Pazar, Mart 20, 2011

UFC 128 - Jon Jones yok etti! Urijah Faber bildiğiniz gibi. Cro Cop'tan buruk veda

GSP ve Anderson Silva'dan sonra, alın size bir antipatik UFC şampiyonu daha... Dün gece Jon Jones, efsane Shogun'u kelimenin tam anlamıyla yok ederken, MMA dünyasında yeni bir süpergüç olduğunu ispatladı.
Daha 1 ay öncesine kadar en sevdiğim dövüşçülerden biri olan Jon Jones, şu son 6 hafta içerisinde tam bir Jackson kampı öğrencisi olarak kendinden nefret ettirdi. Devamlı özlü sözler kullanan yarı cahil Jon Homo Jones, kendini beğenmiş, çok komik espriler yaptığını zanneden, aşırı duygusal olduğunu şova dökerek gösteren, duygu sömürüsü yapmıyormuş gibi yaparak duygu sömürüsü yapan, şımarık değilmiş gibi yaparak şımaran, sığ, eğitimsiz ve zevksiz biri olduğunu iyice kanıtladı... Bi de şu maçtan önce bir kapkaççı yakalama hikayesi var ya.. Yok ondan önce doğayla farklı enerji seviyelerinde ilişkiye girmeye çalışırmış da, kapkaççının arkasından koşarken jetleri yakmış da... bu kadar itici bir herif olamaz. Zamanında Bloodstain Lane bunun için Jon Homo Jones diyodu da şaşırıyordum bu antipati neden diye. Şimdi çok iyi anlıyorum. Allah aşkına şu maymunun maç sonrası röportajını bir izleyin, dediğimi anlayacaksınız:  http://www.mmafighting.com/2011/03/20/jon-jones-dominates-shogun-rua-at-ufc-128/

---bu arada maçların tekrarını, yeniden açılmış olan ufcturk.net'te izleyebilirsiniz!---

Jones vs Anderson Silva?
Jones'un bir sonraki maçının Rashad'la olacağı biliniyordu ve dün gece de maçtan sonra Rashad kafese getirilirek bu maçın sözü kesildi (Bu arada neden Rashad'ı o kadar yuhladılar anlamadım). Ancak sonrasında Zuffa'nın sahibi Fertitta kardeşlerden biri Twitter'ına 'kimler Jones vs Silva maçını görmek ister?' yazmış! Dana White da bu maçı istediğini söylemiş... vay vay vay...

Urijah Faber, kemer maçına çıkıyor
Bantamweight (61kg) Urijah Faber vs Wineland maçı muhteşem bir ilk raundla açıldı. Wineland inanılmaz güreş ve clinch (ayakta sarılma) kabileyetiyle ilk raundun tartışmasız galibiydi. Ama Faber, gücü ve hızını kullanarak sonraki iki raundda Wineland'ı sindirmeyi bildi. Son saniyelere kadar iki tarafın da hız kesmediği maçta iki dövüşçüde alkışlarla kafesi terk ederken Urijah Faber, Wineland'ın 2 senelik yenilmezlik serisini sona erdirmiş oldu. Şimdi Faber, kemer için Dominic Cruz'un karşısına çıkacak. Dinamit gibi bir maç bizi bekliyor...

Cro Cop artık emekli
Cro Cop dün gece kesinlikle müthiş bir mücadele verdi. Kariyerinin sonunda olsa da, hala teknik olarak Schuab gibi sıradan bir UFC'ciden daha üstün olduğunu ispatladı. Cro Cop Brenden Schaub'u thai clinch'teki üstünlüğüyle mağlup ediyordu ki, Mir maçında olan yine oldu ve kafasına aldığı tek bir sağlam darbeyle bütün ışıklar söndü. Cro Cop yerde baygın yatarken Schaub'un vurduğu son yumruk korkunçtu! Maçtan sonra Dana White, Cro Cop ile artık yollarını ayırdıkları söylemiş. Zaten artık emekli olma vakti... Muhteşem anılar için teşekkürler Cro Cop! Her zaman MMA çapraz-eğitim döneminin en büyük birkaç yıldızından biri olarak hatırlanacaksın...

Marquardt ve Jim Miller da etkileyici galibiyetlerle yollarına devam ettiler. Miller, MMA'in şu anda en zor sikleti olan hafifsiklette Gray Maynard ve Frankie Edgar'a yenilip, onun dışında herkesi yenerek tartışmasız 3. adam pozisyonuna gelmiş durumda.

Facebook'taki Kansporu UFC 128 banyosu da bu sefer oldukça keyifliydi. Bugüne kadarki en yüksek katılımlı Kansporu banyosu oldu. Özellikle Cro Cop ve Jones'un maçlardan, önce, sonra ve her raund arası yorum yağması güzeldi.

7 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

şansları %50 %50 görüyodum ama tecrübeden dolayı shogun u önde görüyodum..üstelik bir de şampiyondu..bukadar basit olucanı düşünmemiştim jones için..jones yere almayı bile başaramadı shogun tam bir hayal kırıklığıydı..yumruk desen belki isabetli 1 veya 2 dir.. bukadar ezilmiş bi şekilde yenileceğini düşünmemiştim..

genç yaşına rağmen jones e helal olsun kemer sahibi oldu..kafama takılan bişey var ama..acaba dirseklerini kullanmasa bukadar başarılı olabilir mi ve 5 raundluk şampiyonluk maçında 3. raundda bitirebilir miydi maçı ? ..

crocop maçında çok duygulandım..yeri düşüşü çok kötüydü ve hemen de kalktı ya bide..başına toplandılar nolduğunu anlamaya çalışır bi hali vardı..çocuk gibiydi..böyle bi yeteneğin böyle veda etmesi üzücü..

Ekin dedi ki...

Can yaptığın işe saygı duyuyorum blogda çok güzel ama şu 'Yok Etti'leri yazmasan be kardeşim. Fedorada yaptın yok oldukları falan yok bence ikisi de halen kendi weightclass larının efsaneleri.

Jon Jones hakkında söyleyeceklerim ilk paragrafta yazılmış zaten aynen katılıyorum.

MMAde son zamanlarda atletizm ve reach avantajı dahada ön plana çıkmaya başladı umarım MMA de zencilerin domine ettiği bi spor haline gelmez.

Son olarak bu Jones'la Lyoto yada Anderson başa çıkabilir gibi geldi bana.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

lyoto shogun la baş edemedi..küçücük bi ihtimal bile vermiyorum jones le baş edebileceğini...

Ekin dedi ki...

Bence bu şekilde bakma olaya. Çoğu sporda geçerli olsada MMA de herzaman işlemiyor. Ben Karate nin Jones un stiline ters gelebilieceğini düşünüyorum.

van auger dedi ki...

andersonun, jones ile dövüşeceğini sanmıyorum 36 yaşına gelmiş bir dövüşçünün, 1,2 kere dövüştüğü bir siklette, o sikletin genç şampiyonuna karşı dövüşmek isteyeceğini zannetmiyorum. keza gsp de anderson ile dövüşmek istemiyomuş, herkes kendi çöplüğünde duracak o zaman.
shoguna çok üzüldüm, artık bütün pride dövüşçülerinden umudumu kestim. ah ulan şu sakatlıklar olmasaydı bu adam gsp-silvadan daha çok konuşulurdu. bir de jones müthiş bir dövüşçü, önünde uzun yıllar var ama her lhw şampiyonuna aha bu uzun yıllar kemeri bırakmayacak diyorlar sonra bu adamlar yeniliyor. jones'un da 2,3 maç sonra yenilebilir bu spor sürprizler ile dolu.
crocop da bıraksın artık yalvarıyorum.

frankello dedi ki...

anderson silva da jones da korkak 2 adam kendilerine şampiyon diyen enayi ikiside.fiziksel özelliklerine bakarsan jonesda kilo dişinda tam ağır siklet özellikleri var.boy,kol uzunlugu ,bacak uzunlugu vs.tamam adam iyi dövüstü sakat ve yetersiz shoguna karşı ama bu fizikle bu klansmanda yarışması hile ve kendini kandırmaktır.aynı şey anderson silva içinde gecerli.benm için sampiyon hala shogun.machida ise çişle mişle uğraşarak o kafayla aya gider anca yolu açık olsun

Can Evrenol dedi ki...

@Ekin - Ben o 'yok etti'yi yazarken galibiyetin eziciliğini ve tek taraflılığını vurgulamak istiyorum aslında. Yoksa Shogun'u küçük görmek fln bizde olmaz zaten :) Shogun gibi kaç adam var MMA dünyasında? Facebook profil fotoğrafımda yeni aldığım Shogun aciton figure'ü var

Yorum Gönder