Perşembe, Şubat 24, 2011

Strikeforce bir çuval inciri berbat mı edecek?

Strikeforce 2011'e müthiş bir giriş yaparak 2 çok kaliteli event (Diaz vs. Cyborg ve Fedor vs. Silva) ile hem MMAseverleri fazlasıyla tatmin etti, hem de tarihinin en yüksek TV reytinglerine ulaştı. Belki daha da önemlisi, ciddi bir dövüşçü havuzu yaratıp ciddi bir lig olma yolunda bugüne kadar kat etmediği bir mesafeyi katetmiş oldu.

Ama şimdi turnuvanın Japonya'daki 2. ayağının iptal olması söz konusu. Problem sanırım Josh Barnett'in California State Athletic Commision'dan lisans alamaması.Fedor'un yenilmesiyle birlikte M-1'ın olayların dışında kalmasının da etkili olabileceği dedikoduları var... Şimdi Strikeforce TV'de bu kadar iyi reytingleri yakalamış ve tarihinin en önemli çıkışını yakalamışken bu önümüzdeki event'i iptal ederse tam anlamıyla bir çuval inciri berbat edecek. Herkes bu turnuvadan ve Strikeforce'dan soğuyacak. Prestij ve finansal anlamda büyük bir başarısızlık olacak...

Bu durumda belki de Strikeforce Josh Barnett'i turnuva dışında bırakıp bir başka yedek isimle turnuvaya devam etmeli diyenler var. Şahsen çok üzülürüm ama yine de turnuvanın ertelenmesinden daha hayırlı olur gibi. Keza önümüzdeki haftalarda üst üste UFC, TUF ve önemli boks maçları var. Strikeforce 9 Nisan'ı kaçırırsa reyting olarak büyük dezavantajda olacağı 9 haftalık bir süreç olacak önlerinde (bknz: http://sbn.to/eqPUvq )

Strikeforce için zaman daralıyor. Daha Japonya'daki eventin nerede olacağı bile belli değil. Zaten halihazırda güven kaybetmiş olan Strikeforce'un bir an önce medyayla konuşması gerekiyor. Bu suskunluk iyiye alamet değil

2 yorum:

caglar dedi ki...

en bastan barnett i almamaları gerekirdi.
mma tam bir spor değil gosteri-spor arasında . doping yapanlar cezalandırılıyor ama organizasyonlar sahip cıkmaya devam ediyor.

mesela brandon vera thiago silva macı no contest e cevrileceği soyleniyor bakalım ufc thiago silvayı atma yurekliliği gosterecek mi? ya da sonnen gonderilse dogru olmazmıydı. yine de gecmise gore buyuk gelisme var eskiden tam bir bası bos duzendi.


beni isteğim barnett le beraber rogers da cıkarılsın. rogers zaten sadece adam yoklugundan konulmus bir isim

fedor la kharetinov yarı finalde karsılassın. ya da kharetinov direkt finale cıksın.

Can Evrenol dedi ki...

rüyamda barnett yerine başka birini bulmuşlardı Rogers'ın karşısına. Kafesin kenarından izliyodum maçı ben de

Yorum Gönder