçında belli olacak. Ama gördüğümüz gibi bu turnuvada kesin olan hiç birşey yok! Finalde Overeem de olsa, Bigfoot Silva da olsa, Werdum da olsa, karşılarında Barnett-Kharitonov maçının galibini bulacaklar. (Rogers'a hiç şans vermiyorum barnett karşısında) Benim favorim hala Overeem. Finale de herhalde Barnett çıkar diyorum...

PRIDE ruhunun bu şekilde geri geldiğine inanamıyorum : )

25 yorum:

El Ramiro dedi ki...

Ne olursa olsun Fedor'a çok üzüldüm.Werdum maçına benzer süpriz bir submission ile kaybetse çok şaşırmazdım ama bu şekilde ezici bir mağlubiyet alacağını asal tahmin etmezdim.Kariyerini pat diye noktalayacağını sanmıyorum,illa ki güzel bir geri dönüş yapıp öyle bırakacaktır.

Aynı zamanda çok iyi bir boksör olan Kharitonov'un maçı tam beklediğim gibi bitti,Arlovski'nin cam çenesinin 2.raundu görememesi süpriz olmadı.

Tahminim Fedor-Werdum finali yönündeydi,Fedor süprizine rağmen ben yine Werdum diyorum,plase olarakta aklıma ilk Barnett geliyor.Herkesin favorisi Alistair'e ise BJJ ciler karşısında şans vermiyorum.Werdum ya da gördük ki Silva maçı Dream maçları gibi kolay olmaz.

its_your_move dedi ki...

Süpriz olmadı...

Fedorun buraya kadar gelişi biraz şans birazda rakip faktörlü bence.31-1 gibi bir kariyeri vardı.Ama Ricardo Arona,Kevin Randleman,Kazuyuki Fujita ve Mark Hunt maçlarını şansının yardımıyla geçtiğini düşünüyorum.Gerçekten kafa maç diyeceğimiz 3 tane maçı oldu Nogueira 3Antônio Rodrigo Nogueira(2 kez) ve Mirko Filipović maçları.Bunlarıda Decision ile alabildi....

Son zamanlarda ise karşılaştığı rakipler Andrei Arlovski,Tim Sylvia,Brett Rogers,Hong-Man Choi gibi ya miladını doldurmuş yada niteliksiz rakiplerdi.

Fabricio Werdum ve Antonio Silva gibi standart dövüşçülere yenilmesi artık bırakmasını gerektiğini gösteriyor.UFC'ye neden gelmediği artık anlaşılır sanırım.Mirko Filipović'in düştüğü haller aynen kendisinin başına gelecekti.

Maça gelirsek fedorun zaten surat ifadesinden bile belliydi artık bitmiş olduğu.Bundan sonra dövüşmeyi bırakır zaten tahminim...

caglar dedi ki...

alistair overeem in fedoru dagıtacağına emindim ve bunu gormek istiyordum ama artık bu sans yok oldu. golden glory ve m-1 atısmaları da tam komedi oluyordu.

its_your_move a katılıyorum
ben de daha once yazmıstım kabul fedor donemin en iyi dovusculerinden biri, granit cenesi var, strikingde kendini idare edeeck duzeyde teknik ve hız, cok sert vuruyor, yer oyununda ust duzey ama o yaratılan karakter de değildi zira mma de cok iyi sporcular yok. yendiği adamların cogu hikaye (aynısı anderson silva ve cogu mma ci icin de gecerli)


arlovski zaten bitik bir isim adam yoklugundan turnuvaya katılmıs. zamanında ufc bırakınca tartısma olmustu ama tam isabet.

alistair icin beklentim hicbir macı decision a bırakmayarak 3 tane nakavt alması. bunu yapacak inanıyorum. eğer k1 den vazgecerse turnuva sonrası ufc ye giderek 4-5 yıl ağırsikleti domine ederek cok iyi para kazanır. daha 30 yasında.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

lanet menajerleri yüzünden sene de 1 veya 2 maç yapmakla böyle olur işte..en sevdiğimiz dövüşçüyü yavaş yavaş yok ettiler.. şimdi başlarına çalsınlar

Adsız dedi ki...

Cam çene tabirine kesinlikle katılıyorum,Arlovski'ye alacak demesem de,ben de şans verenlerden idim ki bunun sebebi diğerlerini tanımıyor olmamızdan değil,hep geri zıplayacak ümidini bu sefer gerçekleştirir beklentim idi,ne yazık ki olmadı..Pitbull falan hikaye artık..Kharitonov'a dikkat.

Big foot vs. Fedor için ise ne desem bilemiyorum,bu kurdun kocaması mevzuu değil,baska birşey ama her ne ise artık Fedor için geç..Ne bu kadar arka arkaya seri yakalayacak kadar yaşı müsade eder,ne de zaten piyasanın yarısını tokatladığı için flaş bir galibiyet alabilir..Belki Overeem'i bir zaman bir yerde yenerse amenna..UFC'ye girmeyeceği de aşikar..Fedor için artık büyük beklentiler içinde olmasak iyi olacak diye düşünüyorum,zaten daha da ne bekleyebilirdik,belki bu Grandprix'i kazanması..O da olmadı,sağlık olsun.

van auger dedi ki...

bu dünya imparator fedor'a kalmadı. herkes yenilebilir. kharitonov güçlü bir dövüşçü ama yavaş, kendisine sorun olabilir önümüzdeki maçında. silvanın şu sözü çok hosuma gitti:

“When I [weighed] in, I was at 265. Tonight, I was at 285. He was at 230,” said Silva. “A lot of people say he has the strength of a bear, but I have the strength of a Bigfoot.”

yasin dedi ki...

Ah Fedor ah. 2.raund bitip yerden kalktığından halen 3. raund için umudum vardı. Ama gerizekalı menajerlerin yüzünden maç eksikliğinden bu hallere düştü. Bu maç bence kariyerinin ya sonu olacak ya da ahmak menajerler senede 4-5 maç ayarlayıp eski prestijini yakalamaya çabalayacaklar. O da çok zor. Ah Fedor ah. Arlovski Rogers maçının bir benzerini izletti. Rakip bir iki yumruk şiddeti ne olursa olsun tutturdumu işi bitti. Bende Fedor Werdum finalini bekleyenlerdendim. Olmadı.Ancak Werdum finale gelirse Overeem'i de bitirir diye düşünüyorum. Nedeni Overeem de Fedor gibi bjj ile alakası olmayan rakiplerle karşılaşıp kazandı. Olaya gerçekçi bakarsak bence Overeem!in ne Barnett ne Bigfoot ne de Werdum karşısında şansı yok. Ben Werdum bu turnuvayı alır diyorum. Eğer bu dediğim gerçekleşirse UFC'de tutunamayan birinin şampiyon olması ağırsiklette UFC dövüşçülerinin tartışmasız liderliğinin ispatı olacaktır.

frankello dedi ki...

fedor vs silva dövüşünde söylicek çok şey varda yazasım yok hayal kırıklığına uğradım ama fedor hala gözümde g.o.a.t.
ben finala kharitonov çıkar diyorum bu arada.

frankello dedi ki...

fedor'un kariyerinin şansa baglanması beni gerçekten cok güldürdü sanki bunlar bir futbol maçlarıymış gibi konusulmus sanki yumruk ringin bi köşesinden sekip o rakiplerin suratına çarpıp k.o etmiş.gülünç olmayın lütfen.
fedor emelianenko bu sporun gördügü en iyi atlettir, dün ringte öldürülseydi bile bu degismeyecekti.onu neden seviyorum/seviyor(hayranları) onun cok alakasiz yerlerden bile bu kadar hardcore fanlarinin olmasinin sebebi nedir die düsündügümde şu aklıma geliyor.mücadeleden kaçmayan,sonuna kadar savasan,pes etmeyen en önemlisi standartin,alışılmışın dışında davranan bir dövüşçü olmasıdır.seyirciye fanlarına hep istedigini vermeye calimasındandır bu popularitesi. herkes werdum yenilgisinden sora bjjcilere karşı yerde dövüsmekten kaçıncagını düsünürken(macı yorumlayan shamrock da öle düsünmüstü o esnada)guardına gözü kapalı atlayan ve cok kolay yarıp geçen bi adam fedor. maçı ilk kez izledigimde nerdeyse bjjnin üstünlügünü kabul edicektim,ama 2.kez izledigimde fedorun cok kez yaptigini randleman,big nog,maclarinda yerdeki savunmasini avabtaja cevirmesini yapamadigini gördüm.bence 1.sebep aradaki 55 pound kilo farkindan ve eskisine göre yanliş strateji izlemesinden dolayi oldugunu düsünüyorum.yani bu adam ne kadar sert vursada prime inda en tehklikeli oldugu yer ground game idi.bu adam dünyadaki en iyi grapplerlardan bir tanesi.yapamazmıydı dün gece bence yapabilrdi. big nog a yaptiklari ortada,zamanının en iyi bjj ustalarından simdiki mma dakilerin cogunun hocasi yada saygi ile yaklastiklari bir rakibin,guardina gözü kapali dalip bombaları saglı sollu indiren ve hiç bir sekilde submit edilemeyen bir adamdı fedor.o maçta kaç tane submission denemesinden mükemmel bi sekilde kurtulup ayni anda big nogu dövdügünü sayamassınız.nedense pride kapandigindan beri,dövüslerinin cogunda hemen dalip k.o edeyim mantiginda dövüsmesi bence 2.hatasıdır.dün gece de bence bunun kurbanı oldu.2.round basında hemen dalmayip,stand up bir kaç dk dövüşse idi maci alacaktı he belki katilmazsinz ama şu an piyasadaki en iyi hwlerden cok azi kaldirailrdi fedorun 2.roundaki durumunu yada ordan sag cikabilrdi.cok fena dayak yedi ama yedigi kadarını da nerdeyse savusturdu.
şans diyorsunuz ya tim sylvia ne kadar boktan bi dövüscü olursa olsun fedor ile karşilastiginda dünyadaki en iyi 4. hw idi. fujita,arona,randleman,cro cop,big nog,vs vs vs ufc batmamak için cirpinirkan bu adamlar en iyi dönemlerinde mma dünyasinda firtina gibi esiyorlardı fedor geldi bunları ringten sildi.bunlar iyi degilse kim daha iyi.ondan sora yendikleri hepsi sıralamada ilk 10 da olmuş rakipler.kimle dövüscekki baska new comerlarla mi?top 10 olmadı top 20 dekilerle dövüstü bu adam bunlar niteliksizse kim nitelikli arkadasım?
klasik türk mantıgı her yerde oldugu gibi bu sporda da var.geçmişi çabuk unut bir iki yenilgide başarılmış herşeye kolayca bok at.

frankello dedi ki...

bu arada fedorun kontratnda 4 tane daha dövüşü varmış bırakması söz konusu degil yani.dönecektir vücudunu şekle sokup,daha çok antreman yapması lzm.ama kafada da bitirmiş olabilr dövüsmeyi artik ispat edecegi bir şey yok.
bu arada overeem kimdir ya ne yapmiş da sanki dünyanın en iyisi gibi konusuluyor fedor kimi dövdüyse o da ayni adamlari dövdü onun dşinda k1 ı aldı nedir yani?werdum bi kaç yumruga dayanabilrse olmadı silva eleyecektir overeem i.

caglar dedi ki...

@frankello o isimler gercekten cok kotu isimler. bu adamların zamanın ilk 10 olması da değistirmiyor. tank abbott da valerans ı doverken adama muthis dovuscu deniyordu. ken shamrock dunyanın en tehlikeli adamı idi. sokagın kralı marco ruas alemin kralıydı. dan severn dunyaları yeniyordu..

arlovski fedor macından once 2. sırada gozukuyordu el insaf.. keza tim silvia nın 4. oldugu da


fedor un en onemli 2 galibiyeti cro cop big nog bir suru freak show orta siklet adamlar vs vs..


kaldı ki ben bunları bu 2 yenilgiden once de defalarca yazdım burada, tabii fanların fikrini değistirecek değiliz, türk mantıgından ziyade bu sporu boks u kick box u az bucuktakip edenler de defalarca bunu soylemisti, mma genc bir spor yetenek havuzu kısıtlı, iyi atlet az.
simdi az bucuk birseyler değisiyor.

mesela mma tarihinin en pahalı kum torbasına donusen cro cop da ufc ye gitmese aynı hikayeleri hala onun icin de dinleyebilirdik.


k1 i almak buyuk bir olay mma de striker lar dusuk seviyede, orta capta bir boksor ile fedor veya baska bir mma ciyi boks macında karsılastırsan hastanelik eder. keza k1 i kazanmayı bırak mac alacakları bile suphelli bir yetenek havuzu var mma dunyasında ozellikle de agır siklette.

dovusler ayakta kaldıgı surece overeem rakiplerinden ayrı bir seviyede olacak. kimsede boyle bir avantaj yok. ve dovusler ayakta baslıyor


karsımıza muthis bir barnett cıkmazsa overeem bu turnuvayı rahat kazanacaktır, jds nin rezil ettiği werdum a tek anlam veren de fedoru yenmesi oldu. simdi antonio silva yı sisirecekler de bu adam agır bir dovuscu, ayakta sansı olmaz. ayrıca adam haberiniz var mı bilmiyorum ama "akromegali" hastası.
dovusmesi bile buyuk bir basarı, bir onceki macında mike kyle a ko oluyordu

overeem i yenme umudunuz werdum ya da antonio silva daysa pek umut baglamayın derim.

caglar dedi ki...

su yazıdı da okumanızı isterim:


STRIKEFORCE fails to prop up Fedor

By John McMullen, Sports Network

The Sports Network


Critics of the pedestrian-looking Fedor Emelianenko have been trying to poke holes in his aura for years.

They finally got the ammunition they needed in June of last year when Fabricio Werdum stunned the Russian mixed martial arts star with a triangle choke in just 69 seconds.

Before Werdum, a Brazilian Jiu-Jitsu black belt, proved he was a mere moral, Emelianenko (31-3, 1 NC), powered by an unprecedented, record-setting run of 28 straight bouts without a loss, was the consensus No. 1 heavyweight in the world, even though the industry leader, the UFC, wouldn't meet his asking price.

Instead Fedor spent most of his time overseas, destroying inferior competition before inking a deal with the now-defunct Affliction promotion. In fact, prior to stopping former UFC heavyweight champion Tim Sylvia in Anaheim back in July of 2008, Emelianenko hadn't faced a ranked heavyweight since downing Mirko "Cro Cop" Filipovic almost three years earlier. In between he faced fighters like middleweight Matt Lindland, aging veteran Mark Coleman and freak show attractions like Mark Hunt and Hong Man Choi.

The lack of competition gave Emelianenko's doubters, most notably UFC president Dana White, carte blanche to hurl "overrated" claims against the Russian. That looked silly, however, when Emelianenko followed his 36 second submission win over Sylvia with the dispatching of another former UFC champ, Andrei Arlovski, in a first round knockout.

Once Affliction bit the dust it seemed like a foregone conclusion that White would finally get his man and fight fans would finally see the matchups they desired, namely Fedor against the biggest box office draw in the sport, Brock Lesnar.

No matter what he says publicly these days, the boisterous UFC point man wanted Fedor badly and thought he had him before Emelianenko's promotional arm, M-1 GLOBAL, balked and kept Fedor out of UFC in favor of more control as his co-promoter with the fledgling STRIKEFORCE promotion.

The one positive of the deal was exposure on CBS when Emelianenko KO'd Brett Rogers, a rather lightly-regarded heavyweight out of St. Paul, Minn. Rogers, a former tire technician at Sam's Club, exposed or at least magnified some chinks in Fedor's armor when he opened up a deep cut above his eye in the first round before the veteran responded early in Round 2 with one violent right-hand that ended it. Watching that bout, however, I remember thinking the referee might have to stop it, the cut was that bad.

However, dreams of the first STRIKEFORCE pay-per-view bout with Fedor headlining against the company's heavyweight king, Alistair Overeem, then went up in smoke with Werdum's choke.

Werdum was the obvious choice to face Overeem for the title but both STRIKEFORCE and M-1 GLOBAL realized Fedor was still their top meal ticket and came up with the STRIKEFORCE World Grand Prix, an eight-man single elimination heavyweight tournament to take place throughout 2011.

caglar dedi ki...

The tourney kicked off at the IZOD Center on Saturday with Emelianenko facing Antonio Silva and Arlovski battling another Russian, Sergei Kharitonov, the last man to defeat Overeem.

While certainly an accomplished fighter, Silva seemed to be tailor-made for Fedor, or at least his mystique. The former super heavyweight, who suffers from acromegaly, a syndrome which causes the enlargement of facial and body features when the pituitary gland produces excess growth hormone, relies on his prodigious strength and lacks movement skills, a sitting duck for Emelianenko's supposed fast and accurate hands, along with his strong submission skills.

Or so everyone thought.

The big Brazilian, however, never got that memo and decimated the former world No. 1 with a devastating ground-and-pound attack in the second round that shut Fedor's right eye and forced the ringside doctor along with referee Dan Miragliotta to stop the fight. Silva (16-2), who was listed at 6-foot-4 and 264 pounds came into the cage at about 285 pounds, a 55-pound weight advantage over Fedor.

In fact, Silva looked like a big cat, torturing a helpless mouse. On his back, Fedor was getting hammered by Silva's oversized fists. When he turned on his stomach, Silva was there, looking for a rear-naked choke.

The partisan crowd exploded as the round ended with a desperate Fedor trying to lock in a heel hook but Silva just smiled and waved his finger at the Russian as to say nice try.

The fighters went to their stools and Miragliotta surveyed the damage before quickly halting the fight. As unpopular as he is, Miragliotta had no other choice.

The plan to rehabilitate Emelianenko with an easy win against an overmatched opponent and get him ready for the winner of the scheduled Overeem-Werdum fight later this year died in north Jersey.

"Something went wrong from the very beginning and I didn't readjust myself," Fedor said through a translator after the fight. "Maybe it's the time to leave. I've had a great beautiful, long sport life. Maybe this is God's will."

Of course whether STRIKEFORCE accomplished its mission and elevated Emelianenko was largely going to be immaterial. Even if the old Fedor reappeared for one night against Silva, at 34 years old the best case scenario for Emelianenko was a very limited shelf life with few fights left, at least as one of the world's best.

Focusing on young, charismatic fighters with upsides should have been STRIKEFORCE's focus all along.

Now it has to be.

frankello dedi ki...

yahu adamlar ilk 10 dalarsa zamanında demek ki bu sporda üst seviyedeler.ilk 10 dakilerle dövüsecek tabi kimlerle dövüsecek.zamanında cro copdan da kaciyo dediler cikti dövdü.ufc ile anlasma saglansa ordakilerlede dövüscekti.overeem cagirdi o ortamda saglandı ne yazıkki gerçekleşmedi.fedor kaçtı olayi koca bi yalan.
senin kriterlerine göre adamlar iyi degil die ilk 10 ilk 20 de olmalari onları birer hiç mi yapar bence yapmaz.

caglar dedi ki...

bence yapar.
arlovski nin fedor ile dovusurken 2. tim silvia 4. cu
lesnar caine dovulmeden once 1. , brett rogers gibi niteliksiz bir adamın top 10 de gozuktugu listelere nasıl kredi vermemi bekliyorsun ki. kaldı ki burada mark hunt galibiyetine değer vermemi bekleyenler var. diğer isimleri tekrar tekrar yazmak istemiyorum. bu adamlar benim kriterime gore deil gercekten zayıf isimler.
bu kadar vasat adamlar freak show larla orta sikletler ile fedor a sporun muhammed alisi ya da michael jordanı gozuyle de zaten hicbir zaman bakmadım.

tabii herkesin fikri kendine.
benim icin p4p anderson silva dır
(onun da dovustugu rakipler fedor un kiler gibi zayıf)

gsp nin yası genc oldugu icin cok daha iyi bir kariyeri olacak.

El Ramiro dedi ki...

Efsane Pride maçlarına da freak show denildi ya artık diyecek bir şey bulamıyorum.Vasat adamlar kim Nogueria mı,Rampage Jackson mu yoksa Shogun Rua mı? Fedor'un maçlarını tekrar izleyin ondan sonra tartışalım derim,kalkıpta kimse Mirko Crocop un Fedor un abartıldığını söylemesin lütfen...

Freak show deyince benim aklıma yere göğe sığdırılamayan süper atlet Lesnar'ın UFC'ye gelmeden önce çocukları eğlendirmek için yaptığı şebeklikler geliyor.

Steroid yığını Overeem ne zaman MMA'in en iyisi oldu? Bilmediğimiz süperstarları mı yendi? Silva ya da Werdum'un şansı yok denmiş,Overeem'in BJJ cilere karşı yaptığı maçların sonuçlarına bakarsak favorimiz daha rahat belirleyebiliriz diye düşünüyorum. UFC cilerin yeni tanıdığı Kharitonov'un da steroid yığınını dağıttığı unutulmasın.

Ha dersiniz 3 yılda kendini çok geliştirdi v.s bu süre zarfında Werdum gibi adamlarda yerinde saymamıştır elbet.İki yenilgiyle UFC'de tutunamayan adam damgası vurmak yerine bugüne kadar kim ne yapmış onlara bakmamız daha iyi olacaktır.

Saygılar,

DRAGON dedi ki...

inanılacak gibi değil. bazı yazılanları okuyunca şaşmamak elde değil. yahu pride da en komik nakavt olma videolarına düşen yeteneksiz vasıfsız adamlar ufc de kral muamelesi gördü ama şimdi gelinmiş deniyor ki ufc şöyle kral böyle kral. ufc denilen organizasyon randy couture, chuck liddell (lesnar ı saymıyorum bile) gibi adamları ilah yapmış bir organizasyon.
fedor u büyük yapan ne mi; hiç bir ufc ağır sikleti yüzü gözü o hale gelmişken savaşmaya devam edemezdi işte bu kadar. fedor dediğimiz adam ne randy gibi bir fiskelik mağlubiyetler görür kariyerinde ne lesnar gibi kafesin bir yanından bir yanına yerlerde yuvarlanarak küçük bir çocuk gibi yüzünü kapayarak dayak yer. farkı budur anlayana.
zamanında lesnar gibi bir şov adamını yerlere göklere sığdıramayan tartışmasız 1 numara olduğunu söyleyen ve onu yenebilecek kimsenin olmadığını söyleyip lesnar ın olmayan yeteneklerine övgüler yağdıranların şimdiki yorumlarına şaşırmamak lazım elbet.
şimdi de overeem onların gözünde efsane. yahu aynı overeem zaten geçmişte bu werdum a mağlup olmadı mı. silva dediğimiz adamın gücü ve yetenekleri zaten ortada overreem i çok rahat yenebilecek bir kapasiteye sahip artı farkı da overeem gibi suni bir kuvvete sahip değil doğuştan insan üstü gücü var bu adamın. aynı şekilde kharitinov overeem ringde komik durumlara düşürmedi mi zamanında ne oldu overeem in çenesi mi değişti. komik.

frankello dedi ki...

kolu sakat olmasa muhtemelen sakiye kaybedicek olan overeemin.fedordan farklı olmayan adamları döverek nası bu kadar iyi ilan edildigidir beni şaşırtan.o çok iyi denilen ufc dövüscüleri zamaninda gelip,pride in vasat adamlarından dayak eymediler mi.şimdikileri degistiren ne anlamiyorum.brock lesnara dövüscü diyen benimle mma fln tartişmasın.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

neden ingilizce yazıları paylaşıyosunuz..ingilizcemiz yokki bizim varsa ingilizceniz neden yazmıyosunuz güzelce..bulcak olduktan sonra mma forumlarından da buluruz tüm yazılanları..

hem maç sonunda fedor neler söylüyo anlatabilecek varmı ?

anomi dedi ki...

overeem doğrudur zamanında birçok dövüşçüden dayak yedi chuck liddell,shogun rua(2 defa),werdum bunlardan bazıları ama şöyle bir baktığımızda ozamanki overeem ile şimdiki arasında çok fark var adam tam bir hayvana dönüşmüş eğer werduma süpriz bir submission verip elenmezse bencede bu turnuvanın galibi olur ama k-1 de iyi bir dövüşçü olduğunu düşünmüyorum her nekadar şampiyon olmuş olsada k-1 kuralları bu adamı kısıtlıyor en büyük silahlarından biri olan diz darbelerini kullanamıyor mesela geçmişte belki ama şuan asla hafife alınacak bir adam değil bence overeem fedorun zor yendiği mal brett rogers'ı çocuk döver gibi dövdü fiziği çok sağlam yalnız çenesinin zayıf olduğu fikrinede aynen katılıyorum

caglar dedi ki...

overeem in gecmisteki ile aynı dovuscu olmadıgını gormek icin cok zorlamak gerekiyor.

gerci bunca vasat adamı anlı sanlı tarih diye dinlemeye alıstım. kaldı ki ufc nin de gecmiste kotu hw lere sahip olması fedorun karsısına cıkarılan orta sikletlere freak lere bos adamlara en iyi 2 galibiyetin big nog ve cro cop olmasını değistirmiyor ki.cro cop pride dan 3-4 ay sonra ufc ye geliyor bir kum torbasına donusuyor ve 4 ayda adam prime ını gecmis oluyor. sorsam gonzaga yı adamdan saymazlar.


isin komik yanı fedor u yendi diye simdi de mike kyle karsısında komik duruma dusen antonio silva buyuk adam oldu. fedor arlovski yi yenince arlovski nin muthis dovuscu oldugundan bahsediliyordu. ufc cut werdum fedoru yenince muthis adam oldu.

overeem silva ve werdum un uzerinden gecince ne konusulacak merak ediyorum.

aksi durumda gelip fedor fanlarından özür dileyeceğim, mma le iliskimi noktalayacağım.

bir de gokhan saki konusunda gercekten overeem i yenebilirdi.

ama gokhan sakiyi zaten fedor veya herhangi bir mma ci ile kick box macına cıkarsan komalık etmeden bırakmaz. karsısındakini komik duruma dusurur. yahu fedor un iyi bir striker ya da k1 seviyesinde bir striker oldugunu dusunecek biri var mı dunyada?

caglar dedi ki...

bir de steroid iddiaları komik oluyor

oncelikle turnuvaya katılan 2 kisi tescilli dopingci. barnett ve antonio silva.
abd de organizasyonlar kucuk eyaletlerde yapılmıyorsa main eventteki tum dovusculerden numuneler toplanıyor. japonya değil. pride değil. ufc 126 da komisyonun aldıgı 12 ornek var.

bakın daha yeni sonnen ceza aldı, thiago silva nın vera macında doping yaptıgı konusuluyor komisyonda sorusturma hala suruyor. barnett daha kalifornia komisyonuyla anlasamıyor.

siz gelmis overeem buyudu diye pesinen steroid diyorsunuz, bu biraz kazanırsa eseği saglam kazıga baglamaya benziyor.

overeem in abd de rogers macına cıktıgı da gozden kacmasın, kaldı ki turnuvada mutlaka daha da abd de maca cıkacak. nisandaki event dopingci barnett ugruna japonyada olacaksa da lanent olsun ne yapalım strikeforce doping icin ozel test sirkeyitle anlasabileeğini soyluyordu umarım olur.

frankello dedi ki...

anlamadıgın nokta su caglar.birincisi ufc dişinda olan bi atlet kötü ilan edilemez.2si fedoru yenen adamalr ufcye giderse bence yine ilk 5 içindeki dövüscüler olur.buda onu kötü adamlara yenilmiş yapmaz.fedor belki su an hala en iyi degil ama geçmişteki dominasyonunu şansa bala diyecek konuma getiremez.bu sporda cok fazla iyi adamlar olmamasi da onu kötü bir dövüscü yapmaz.o cok övülen gracieleride biliyoruz sakuraba yerden yere vurdu hepsini ama royce gracie hala bu sporun efsanelerinden.fedor da öle.
bana kalirsa fedorun bu adamlara yenilme sebebi birincisi kendine asırı güven,2.si eskisi kadar ciddi calismamasi.

frankello dedi ki...

ayrıca gökhan saki mevzusunda benim demek istedigim badr hari yokken saki sakatken overeem'in k1 sampiyonlugunu bu kadar büyütmenin yanıltıcı olacagi

oguz dedi ki...

fedor kaybetmesisok verici cunki cok yasli degil bence fedor kendi kafasinda dovus hayatini bitirmis cunku birisi dovusmek isterse birakin menejerleri kimse engelliyemez fedor bence doymustu taki 2. yenilgiye kadar asil simdi fedor devam ederse kemer almadan gitmez

Yorum Gönder