Pazar, Kasım 06, 2011

UFC 138 sürpriz bi şekilde mest etti!

Ara vermeden her hafta arka arkaya yıldızlarla dolu etkinlikler getiren UFC, bu sefer İngiltere'deki UFC 138'in dövüş kartıyla hayal kırıklığı yaratmıştı. Etkinliğin main event'i olan Leben vs. Munoz, standart bir etkinlikte anca 2. maç olabilecek seviyede bir eşleşmeydi. Ancak gecedeki bütün maçlar müthiş bir çekişmeye sahne olarak, belki de bizlere uzun süredir izlemesi en keyifli MMA etkinliğini izletmiş oldular!

Terry Etim geri döndü!

İlk olarak sakatlık dolayısıyla 16 aydır kafesten uzak kalan Terry Etim, geceye bomba gibi bir açılış yaptı! UFC'nin en zayıf dövüşçülerinden biri diyebileceğimiz Eddie Faaloloto'yu 17 saniyede yumruk ve tekmelerle sersemletip giyotinle boğarak işi uzatmadı. Aylardır (belki de yıl) bu kadar çabuk biten bir maç görmemiştim. Liverpool'lu olan ve İngilizcesi kesinlikle anlaşılmayan Terry Etim, sakatlığını atlattığını ve bu siklette çok sağlam maçlar çıkaracağını vurgulamış oldu.

Anthony Perosh'un hikayesi

Ardından Diabete vs. Perosh maçı geldi... Aslında 38 ve 39 yaşındaki bu iki dövüşçünün maçı kağıt üzerinde oldukça önemsiz gözükürken, Perosh'un sürpriz galibiyeti geceye büyük renk katmış oldu.
Avustralyalı Perosh'un hikayesi ilginç;
UFC'nin Avustralya'daki etkinliğinde (UFC 110) Cro Cop'un rakibi Ben Rothwell son anda sakatlanınca yerine son anda Avustralya'dan Anthony Perosh bulunup getiriliyor. Perosh, bir ağırsiklete göre oldukça hafif bir dövüşçü. Ayakta da oldukça zayıf, ama yerde işin uzmanı. Avustralya'nın ilk siyah kuşak BJJ'cilerinden biri. O gece Perosh Cro Cop'a yeniliyor ama ardından hafif-ağırsiklete iniyor ve şimdi UFC hafif-ağırsikletinde üst üste ikinci galibiyetini almış oluyor! Bu zamanda 39 yaşında bir dövüşçü için UFC'de üst üste 2 galibiyet almak bulunmaz bir nimet!
Diabete'nin pek bir yer hakimiyeti olmasa da yine de çok ama çok iyi bir kickboksçu olduğunu biliyoruz. Henderson'un TUF 9'daki kickboks koçu olan Diabete, ilk raundda Perosh'u dağıtacak gibi gözüküyordu. Ancak yeterince baskın davranmayıp yere alınınca bir daha kalkamad... Neresinden bakarsanız bakın 39 yaşındaki Perosh'un Diabete'yi bu şekilde mağlup edip UFC'de üst üste 2 galibiyet almış olması Rocky-vari bir hikaye...

Thiago Alves hala burda! Papy Abedi, Yeke Yeke dedi...

Mory Kante'nin Yeke Yeke şarkısı eşliğinde Demokratik Congo bayrağı, şapkası ve ağzında purosuyla UFC'ye yıkılan bir giriş yapan Papy Abedi, gecenin kapalı kutusuydu. 8-0'lık MMA rekoru ve UFC'deki ilk maçında Thiago Alves karşısına çıkarılmış olması onun pek de boş bir adam olmadığının kanıtıydı. Maça dinamit gibi başlayan Papy Abedi, tecrübeli Thiago Alves karşısında duvara çarptı. Thiago Alves boşuna Thiago Alves olmadığını kanıtladı. Papy Abedi'nin açığını bekleyip, ilk yakaladığında da çok sağlam darblerle Abedi'yi dağıttı. O andan sonra bitene kadar nefes aldırmadı. bakalım üst üste önemli yenilgiler almış olan Thiago, burdan sonra çıkışa geçebilecek mi? Papy Abedi de, her ne kadar ilk mçaında ilk raundda yenilmiş olsa da, ilerde bize eğlenceli maçlar izletecek gibi... Sevdik.

Renan Barao çok fena geliyor!

Yıllar sonra geriye dönüp bakıldığında bu gecenin en önemli ismi olarak belki de Renan Barao'nun adı öne çıkacak diye düşünüyorum. Jose Aldo'nun takımından gelen Renan Barao, yumruklarının ve çenesinin sağlamlığıyla tanınan İngiliz Brad Pickett'i ayakta dağıtmayı başararak tam hepimizi koltuklarımızdan kaldırmıştı ki, Pickett'in sırtına böcek gibi yapışıp inanılmaz hızlı ve teknik bir rear naked choke çekerek ağızlarımızı açık bıraktı! Müthiş bir hareketti! Maçtan sonra Joe Rogan da Barao'nun ve Aldo'nun takımı olan Brezilya'daki Nova União'dan bahsetti. Orada daha tanınmayan ve yıldızlaşmayı bekleyen Aldo ve Barao gibi yüzlerce adam olduğunu söyledi... Korkunç!

Chris Leben'den bu kadar... Mark Munoz, Silva ile kemer maçı istiyor!

Gecenin main event'inde ise aşağı yukarı beklenen oldu ve Mark Munoz müthiş yumruklarıyla üstün güreş tekniğini birleştirerek Chris Leben'e acımadı. Yenilse de savaşçı yüreği ile gecenin şampiyonlarından olan Chris Leben, 2. raundun sonunda köşesine sol gözünden göremediğini söyleyince havlu atmak zorunda kaldı. (Aslında Leben'in sol gözü kapanmamıştı. Leben'in da kolay kolay yalan söyleyip maçı bırakacak olduğunu sanmıyorum. Acaba iç kanama ödem falan gibi bir şeyden dolayı mı göremiyordu gözü?)
Galibiyetten sonra Mark Munoz, son derece saygılı bir şekilde eski arkadaşı ve antreman partneri Anderson Spider Silva'ya meydan okuyarak kemere gözünü diktiğini açıkladı... Aslında Munoz tarz olarak Sonnen'e benziyor. Ayakta da daha sert vuruyor. O yüzden olası bir 'Munoz vs. Silva' kemer maçı heycan uyandırmıyor değil... Ama Munoz'un Hamill ve Okami mağlubiyetleri akla gelince... bilemiyorum...

Şimdi heycanla VELASQUEZ vs DOS SANTOS'u beklemeye başladık!

3 yorum:

NigelfuckinBenn dedi ki...

şu ünlemleri gördükçe FUCK YEAAAH demekten kendimi alamıyorum.

uzun bi aradan sonra canlı bi event yakaladım. Munoz sağlam eleman.

Lights out lights out diye diye bekliyoruz

fenerli_41 dedi ki...

bence munozun silvaya rakip olaması çok zor
güreşi silvaya karşı yeterli olamaz çünkü silvayı yere almak zor ancak sonnen,gsp,rashad,jones gibi çok iyi güreş bilmesi lazım

ncanerozturk dedi ki...

beklediğimin çok üstünde bir eventti. torrenten indirmemeyi düşünmüştüm hatta ama cidden kart üzerinde durduğu gibi durmamış. şimdi önümüzde iki müthiş hafta var. santos vs velasquez sonrada shogun vs hendo.. ufc uçuşa geçti !

Yorum Gönder