Cumartesi, Mart 12, 2011

ŞOK ŞOK ŞOK! UFC, Strikeforce'u satın aldı!

Bu satırları yazarken inanamıyorum şu an ne yazdığıma!.. Modern spor tarihinde bir milat bu! Bugüne kadar Affliction'ın iflas etmesinden sonra Kansporu sayfalarında geçtiğimiz en şok haber bu oldu herhalde! Bu iyi mi kötü mü? Bilemiyorum. Şimdi ne olacak? UFC, PRIDE'a yaptığı gibi yine bir satın-al-yok-et politikası mı izleyecek? (tabi o cephede Japonya'daki zorluklar ve yakuza olayları da işin içine girmişti). Ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım... Josh Barnett bir MMA organizasyonunu daha çökertti diyebilir miyiz??? Scott Coker ne açıklama yapacak? Yeni görevi ne olacak? Strikeforce dövüşçülerine ne olacak? Strikeforce Ağırsiklet Turnuvası ne olacak? Fedor ve Vadim Finkelstein bu işe ne diyecekler??

Ama ne olursa olsun 2 organizasyonun dövüşçülerinin yakında birbirleriyle dövüşmeye başlayacağını düşünmek hayal olmasa gerek (her ne kadar Dana White yaptığı açıklamada şimdilik öyle bir ihtimale yer bırakmasa da)

Dana White'ın Ariel Hawani'ye yaptığı resmi açıklama:


Kendinizi Dan Henderson'un yerine koysanıza... Sabah kalkıyorsunuz.. Böyle bir haber geliyor!!! Esas şok ordadır herhalde. Paul Daley ve Josh Barnett, sonra Frank Shamrock... Strikeforce'ta Dana White'la arası açık olan önemli bir kaç figür var. Dana White, Strikeforce sephesindeki işlere karışmayacağını, o cepheden Coker'on sorumlu olacağını söylüyor. Ama bilemiyorum. İlla bir fark olacaktır. Overeem ve Diaz sevinmişlerdir bence UFC yolu açıldığı için.

Bu da günün bonusu (biraz gündemin gerisinde kalmış oldu ama tabi şimdi): http://www.newgrounds.com/portal/view/564509

8 yorum:

ncanerozturk dedi ki...

Şu anda şok durumundayım.Cain-Overeem,Edgar-Melendez,GSP-Diaz ,Jacare-A.Silva ... Kulağa müthiş geliyor.Fakat iyi bir habermi kötü bir haber mi hala karar veremedim bende... ufc'nin git gide üstüne yat puanla kazan yapan güreşçilerine karşı tek umudumuz strikeforce bakalım ufcnin içinde eriyip gidecekmi...

KeTo dedi ki...

Bu aralar eventlerde birbirilerinin adlarını geçirmeleri ilgimi çekiyordu. Son strikeforce (belki son iki, tam hatırlamıyorum) eventinde dirsek kullanılması.. noluyo diodum kendi kendime çıktı şimdi (belkide bağlantısı yok bilemiyorum tabi).

Ama tamda spikerlerinin (çok daha uzman olmaları - hatta MMA cilerde var aralarında), maçları filme alış şekillerinin (bir tek kafesi bazen çapraz çekmelerini sevmiyorum) ve genel olarak daha samimi, daha içi dolu olmasının Strikeforce u UFC ye göre avantajlı olduğunu düşündüğüm bu dönemde açıkçası biraz endişelendim şimdi. Olabilecek en iyi şey maçların Bruce Buffer tarafından sunulacak olması olurdu sanırım :D.

O güzelim knockout dolu geceleri mahfetmez umarım UFC yöneticileri..

van auger dedi ki...

tekel kötüdür. adam smith aşkına durun artık. sengoku bitti, dream,k-1 can çekişiyor, strikeforce'a 1 yıllık ömür biçtiler. bellator ne kadar dayanır acaba? bir rus oligark m-1'i satın alsa da kafese ve boktan unified rules'a mecbur kalmasak.

NigelfuckinBenn dedi ki...

Rekabet ve bunun getirisi başarı, bu sporun saygınlığı hepsi yalan oldu.
MMA hiç bir zaman boks kadar büyeyemeyecek.

Can Evrenol dedi ki...

arkadaşlar aslında çok güzel de olabilir bu birlik. Bakın NBA ve FIFA gibi örnekleri var bu işin.

Unknown dedi ki...

holy fucking shit fuck :D Eğer Dana White aynı tas aynı hamam devam edecekse kötü ama birtakım revizyonlar yapıp UFC'yi daha uluslararası bir hala sokacaksa iyi de olabilir.

frankello dedi ki...

nba tekel değil ve bence basketbolu çocuk eğlencesine dönüştüren bi kurumdur gözümde.euroleague her türlü daha kaliteli basketbolun oynandigi yerdir.iyi oyuncular nba de olsada.
ufcnin sfyi satin almasinin tek iyi yanı reem'in ufc ye girip hw divisionını şöle güzel bi pataklama şansı gibi duruyor

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

hem iyi hem kötü gibi..farklı organizasyonlarda maçlar izlemek daha iyi oluyodu..tekele düşmesi o yönden kötü.. güzel tarafı da hep karşılaşmasını istediğimiz dövüşçülerin dövüşebilecek olması..ama tam olarak nasıl anlaşıldı aynı organizasyonda mı dövüşülecek belli değil..

tek kötü tarafı fedor un ufc de dövüşemeyecek olması..fedor bu bahaneyle bırakır diyorum artık :((

Yorum Gönder