Çarşamba, Kasım 09, 2011

Kansporu Fantasy MMA 2012

2012 yılında Kansporu'nda yepyeni bir oyuna başlıyoruz;
"Kansporu Fantasy MMA 2012"

Sene başında seçeceğimiz takımlar ve ayda bir kere yapacağımız 3 oyuncu değişikliği ile en iyi MMA'cileri takımımızda toplamaya çalışıyoruz. Her ay kazanacakları kaybedecek MMA'cileri tahmin etmeye çalışıyoruz. Çeşitli kurallar dahilinde diğer Kansporu yarışmacılarının takımlarından daha iyi bir takım oluşturup, en fazla puanı toplamaya çalışıyoruz.

Katılmak için Kurallar ve Puan Sistemi'ni okuduktan sonra Katılım Formu'nu download edip, doldurup kansporuMMA@gmail.com adresine yollamanız yeterli.

Her ay puan durumunu sitemizden açıklayacağız.
Sene sonunda ilk 3 sırayı alan oyunculara sürpriz hediyelerimiz olacak.



2012 SEZON TARİHLERİ ve SON KATILIM GÜNÜ

-  Son katılım tarihi 10 Aralık 2011
-  Sezon başlangıç tarihi 30 Aralık 2011
-  Sezon bitiş tarihi 31 Aralık  2012 (31 Aralık da dahil olmak üzere)

TAKIM KURMA ve AYLIK OYUNCU DEĞİŞTİRME


1) Her katılımcı 15 adamlık bir takım kuracak (10’u as, 5’i yedek)

2) Her ayın 1’ine kadar takımında 3 adam değişikliği yapabiliyorsun .
(yedekten as takıma, as takımdan yedeğe veya dışarıdan yeni bir adamı yedeğe almak üzere) Yani dışarıdan direk olarak as takıma adam koyamıyorsun. Takımına yepyeni bir adam alacaksan önce dışarıdan yedeğe, sonra ertesi ay yedekten as takıma almak mecburiyetindesin.

3) Her ayın 1’inde TR saatiyle 23.00’da değişiklik süresi doluyor. O saatten sonraki değişiklikler geç kalmış oluyor. Ayın 2’sinden itibaren yine bir sonraki ayın 1’ine kadar değişiklik yapma hakkın var.

4) Değişiklik yapmak üzere email attıp 3 değişikliği de yaptıktan sonra bir daha aynı ay içerisinde değişiklik yapamazsın ve yaptığın değişikliği geri alamazsın.

5) Ay sonuna kadar değişiklik yapmayan veya geç kalan oyuncular, bir önceki ay verdikleri takım üzerinden puanlandırılacaklar.  Eğer değişiklik yapmadıkları için kurallardan birini çiğnemiş duruma düşerlerse, kuralları çiğnemelerine sebep olan dövüşçüleri o ay as takımdan çıkartılacak, hiç puan almayacak ve  oyuncu -6 ceza puanı alacak.


TAKIMINA OYUNCU ALIRKEN DİKKAT ETMEN GEREKENLER

6) Takımda aynı sikletten en fazla 3 adam bulundurabilirsin

7) As takımda UFC’den en fazla 8 adam bulundurabilirsin. (Strikeforce’dan UFC’ye geçmesi muhtemel olan adamlara dikkat!)

8) As takımda en fazla 2 UFC kemer sahibi, yedekte en fazla 2 UFC kemeri bulundurabilirsin. (Internim yani geçici kemer, yine normal kemer olarak sayılıyor)

9) Eğer takımında 2 kemer sahibi varsa, ve diğer dövüşçülerinden biri de kemer kazanırsa, o halde takımında 3 kemer sahibi bulundurmaya hak kazanmış oluyorsun. Takımındaki kemer sahiplerinin sayısı 4 olursa, bir sonraki ay bunlardan birini yedeğe almak zorundasın.

10) Eğer o ay takımda yapacağın değişiklikler yetersiz kalıyor ve yine de takımında bulundurmaman gereken sayıda bazı özelliklere sahip adam oluyorsa, takımını 10 yerine 9 veya 8 adamla kurmak zorundasın

Mesela: o ay takımında 2 kemer sahibi var ve 2 yeni adamın daha kemer almış, birini çıkarmak zorundasın. Takımındaki 2 Strikeforce dövüşçüsü UFC’ye geçmiş, ve  takımdaki hafifsiklet dövüşçü sayısı 4’e yükselmiş. Bu durumda 3 değişiklik ile takımını bir sonraki aya hazır duruma getiremiyorsun ve 10 yerine 9 veya hatta 8 kişiyle çıkmak durumunda kalabiliyorsun.  Gibi….


-  Kansporu Fantasy MMA uzun soluklu bir oyun. Önümüzdeki ilk maçları değil, bütün bir seneyi düşünerek takımını oluştur.

-  Yeni bir oyuncuyu 2 ay sonra takımına sokabiliyorsun. O yüzden takımını uzun vadeli seç. Oyuncu çıkartmak ve sokmak hızlı olmayacak.

-  Takımını kurarken sadece genç ve iyi dövüşçülerin maç kazanmasını değil, yaşlı dövüşçüleri de hesaba kat. Onlarında kazanacağı bir çok bonus puan şansı var puanlamada.

Kurallar (download)

Puan Sistemi (download)

Katılım Formu (download et, doldur, kansporuMMA@gmail.com adresine yolla)

7 yorum:

ncanerozturk dedi ki...

lets get it started

frankello dedi ki...

hangi site üzerinden oynıcaz yada bi site üzerinden oyanamıcaz mı.

Can Evrenol dedi ki...

Şimdilik formları doldurup
kansporu@gmail.com adresine email atıyoruz.
En kısa sürede basit bir site yapıcaz bu oyun için.

frankello dedi ki...

bir sürü site var can nette aslında orda private bi lig kurup şifre koyup oynamak daha kolay olmaz mi .ben senin kadar bilmiyorum bu işi ama birsürü adamin picklerini falan okumak puanlamak zor olmaz mi senin için.bi araştirma yapayim nette istersen iyi bi lig kurulcak site için

Can Evrenol dedi ki...

@frankello
o sitelerin biçoğuna baktım ama onların çoğu event event gidiyo, benim burda oynamak istediğim uzun soluklu ve birçok şeye dikkat edilerek kurulcak takımlar gibi değil o siteler. Onlar daha çok kazananı kaybedeni seçmeye benziyo. Sen bi bak yine de konuşalım. Herşekilde buna da deneme olarak başlayabiliriz bir yandan

Can Evrenol dedi ki...

Bi de hani 50/60 kisi katilsa ugrasmak zor olur ama tahminim 10-15 kisi ya oluruz ya olmayiz. Ugrasmak dert olmaz. Sonra 1-2 aya da bunu bu site formatina tasiriz diye dusunuyorum. Son derece basit tutrak bu bloga basladigim gibi bu oyuna baslamak istedim. Cunku bi talep yok, sadece arz var : ) Katilanlarla, isteyenlerle, zorlamadan kendi yagimizda kavruluruz. Sonra zaten olacagi varsa ordan dallanir budaklanir olay.

frankello dedi ki...

senin düşündügün daha mantıklı ya bende baktım da vasat genelde o tarz siteler.bi grup olarak biz fantasy nba oynuyorduk yahoodan onun ki tam sezona yayılan,basta draft yaparak kadro kurdugun cok güzel bir sistemi var bende onun gibi sanmıstım ama iyi degil böle daha iyi .

Yorum Gönder