Pazar, Şubat 20, 2011

Röportaj: Judo Milli Takımlar teknik direktörü Bünyamin Er

Geçen hafta görme engelliler judo milli takımımız Litvanya'da şampiyon olunca Kansporu olarak teknik direktör Bünyamin Er ile bir röportaj yaptık. Kendisi bizi kırmadı ve sorularımızı facebook üzerinden yanıtladı.

- Sayın Bünyamin Er, öncelikle bize judo ve dövüş sanatları geçmişinizden bahseder misiniz?
- Judoya 1966 yılında basladım. Ankara'da bölge şampiyonluğundan, Türkiye şampiyonluğuna kadar dereceler elde ettim. Ankara bölgesinin kadrolu resmi antrenörlüğünden sonra , hakemlik kariyerimde A klas uluslararası hakem olarak bircok uluslararası turnuvada ve 2008 Pekin Paralimpik Oyunları'nda Olimpiyat hakemliği yaptım. Türkiye Judo ve Kuras federasyonunda hakem komitesi başkanlığı yaptım. Avrupa Kuras Federasyonu Hakem Komitesi uyesiyim. IBSA Uluslararası Görme Engelliler Dünya Federasyonu'nun Judo Hakem Komitesi 2. başkanıyım. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Judo Branşının teknik direktörüyüm.

- Görme engelli judo, sporun doğası olarak normal judodan nasıl farklı (veya nasıl farklı değil)?
- Görme engelli judo, normal judodan farkı sporcuların başlangıçta birbiriyle komi kata denilen tutuş şekliye tutturularak başlar, ancak diger kurallar ve teknikler aynıdır.Burada sporcular cok daha titiz ve konsantrasyonları yüksek olmaktadır.

- Takımınızın başarısını neye bağlıyorsunuz? Takımımızın diğer ülke takımlarına karşı en büyük avantajı/dezavantakı neydi?
- Takımımzın başarısı herseyden önce inanç, kendine güven, takım içindeki birlik ve beraberlik, disiplin ve çok ciddi çalışmaya baglıdır. Ayrıca Görme engelliler federasyonu ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün desteklerine bağlıdır.

- Madalya kazanan sporcularımızdan biraz bahseder misiniz? Günlük işleri nedir? Sadece sporla mı uğraşırlar? Milli takım dışında hangi kluplerde antreman ve müsabaka yapıyorlar?
-Madalya kazanan sporcularımız kamu kuruluslarında çalışanlar, öğrenci olanlar ve sadece spor yapanlardan oluşmaktadır. Sporcularımız Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindedirler.

-Basından yeterince ilgi görüyor musunuz?
-Basından daha fazla ilgi bekliyoruz, çünkü basın sayesinde Judo yapmak isteyen diğer engelli kardeşlerimize daha cabuk ulasabileceğiz

İçtenlikle size tesekkur ediyorum.
Bünyamin ER
Judo Milli Takımlar Teknik Direktörü

Röportaj: Can Evrenol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder