Pazar, Ocak 01, 2012

UFC 141: Brock Lesnar artık yok, Nate Diaz tam gaz, John Fitch hüsran...

(Kansporu için yazan Gökhan1985)

Senenin son etkinliği olan UFC 141’de olağanüstü dövüşler, beklenmedik gelişmeler izledik. Bu sene MMA dünyasına yaptığı katkılardan dolayı (her ne kadar çok sevilmese de) Dana White’ı ayrı bir yere koymak gerekir. Ayrıca bu etkinlikteki maç eşleşmelerinden dolayı da UFC ‘matchmaker’ Joe Silva’ya da tebriklerimizi sunarız. UFC ve ZUFFA ailesi için 2011 yılının bir hayli bereketli geçtiği yadsınamaz bir gerçek. Aynı hızla ve hatta vitesi daha da büyüterek önümüzdeki sene de yoluna devam edecekleri aşikar. Hadi bakalım hayırlısı….


Brock lesnar vs. Alistair Overeem

Tahmin edilen bir sonla biten bu maçtan daha da önemli olan şey, maç sonunda resmi olarak emekliliğini açıklayan Brock Lesnar’ın bir daha dövüşmeyecek olması. Maça bakarsak Lesnar’ın bu kararının isabet olduğunu söyleyebiliriz. Öyle ki ‘The Reem’ maç içinde Brock’a üç taneden fazla yumruk sallamadı. Sadece diz ve vücuda tekmelerle Lesnar’ı evine gönderen ‘The Demoloition Man’, kendi tabiriyle bi "K-1 tekmesiyle" rakibinin ameliyat olduğu yeri tekrar ameliyatlık duruma soktu.

Şimdi Dos Santos vs. Overeem şampiyonluk maçında belki de MMA ağırsiklet tarihinin en üst düzey ve kaliteli ‘stand-up’ (ayakta dövüş) maçına tanık olacağız. Brock Lesnar’a bundan sonraki hayatında bol sağlıklı günler diliyoruz. UFC’nin pazarlamasında önemliydi fakat MMA dünyasına pek bir şey katmadı (Editörün notu: Kesinlikle katılmıyorum birşey katmadığına!). Alistair Overeem ise bir kez daha gönülleri fethetti, 2007’den beri nağmağlup ve pek de mağlup olacağa benzemiyor. Bakalım Junior dos Santos karşısında ne yapacak. Boks mu yoksa kickboks mu galip gelecek? Bekleyip göreceğiz.

Nate Diaz vs. Donald Cowboy Cerrone

Yine harkulade bir maç, yine Diaz kardeşlerin boks resitali... Bu galibiyetten sonra kardeş Diaz’a hiç şüphe yok ki ünvan maçı yolu açıldı. (Editörün notu: ancak hala bu seneki Rory MacDonald ve Dong Hyun Kim mağlubiyetlerini unutturması lazım) Bir önceki maçıyla eşdeğer bir maç çıkaran Nate Diaz, yine yıpratıcılığını ve stilini konuşturdu. Tıpkı abisinin kopyası gibiydi. Kombinasyonları ve vuruşları boks hocasının da maç sonunda çocuklar gibi sevinmesine sebep oldu. Maçtan önce ‘trash talk’ dedikleri birbirlerini kızdıran ve gaza getiren açıklamalar yapan iki dövüşçü, maçtan sonra centilmenliklerini ilan ettiler.

Donald Cerrone için ise gece tam bir hayalkırıklığı oldu. Yılın en iyi yükseliş yapan dövüşçüsü olan ‘The Cowboy’, daha ilk raundda aldığı darbelerden sonra telaşı yüzünden okunur oldu. Aşağı tekmelerle Nate Diaz’ı zora sokmaya çalıştıysa da, rakibi yere düştüğünde üzerine gitmemesi puan kaybetmesine sebep olan en büyük etkendi. Darmaduman bir suratla maçı kaybetti ve ünvan maçı yolunda büyük bir yara aldı.

John Fitch vs. John Hendricks

 John Hendricks….bu adı Kansporu takipçileri uzun zaman saygıyla yad edecek. Çok uzun bir aradan sonra John Fitch gibi bir terminatörü böylesine durduran bir adam alnından öpülmeyi hak ediyordur. Daha onikinci saniye ve Fitch’in yüzünde öyle bir sol bomba patlıyor ki Fitch rakibini bırakıp hakemle güreşmeye başlıyor. Belki bu maç için öncesinde sıkıcı bir maç olacağına dair tahmin yürütmek alakasız sayılmazdı... Halihazırda John Fitch dört dörtlük bir battaniye olunca maçları da çok sıkıcı ve antipatik geliyor. (Editörün notu: BJ Penn karşısındaki muhteşem makina performansını da unutmadan) Bu sefer ise karşısında en az onun kadar güreş konusunda deneyimli bir dövüşçü ‘Big Rig’ vardı. Ancak hesaba katılmayan ufak bir detay maç sonunda izleyicilere şaşkınlığa boğdu; bu da Johny Hendricks’in sol balyozuydu. Müthiş bir sol kroşe çıkartıp rakibine Octagon’a gömen Hendricks, John Fitch’e hayatındaki en kötü noel hediyesini vermiş oldu. (Editörün notu: Hendricks yılın nakavtına aday!)

Vladimir Matyushenko vs. Alexander Gustafsson

Yaşlı kurt Matyushenko ve genç İsveçli ‘The Mauler’ maçında galip gelen taraf yeni nesil oldu. Maç ilk raundda biterken bu galibiyetiyle birlikte dikkatleri bir hayli üzerinde toplayan Alexander Gustafsson'ın bundan sonraki rakibi merak konusu. Maç içinde rakibini bekleyip bekleyip avlayan eski İsveç amatör boks şampiyonu, artık tam bir MMA dövüşçüsü olduğunu kanıtlamış durumda. Ayrı bir parantez Belaruslu için de açmak gerekir ki, kendisine sonsuz saygılarımızı sunuyoruz. Kırk yaşında hala dinamik gibi hala etkili bir dövüşçü olan Matyushenko, umarız daha dövüşmeye isteklidir.

Nham Phan vs. Jimy Hettes

Jimy Hettes’i Nham Phan de durduramadı. Nağmağlup Jimy Hettes, UFC’deki ikinci maçında da galip geldi. Bu zamana kadar kariyerindeki bütün maçlarını submission'la kazanan ‘The Kid’, bu sefer de ilk raundda kol kilidine çok yaklaştı ise de MMA’de 10 yılı geçkin bir bir tecrübeye sahip olan Nham Phan kolunu vermedi. Ancak o kadar tecrübeye rağmen çok kötü bir maç çıkaran Phan, kariyeri açısından dönemeçli bir yoldan geçiyor. Tam bir boğuşmacı olan Jimy Hettes, maçta hem judosunu hem de BJJ’sini konuşturdu. Ancak şu da var ki, vuruşları olsun gard alması olsun yer yer tam bir çaylak dövüşçüyü oynadı. Fena halde nakavt olabilecek gibi dövüşüyor.

28 yorum:

Steppe dedi ki...

overeem i fazla hafife almışım(sanki başka hafife alıcak adam kalmadı) tahminim tutmadı az farkla kazanır diyodum adam ezdi geçti..helal olsun
brock da WWE ye dönermi acaba ? gerçek olması gerektiği yere
ama JDS kötü , yumruğumla ezicem dedi resmen işte bu maç ''sabırsızlıkla'' beklenir waowww favorim JDS

Ottoman Fighter dedi ki...

K1'de Gökhan SAKİ'ye attğı tekmenin aynısını atarak kazandı. O maçta da SAKİ maçı iyi götürüyordu tekmeyle pes etti. Bu maçta da kaşı açılmıştı. Ama çok yönlü olmanın verdiği avantajla bir tekmeyle işi bitirdi.

Cem "UFC" KARASU dedi ki...

bu gecede beklediiim en önemli maç jon fitch vs hendricks maçıydı jon fitchin nick diazı bile dövebileceğini düşünüyodum ama bu maçtan sonra çok büyük hayal kırıklığına uğradım çok ezici bi mağlubiyet aldı

frankello dedi ki...

jon fitch'in herhangi birini dövebilecegini düsünen adam mmaden anlamıyordur.gitsin alkan gültekinle,sefa baygüneşe katılıp ivana sert ile bugün ne giysem izlesin.birinin üzerine yatmak kimseyi dövmek degil.tabiki güreşin mmadeki yeri tartişilmaz ama jon fitch gibi,koscheck gibi gsp gibi yanlış düzenlenmiş kuralları abuse ederek mac kazanan adamlar benim gözüm birer sıfırdır.hendo,cormier,hendricks,munoz bu adamlarda güreşden gelme ama hiç bir zman birinin üstüne yattiklarini göremezsinz ve güreşi olması gerektigi gibi kullaniyorlar.o yüzden jon fitch,gsp gibiler işallah yeni yılda azalarak biter.ayrıca cerrone balonunda patlamasına sevindim ben k.o yada subla yenilir diye düsünmüstüm ama dayanikli cikti.en azından çelme takabiliyomus onu gördük:D

frankello dedi ki...

lesnar vs reem dövüsüne gelirsek.tahmin edilen oldu ama beni şaşırtan lesnar'ın gücü oldu.kendisini sevmedigimi ve vasat bir mmaci oldugunu sölüyordum ama bu kadar güçsüz oldugunu bilmiyordum.lesnar'ın overeemden gücsüz oldugunu ve kendisinden güclü birini yere alamayacagini sölemistim ama 2si arasında bu kadar güc farkı oldugunu bilmiyordum.yani overeem üzerine geldiginde clinchte bu kadar kolay geri itilmesini hiç beklemiyordum.resmen bret rogersa yaptigi muameleyi yapti overeem.bu arada jds ile müthiş bi mac yapacaklarını düsünüyorum ama bence overeem kazanacak.overeem'in ilaci bence barnett.

SEFA BAYGÜNEŞ dedi ki...

murat kara arkadaşım yüzüme söyleyeceğin bişey varsa gel söyle takma adlar takıp nonoş kızlar gibi tepinme böyle biraz insanların görüşlerine saygılı ol sanane eleman bizim görüşlerimizden biyerinemi giriyo biz her konuştuğumuzda . öyle bişey oluyosa söyle

frankello dedi ki...

murat kara oldugum bilinen bir gercek sakladıgımı nerden cıkardın?.ilk zmndan beri yazdigim nick budur burda.nonoş kızlar gibi tepinmek benim degil senin tarzın olsa gerek cünkü benm bilmedigim nonoş kız programlarının ismini senden duymustum ilk.görüş meselesine gelirsek dön bi bak benim görüşüme saygılımıydın sora gel benden aynı şeyi bekle.

Cem "UFC" KARASU dedi ki...

frankello herkese ters ters konuşuyosun bak burası yeri değil sn daha spor yapmanın s sinde anlamazken ben 12 senedr profesyonel oalrak bu felsefenin içindeyim o yüzden insanları yermekden vazgeç düşüncen varsa ADAM gibi açıkla

frankello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
frankello dedi ki...

hoow sakin ol şampiyon bi soluklan hele.
spor yapmanın ssinden anlamazken:D komikmiş tanımıadıgın biri hakkında çıkarım yapmak.hem cem ufc karasu sen 12 sene felsefenin içinde olman seni bu işten anlıyor yapmamiş ama:d yaşında biraz kücük oldugunu tahmin ediyorum muhtemelen 17 18 civari.bu felsefenin içinde olsaydin dan henderson kim ya o güreşsin dursun tarzında yada overeem kim yeeee k.o etme gücü yok gibi yada 41 yaşına kadar kendini yüzlerce kez ispatlamiş henderson için balon gibi saçma yorumlar yapmazdın.

ayrıca ben kimseye ters ters konusmuyorum sadece bu işten anlamıyordur dedim.küfür mü ettim hakaret mi ettim yani.kimseyi yerdigimde yok tartişmayi bilen ve adabı olanlarla adaplı tartişim bilmeyenlerle kendi tarzinda tartişirim.

Cem "UFC" KARASU dedi ki...

düşünce benim düşüncem istediğimin tarzını beğenirim istemediğimin kini beğenmem buda beni ilgilendirir hem facede hem burada böyle sanki herkesle zıtlaşma muhalefet peşindesin hendersonun tarzını beğenmiyorum bence gerçek güreşçi josh barnettdir ben onun tarzındaki güreşçileri severim ve yine alistair konusunda fikrim aynı son snelerde dişli bi rakiple karşılaştııını düşünmüyorum buda seni hiç ilgilendirmez fikrin varsa o ondan anlamaz bu bundan alamaz diye değil benim fikrim bu yönde diyerek belirt

Mete dedi ki...

fankello'ya katiliorum, jon fitch in tarzini sevmem hic ve Reem'i yenicek adam pek goremiyorum... Barnet olabilir..

ote yandan
daha once "sunu sunu diyen MMA den anlamiodur" demis biri olarak, "gitsin alkan gültekinle,sefa baygüneşe katılıp ivana sert ile bugün ne giysem izlesin" lafinin biraz fazla oldugunu dusunuorum...

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Overeem'in panzehiri bence Daniel Cormier -dir.

frankello dedi ki...

o cümle daha önce aramızda geçen konusmaya bir gönderme bir espriydi o kadar.

onun dişinda charlotte daniel cormier kesinlikle gelecek vaad ediyor.ama sencede biraz ufak kalmıyor mu overeem'e göre bence lhw de daha rahat eder gibi ama adamın elleri feci hızlı ne yapcagı belli olmaz.32 yaşında olması çok yazık bu arada

Alkan Gültekin dedi ki...

bizim huysuz virjin bombaları patlatmış, yeni gördüm :) muratçım yine agresifleşmişsin, malum periyodun mu geldi? kaşıntın mı tuttu, ne oldu?

frankello dedi ki...

oo alkan naber ya:) esprilerinde yazılarının seviyesini yakalamış tebrikler ikiside artık ilkokul seviyesinde.he bu arada sanırım agresifligin tanımını bilmiyorsun biraz sözlük karıştır.

NigelfuckinBenn dedi ki...

davul olun emi

Alkan Gültekin dedi ki...

eyvallah canım kardeşim, çok zorladım ama senin gibi ergenlikten çıkamamış yavrucakların yanında seviye ancak bu kadar çıkıyor, kusura bakma :)

NigelfuckinBenn dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
NigelfuckinBenn dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=LvJWVqMo0_M&feature=related

Ottoman Fighter dedi ki...

Aga ne oluyor burada. Trash talk almış başını gidiyor. Getirin ortaya bir kafes müsabakalar başlasın. Can sana da site sahibi olarak Big John olmak düşer. Let's get it on...

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Yahu beyler amma uzattınız ha , klavyelerinize yazık yapmayın , etmeyin...

its_your_move dedi ki...

Sonunda hastalık teşhis edildi ilaç aranmaya başladı ki bu sevindirici bir gelişme :)

Beklediğim gibi oldu ve Overeem kendini pek zorlamadan maçı kazanmasını bildi.Maç sonunda yüzündeki gülümsemeyi ve gururlu ifadeyi görünce bende ''koçum bee'' demekten kendimi alamadım.Gerçekten hak ediyordu bu günleri.Maçtan önce biraz kilo verdiğini ve medyaya açık antremanda biraz formsuz olduğu kanısına kapılıp biraz düşünmediğim değil ama Overeem işini çok güzel yaptı.Genel kanı Lesnarın Overeemi yere alıp maçı kazanmaya çalışacağı yönündeydi ama ben daha öncede yazmıştım Overeemi yere almak o kadar kolay değil diye nitekim öylede oldu.Brock çok hafif geldi.Tarihe geçmesine bir maç kaldı.Dos santosuda geçeceğine inancım tam.Kimse mükemmel değil neticede insan bunlar makine değil ama ağırsiklette en donanımlısı ve en iyisi kesinlikle overeem benim gözümde.Barnett ilacı olamaz cro crop karşısında düştüğü haller unutulmasın Barnette ayakta iyi bir adam değil ve şansı yok.Cormier daha yeni zaman lazım şu an rakibi olamaz çok zor.Şu an en formda olan 2 adam kemer için kapışcaklar zaten ve bence muhteşem bir maç olacak ama overeem favori diyorum ben.

its_your_move dedi ki...

Bu arada burada bir avuç insanız birbirimizi kırmamamız gerekir diye düşünüyorum.Can konu dışı yazışmaları silerse ve arkadaşlarda olayı tatlıya bağlarsa güzel olur bence...

frankello dedi ki...

its your move gibi düşünmüstüm bende openworkoutları görünce ama bu bir şüphe olsada cok büyük bi fikir vermeyecegi konusunda charlottela birleşmiştik.

overeem'in hwdeki en donanımlı ve en güçlü adam olduguna da katiliyorum ama overeem ubereem olmadan önce darbe almaktan cok hoslanan bi adam degildi(bkz kharitonov maçı) ve ozamandan bu zmanada mma arenasinda test edilmedi ama k1 da dayaniklilik anlamında gelişme gösterdigini kanıtladı(saki ve spongea karşı ciddi darbeler aldı ve altından kalktı).o da jds karşısında beni kesin overeem favori demekten alikoyuyor ama kazanicagini düşünüyorum bende.barnett bi ilac olabilr dememin sebebide çenesinin sağlamlıgına baglı olarak takedown yapmak için darbe almaktan cekinmemesi ve daha teknik takedownci olmasi.ama bu eşleşme için baya beklicez anlaşilan.

ayrıca lafı geçmişken khartionov'u da ufc de görmek istiyorum 5.hw olarak gösterilen carwinden,yine ufc ye göre iyi düzeyde denilen kongo,mitrione,schaub gibi adamlardan fersah fersah iyi bir mmaci.ayrıca strikforce'un da ne kadar underrated bir organizasyon oldugu ortaya çıkıyor yavaş yavaş.şu an bitik olan fedor bile bir çok ufc hwsine karşı basarılı olabilr.bunun dişinda cormier,big foot,werdum,barnett,overeem,nick diaz,noons,masvidal(hatta masvidalin ben ufcdeki guida,guillard,pettis,cerrone gibi top contender sayilan adamlara problem cikarabilecegini hatta bazılarını yenecegini düsünüyorum),melendez,luke rockhold,feijao,henderson,king mo,shields,kharitonov,jacare,semtex kesinlikle top competitor adamlar.bazıları geldi basarili oldu bazilari gelip basariz oldu,çok yazık oldu strikeforce'a bence su an geldigi durum içler acisi.herkesin zevkleri degişir tabi ama sfnin dövüşçü sunumları,yorumcuları(gus hariç) yine ufcden iyi bence.yazık oldu bence satılması cok yanlış hamleydi.

darkko dedi ki...

Sağolsun Dana White çok başarısız bir mizansen izletti bize , ama yorumları görünce bazıları için başarılı olduğu da görülebiliyor tabi.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Strikeforce Heavyweight sınıfı zaten kapatılıyor diye biliyorum , alayı UFC-ye gelecek orada ki ağır sikletlerin. Kısacası 2012 yılı UFC'nin ağırsiklet klasmanı adına çok çekişmeli geçecek. Bu sırada hala Daniel Cormier diyorum :)

Bu sırada , kapatılıyormuş cidden ;

http://www.bloodyelbow.com/2011/12/15/2638783/strikeforce-heavyweight-division-to-be-eliminated-following-grand

Alkan Gültekin dedi ki...

K-1 tecrübesi çok fark yaratır, ki yarattı. Overeem şu anda HW'nin top contender statüsündeki en tecrübeli ve en donanımlı adamı. JDS'e büyük problem çıkarır, ama kesin kazanır demek mümkün değil.

Yorum Gönder