Cumartesi, Şubat 05, 2011

UFC 126: Büyük hayalkırıklığı.. çok büyüttük, izlerken sıkıntıdan geberdik...

Miguel Torres'in maçı mı yoksa Griffin vs. Franklin maçı mı daha sıkıcıydı bilmiyorum ama umarım bu 3 herif de kısa zamanda sağlam dayaklar yiyip defolup giderler UFC'den... (Zaten Rich Franklin'in geçen sene Wanderlei Silva'ya karşı aldığı galibiyet yılın en sahte kararlarından biri değil miydi?)

Gecenin tek kazananı bence Jon Jones oldu. Ryan Bader gibi yenilgisiz bir ismi rahat geçerek o muhteşem rüzgarını sürdürmüş olması etkileyiciyidi... Ama zaten nerdeyse herkes bunun böyle olcağını tahmin de ediyordu galba.. Asıl güzel olan şey şimdi Jon Jones'un Mart ayında Shogun'a karşı kemer maçına çıkacak olması... Onyılın maçı olmaya aday bir eşleşme bu!..

Anderson Silva vs. Vitor Belfort maçı hakkında ise yorum yapmak bile istemiyorum. Anderson Silva antipatim aynen devam ediyor... UFC ortasikletinde pek yıldızlığa aday bir isim yok zaten... Anderson Silva'nın galibiyet serisi bana çok da birşey ifade etmiyor.  Silva'nın o üst üste yendiği rakiplerinin listesine bakın; İçlerinde bir tane gerçek yıldız var mı? Bi tek Dan Henderson... Gerisi hep ikinci sınıf isimler...

Facebook'taki Kansporu UFC126 banyosu'na da maçtan önce ilgi vardı ama galba Türkiye'den sopcast ve livestreaming izlemek mümkün olmadığı için maç esnasında anca 2-3 kişiydik. Bilmiyorum. Kimse yoktu yorum yapan...

İyi geceler, iyi sabahlar...

19 yorum:

NigelfuckinBenn dedi ki...

Son dakika işim çıkınca eventi canlı izleyemedim daha şimdi bakabildim. Kısa kısa değerlendirirsem...

Silva farklı bir boyuttan. Kid maçtan sonra dediği gibi UFC de yatan kazanıyor oda yatacak ilerde. Rich - Forrest maçı çok zevkli değildi Rich in kazanmasını isterdim ama sadece prestij amacıyla. Jon Bones Jones şuanda Shogun ın PRIDE MWGP i kazandıgı yaşta . Tarih tekerrür edebilir mi görücez.

Bu arada kısa bi not : Dana White bundan sonra GSP vs Silva'nın olacağını söylemiş ben daha izlemedim o görüntüyü ama TeamTakeover forumlarında bundan bahsediyorlar. Yani Okami'nin o kadar uğraştığı contender lık çabası yalan olacak gibi duruyor.

ncanerozturk dedi ki...

O kadar da kötü değilde bence.Kovboy ve Jones'un maçları güzeldi.Silva'ya ne kadar gıcık olsam da onun maçıda iyiydi...

Şimdi Jones-Rua maçını merakla bekliyorum.O PPV'den izlenir işte...Rusça commentator'ları çekemem :)

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

gece canlı izleyemedim maçı..sabah izledim ve hayal kırıklığı...

belfordun ayak parmaklarıyla nakavt olacağı aklıma gelmezdi..bukadar basit olmamalıydı..

jones gelecek vadediyo ama yumruklarını kullanamıyo farkındaysanız..napıyosa yerde yapabiliyo..oyüzden shogun a karşı bişey yapabilir mi bilmiyorum

van auger dedi ki...

şu forrest griffin dev gibi vücuduyla nasıl kimseyi nakavt edemiyor? hiç mi ekmek yemedin lan?!

Can Evrenol dedi ki...

ahahaha
van auger sen canlı izledin mi?

caglar dedi ki...

ben anderson silva hakkında cok farklı dusunuyorum
adam ayrı boyuttan ve benim icin kesinlikle p4p no 1
ve uzun sure yanına yaklasan goreceğimize inanmıyorum.

isim konusunda haklı olabilirsin ama bu her mma dovuscu icin yapılabilir zira genc bir spor ve yetenekli dovuscu sayısı cok az

mesela bu 12 maca galibiyet serisi anlam ifade etmiyor deniliyor ya yendiği isimlere fedor un yendiği adamlar nasıl?

tim silva hong man choi zuluzinho mark hunt tarzı freak showlar
ortasiklette dovusup fedorun karsısına cıkarılan matt lindland ricardo arona ve babalu her zaman tek yonlu bir dovuscu olan vasat cro cop. keza arlovski, fujita, herring hicbir yeteneği olmayan rogers antik mma zamanı adam yoklugundan buyuk denilen goodridge coleman randleman tarzı vasat isimler
mma de yeri olmayan semmy schilt

tek bir isim goruyorum big nog.
bu tartısmayı neredeyse her dovuscu icin yapabileceğimizi dusunuyorum.

caglar dedi ki...

bu arada turkiye de sopcast programı yasaklı basit bir dns engelleme de değil
canlı izlemen isteyen once hotspot shield programını kursun sonra sopcasti calıstırsın.

Can Evrenol dedi ki...

Çağlar Fedor hakkındaki yorumuna da katılmamak elde değil aslında

caglar dedi ki...

Türkiye den canlı izleyen tek kişi oldugumu dusunuyorum. burayı okumamıstım yoksa facebooka gelirdim.

bir tavsiye vereyim main eventleri izlemek icin Türkiye saati 7 de kalkmak yeterli.

frankello dedi ki...

cro cop tek yönlü vasat bir dövüşçü ama big nog allaround bi dövüşçü öle mi?rakibini zorlayabilcek bir yumruk yada tekme atabildigini gören var mi nogun?ayrıca mark hunt freak show fln degil yapmayin gözünü seveyim.

Can Evrenol dedi ki...

@frankello - evet Mark Hunt freakshow değil ve Cro Cop da tek yönlü değil aslında takedown defansı müthişti 2005-2006'da.

@Caglar - Saat 7'de event bitmiş olmuyor mu tam?

frankello dedi ki...

katılıyorum takedown defansı en iyi strikerların başında gelir bana göre crocop hatta yerdeki savunmasını avantaja dönüştürebilse çok büyük dövüşçü olabilrdi heralde üstüne düşmedi zamaninda ama onun dönemi bitti artık çağların yaptigi elestiri bnce herkes için yapabilir 2 3 dövüscü haric allaround bi dövüscü diyebilecegimz kim varki?
bu arada strikeforce gp için nette bi takip organizasyonu varmi yada nasi olsa hepimiz bi stream üzerinden izleyecegiz güzel muabbetler yorumlar yapabilcegimiz hemde maci izleyebilecegimiz bi site vardir elbet. var mi?

caglar dedi ki...

@frankello
zaten sadece fedora özgü değil herkes icin yapılacagını yazmıstım cunku ortada iyi dovuscu sayısı cok az. yani aynı fikirdeyim big nog tam bir allrounder olmasa da eldeki en iyisi. cro cop 2006 da pride turnuva kazanıp 3-4 ay sonra ufc ye geldi. yuruye yuruye sampiyon olacaktı sonuclar farklı olunca herkes yaslandıgını prime ı gectiğini soylemeye basladı maglubiyetlerin sorumlusu adamım 1 senede yaslanması oldu. bir prime cro cop un jds yi yeneceğini inanmıyorum ki chuck lidell ne kadar iyi dovuscuyse cro cop da oyle bu isimler koyunun olmadıgı yerde keciye abdurrahman celebi meselesi gibi..
tank abbott ilk cıkıp paul valeransın kafasını diziyle tellere sıkıstırdıgında john mata yı komalık ettiğinde ona da o zamanda cok buyuk dovuscu gozuyle bakılıyordu

onumuzdeki senelerde cok daha iyi dovusculer izleyeceğimize inanıyorum

@can saat 7 de main event baslamamıs oluyor silva belfort macı yanlıs hatırlamıyorsam 7:20 de basladı 7 de uyanıp main event kacırmadım simdiye kadar.

van auger dedi ki...

@can evrenol-yok abi canlı maç izlemek ne gezer anca saatler sonra. hala izlemediğim maçlar var.

ya bu arada crocopa tek yönlü dövüşçü denmiş kutsalıma hakarettir bu!!1!!'2!

Bu adamdan daha iyi takedown defensi olan bi adam var mı(standup fighterlardan)? bu adamı nogdan başka submit eden adam var mı?nasıl tek yönlülük oluyor? adcc şampiyonluğu falan da mı kazanması lazım?
andersonun da şu maçtan sonra diz çökme olayını hiç sevmiyorum fazlasıyla samimiyetsiz geliyor.

Can Evrenol dedi ki...

aynen! son derece samimiyetsiz ve sahtekarca bir selam o maçların sonundaki selamı

the mentalist dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
frankello dedi ki...

@caglar
o iş bence o kadar basit degil crocop ufcdeki ilk kazandigi mactan sora bile octagonun dinamiklerine dirsek darbelerine ve bazı kısıtlamalara alişamadigini sölemişti ondan sora da zaten gonzaga maçında ayağı bileğinden kırıldı ve o sakatlıktan sora performansı düşmeyecek adam tanımıyorum ben.bence haksızlk ediyorsun cro cop'a.prime ındaki cro cop(2006) ın jds yi her daim yenecegini düşünüyorum bende.

ncanerozturk dedi ki...

CroCop gerçekten hayranlıkla izlediğim bir dövüşçüydü.Pride'da rakibinin kafasını uçurmadan çıkmazdı ringden.Her mücadele ettiği kişide derin izler bırakırdı... eğer tek yönlü bir dövüşçü olsaydı hemen gidip yere alır submit ederlerdi her maç.Defansını gayet iyi biliyordu takedown'ın ama yerden dövüşmektende nefret ederdi.Shogun bjj black belt kaç maçını submissionla kazandığını gördünüz?Tarz meselesi...Prime zamanında ki bir CroCopu şu an UFC heavyweight klasmanında pek yenebilecek bir adam yok.Ha şimdi dersen zamanı geçti zaten o ayrı...

Unknown dedi ki...

Ben Anderson Silva'yı seviyorum ya. UFC'nin o amerikanize kasıntı havasını dağıtıp biraz nefes aldıran kişilerden biri. Mma belli stil kısıtlamalarından uzak kalmakla övünen bir dövüş müsabakası türü olsa da garip bir şekilde çoğu dövüşçü mücadeleyi sağlayabilmek için zamanla aynılaşmış bir dövüş anlayışına sahip oldular. Sonuçta aynılaşan dövüşçülerin yetenekleri birbiriyle eşitlendi bu da genellikle kısır ve renksiz müsabakalara yol açmaya başladı.(bence) İşte bu Mma'in düğümüdür. Silva son maçındaki tekmesi ile sadece Vitoru değil aynı zamanda bu kısır düğümü de knock out etti. Ya da bu sadece benim kuruntum :)

Yorum Gönder