Pazar, Şubat 06, 2011

Strikeforce Turnuvası'na dönelim...

Heyecanla beklediğimiz ama bekleneni veremeyen bir UFC gecesinden sonra, MMA dünyasında gündem yine 180 derece dönerek Strikeforce'un kortuna düşüyor. Haftalardır iple çektiğimiz STRIKEFORCE HEAVYWEIGHT GRAND PRIX bu haftasonu başlıyor! Toplam 4 ayakta gerçekleştirilecek olan turnuvanın ilk ayağında 2'si turnuva maçı olmak üzere 5 muhteşem ağırsiklet maçı izliyeceğiz. Gecenin adamı şimdilik tabi ki Fedor. Ama benim belki de daha büyük bir heyecanla beklediğim maç, iki eski toprak Rus'un mücadelesi; Andrei Arlovski vs. Sergei Kharitanov ...


18 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

POSTER MÜKEMMELMİŞ ÇOK HOŞ VALLA

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

böyle bi ufc eventinden sonra strikeforce organizasyonları bence patlama yapacak..

frankello dedi ki...

valla bir kişi demiş ki ufc 126 strikeforce eventleri kadar kötüydü diye baska bir yazinin altinda ama.şu gp sonuclanana kadar sanırım ufcnin çok az organizasyonu strikeforce'unkilerden iyi olacak.
bu arada kharitanov yırtar diyorum

caglar dedi ki...

poster eğer resmi posterse tum pazarlama overeem fedor uzerine oldugu acık.

brett rogers ın lastik tasıması komik olmus adam bi lastikcilikten kurtulamadı :)

umarım bir surpriz olmaz da yarı finalde su dovusu goruruz. antonio silva kyle karsısında kotuydu ama %1 ihtimal olsa da overeem ya da fedor un ilk macta kaybetmesinden korkuyorum.

frankello dedi ki...

fedor ile overeem ancak finalde eşleşebiliyolar diye biliyorum

Can Evrenol dedi ki...

yok yanlış biliyosun frankello

Fedor vs. Antonio Silva
Overeem vs. Werdum
bir potada


Rogers vs. Barnett
Kharitanov vs. Arlovski
diğer potada..

bence finalin adı Overeem vs. Barnett olacak gibi...

frankello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
frankello dedi ki...

blogda turnuvanin haberinn oldugu yazıdaki program değişti mi? yada ben mi yanlış okuyorum o resmi

caglar dedi ki...

o resim yanlıstı en bastan soylemistim :)

adamlar bir sakatlık olurda maclar olmaz diye gucluleri bir tarafa toplamıs.

frankello dedi ki...

@çaglar
evet haklısın o yazdıgını okumustum ama yanlış oldugunu düşünmüştüm cünkü cok sacma bi sistem favorilerin hemen eşleşmesi.neyse heyecanla bekliyoruz su yarı finali işallah bi aksilik olmaz

Can Evrenol dedi ki...

evet çağların dediği gibi o resim yanlıştı ama ben dizayn olarak çok beğendiğim için o şemayı tercih etmiştim : )

frankello dedi ki...

@can evrenol
bu arada overeem'e çok güveniyorsun gibi:).benimde içimden bi ses fedoru yenecegini söylüyor.ama o sese inanmak istemiyorum:P

caglar dedi ki...

ben overeem in kazanmak bir yana hicbir macı decision a bırakmadan 3 tane ko-tko ile almasını bekliyorum.

bu arada yine haberler cıkmıs overeem werdum japonyadan vazgecildi herhalde.

frankello dedi ki...

valla adam isterse dünyaları devirsin herşeyi kazansın.hiç bir zaman dövüş sanatları şampiyonu diyemem.çünkü adamın teknikle yetenekle alakası yok.bas steroidi,boy ve metabolizmada müsait heralde.eh biraz da antremanla olmayacak iş degil.eski halini hepimiz hatirliyoruz o zamanda yeteneksizdi hala yeteneksiz bence.

van auger dedi ki...

doping kullanmayan dövüşçü yoktur nerdeyse o testlerin çoğu da ihbar nedeniyle yapılır. overeem'in sorunu yetenek değil cam çenesi ve cesareti, karşısına sert bi dövüşçü çıkınca yeterince dayanamıyodu eskiden(bu sorununu tam çözmüş mü emin değilim). yoksa shogun bile bu adamın strikingi ile baş edemedi iki maçında da yere alıp ko etti, şimdi overeem'in daha da tehlikeli bi strikingi var, sahip olduğu fiziksel güçten dolayı kolay kolay takedown edileceğini zannetmiyorum.werdum'u geçmesi büyük ihtimal ama fedorun overeemi ko edeceğini düşünüyorum.

frankello dedi ki...

valla adam çelik gibi tekme atanın ayağı kırılcak gibi duruyo:P. ko edebilcek adamın baya ekstra bişiler yapması gerekicek.fedor yense bile çok zorlanır kalıcı bi kaç hasar alır gibi.

caglar dedi ki...

abd de cogu eyalette komisyonlarda ciddi testler yok mu?
daha sonnen yeni ceza yedi, barnett in durumu ortada.

overeem abd de ilk macına cıkmıyor ki rogersa karsı kemeri korudu. bu turnuvada da mutlaka california ya ugrayacak. iddiaların aslı astarı varsa ortaya cıkar yoksa ve turnuvayı alırsa.

su "baddest man on the planet" ifadesi benim icin overeem olacak hem k1 hem mma kimse yapamaz gibi geliyor.

bir de teknikle alakası yoka katılmıyorum teknikle alakası yokun orneği brett rogers ve o tarz dovusculer. overeem in striking tekniği fedordan ustundur. fedor teknik değil sert vuran adam. arlovski-rogers macındaki sağ overhand yumruklarla nakavtları , hele silvia macındaki yumruklar.. teknik bir striking değil ki?

frankello dedi ki...

benim bahsettigim teknik denilen şey dövüşteki esneklik,ayak oyunları,takedown taktikleri, yumruk atarken kontralardan korunma yani dövüş denilen şeyin kaba kuvvetten ayıran herşey tekniktir.
ayrica teknik striking nedir onu bilmiyorum ben,öle bişi mi var?boşlugunu buldun mu yapıştıracaksın fedor bunu senelerdir yapıyor.bazı dövüşlerde dayak yedigi yada efektif olmadıgı söyleniyor ama adam öle bi anda öyle bi strike yapiyor ki maçı 180 derece döndürüyo.
overeem tarzi adamlarda sevmedigim şey keza brock lesnarda öyle,ayni zamanda carwin.allah ne verdiyse vur gardı acık mı kapalı mı önemli degil.

Yorum Gönder