Pazartesi, Şubat 21, 2011

Tarihten Sayfalar: Kazushi Sakuraba! Gelmiş geçmiş en büyük MMA yıldızı?

Büyüklük ne demek tabi tartışılır... Ama MMA'in gelmiş geçmiş en büyük yıldızı olarak Kazushi Sakuraba'nın yeri bambaşka diye düşünüyorum. Bugün biz MMA sporuyla bir şekilde ilgileniyorsak bunu en çok Sakuraba'nın yarattığı efsaneye borçluyuz. Sakuraba'nın zamanında yarattığı efsaneyi bugün başka biriyle kıyaslamanız çok zor... Yenilgisiz Gracie ailesini ezip geçmesinden tutun da, Vitor Belfort, Rampage, Randleman, Ken Shamrock'a karşı aldığı galibiyetler... Wanderlei, Nogueira, Igor Vovchancyhn ve Cro Cop'la girdiği unutulmaz mücadeleler... Her seferinde kendisinden 1, 2 hatta 3 siklet büyük adamlara karşı koyduğu performanslar... Eşi benzeri olmayan bir kariyer.. Eşi benzeri olmayan bir miras... Ben, onun MMA'e sınıf atlatan yolculuğunu saygıyla selamlamaktan bir türlü sıkılmadım. En son internette izlerken tüylerimin diken diken olduğu 2 Sakuraba videosunu sizlerle paylaşmak istedim...

En iyi Sakuraba highlight'larınan biri:



Sakuraba mini belgeseli:

03:10 - Don Frye: ''You have the greatest name (family) in fighting, against this unknown Japanese kid!''
04:15 - ''The Sakuraba vs. Gracie rivalry is bigger than Mixed Martial Arts...''

7 yorum:

van auger dedi ki...

şu sakuraba belgeseli pride'ın zuffa'ya satılmasından sonra pride'ın ilk(ve son) on yılını anlatan pride fighting decade belgeselinden. bence en iyi mma belgeselidir. sakuraba en büyüğü mü bilemem ama en büyüklerinden biri ve adının yıllar sonra bile hatırlanacağını düşünüyorum. kendisinden 10-20 kilo fazla adamlarla var gücüyle savaşacak, bir gecede 105 dakika dövüşecek bir manyak bir daha çıkar mı sanmıyorum. burdan kendisinin bir alt versiyonu minowaman reise de selamlarımı iletiyorum.

NigelfuckinBenn dedi ki...

'' In fact, professional wrestling is strong ''
SAKURABA

Sakuraba = MMA

ama artık bırakması lazım.

Can Evrenol dedi ki...

yazının başlığını Sakuraba = MMA yapsaymışım keşke :)
neyse ilerde kullanırım bunu ama

frankello dedi ki...

sakuraba müthiş gerçekten benimde favorilerimdendir.sakuraba muabbetinden yola çıkarak,asya kökenli dövüşçülerin(çin kore,japonya vs.) neden en iyiler arasında anılmadıklarını düşünüyorusunuz?tüm sikletlerde ilk 10larda kactane uzak dogu kökenli dövüşçü var mesela yoktur bence yada varsada 3ü gecmez.sonuçta martial arts diye bildigimiz çoğu şey bu kıtadan çıkma.çok ilginç gerçekten.
diğer merak ettigimse çinde mma yapiliyor mu?ben hiç çinli bi mmacı görmedim mesela.

Can Evrenol dedi ki...

Çin'in MMA organizasyonunun adı ART OF WAR frankello
http://en.wikipedia.org/wiki/Art_of_War_Fighting_Championship

yerde hem dirsek hem dize izin var. Yani PRIDE'dan da, UFC'den de daha yakın gerçek kuralsız dövüşün doğasına. manyak bişey

frankello dedi ki...

bende biraz araştırmayla ulaştım art of war'a.sherdog.com forumlarinda bazı eventlerinin 200 milyon üzerinde seyirci tarafından izlendiğini iddaa edenelr var,eğer gerçek ise baya müthiş rakamlar bunlar.kaynakda verilmisti bu rakamlarla ilgili ama pek incelemedim .birde güzel bir yazı var sitelerinde bjj'ye cok benzeyen bir savas sanatı hakkında grapplingin orijini soruyorlar.
[url]http://www.artofwarfc.cn/?q=node/276[/url].
aynı zamanda ufc 127 de ünlü bir çinli mma dövüscüsü dövüşecekmiş adı da Tiequan Zhang,Jason Reinhardt ile dövüsecemiş.

van auger dedi ki...

art of war'ın bir kaç dövüşünü izledim. kaliteli dövüşçüler çıkarırlarsa harika bir organizasyon olur ama çin gibi bir ülkeden ne kadar dünyaya yayılabilirler, sorun o. bu arada nobuyuki sakakibara'nın mma'e döneceğine dair söylentiler var.

Yorum Gönder