Cumartesi, Şubat 12, 2011

Uluslararası Görme Engelliler Judo Turnuvası'nda 3 altın, 4 bronz madalya !

Türkiye, Litvanya'da düzenlenen Uluslararası Görme Engelliler Judo Turnuvası'nda 3 altın, 4 bronz madalya elde ederek takım halinde şampiyon oldu.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleştirilen ve bugün sona eren turnuvaya, Türkiye'nin yanı sıra Litvanya, İtalya, İngiltere, Macaristan, Belarus, Rusya ve Ukrayna'dan sporcular katıldı.

Türk sporculardan 66 kiloda Halil İbrahim Önel, 73 kiloda Serdar Aydın ve 90 kiloda Sabri Yıl altın madalya kazanırken, 60 kiloda Yunus Korkmaz, 66 kiloda Sergen Gündüz, 81 kiloda Gökhan Aydın ve 90 kiloda Serdar Bozdemir bronz madalya elde etti.

Türkiye takım halinde birinci sırada yer alırken, Litvanya ikinci ve İtalya ise üçüncü sırada turnuvayı tamamladı.

Milli takım teknik direktörü Bünyamin Er, turnuvada sporcuların iyi bir performans sergilediğini belirterek, “Bizim asıl amacımız Antalya'daki Dünya Oyunlarına hazırlanmak. Bunun için Litvanya'ya geldik. Sporcuların performansı beni mutlu etti” dedi.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/spor/amatorsporlar/17006774.asp 
(hatta kaynak değil direk kopyaladım yapıştırdım) 

MMA için bu kadar önemli bir günde, Kansporu'nun en başına Fedor veya Strikeforce değil de bu haberi oturtacak gururlandım ve keyif aldım bu haberden! Görme engelliler için judoda madalya almaktan daha muhteşem ne olabilir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder