Pazar, Kasım 13, 2011

UFC on FOX: Gecenin diğer kazananları ve Prelim'ler

Dün gece Dos Santos'un overhand sağ yumruğu ve Guida vs. Henderson maçı geceye damgasını vururken, undercraddaki diğer maçların galipleri de oldukça etkileyici performanslar sergilediler. Dustin Porier ve Ricardo Lamas'ın BJJ yeteneklerini konuşturup aldıkları müthiş submission galibiyetleri UFC'deki yer oyununda çıtanın ne kadar yükseldiğinin bir hatırlatıcısı olurken, özellikle Lamas'ın üçgen-kol-boğma'sı, gecenin submission'ını ödülüne layık görüldü... 65.000 dolar! BAM!

TUF 9. sezondan tanıdığımız DaMarques Johnson, dün gece belki de Dos Santos'a rağmen gecenin en iyi nakavtını kazanan isim olmalıydı. UFC'de 7 maçta 4 galibiyet, 3 yenilgiyle DaMarques enteresan bir orta-adam olmuş durumda.


Dünyanın 4 bir tarafında dövüşmüş olan Amerikalı Darren Uyenoyama, UFC'deki ilk sınavında Japon süperstarı Kid Yamamoto'nun tabutuna son çiviyi çaktı. Muhtemelen bu Kid'i UFC'de son görüşümüz olacaktır... (Hani belki bi de Şubatta UFC'nin Japon çıkarmasında seyirci çeksin diye karta koyabilirler belki... o kadar)

Onun dışında geceye damgasını vuran isimler arasına bir de genç Alex Cacares vardı. Jon Jones'vari stand-up'ıyla, favori Cole Escovedo'yu mağlup eden Cacares, basın toplantısının en neşeli üyesiydi... Stand-up'ı çok iyi ama yeterince güçlü mü emin olamadık...

Prelim maçlarının tümünün ayrıntılı analizini Gökhan1985'dan
UFC ON FOX - PRELIM FIGHTS

MMA için müthiş bir geceyi bıraktık. Yeni kralın Junior Dos Santos olduğu gecede güzel pes ettirmeler, nakavtlar da vardı.

DaMarques Johnson vs.  Clay Harvison

Harkulade bir nakavt izletteren Johnson’a şükranlarımızı sunmak gerekir. Eğer ki Junior Dos Santos’ un o yumruğu olmasaydı kesin gecenin nakavt bonusu DaMarques’in olurdu. İnanılmaz bir aparkatla rakibini indiren ‘’Darkness’’ maça kendinden oldukça emin başladı ve bu galibiyetiyle de Amir Sadollah mağlubiyetini unutturdu. Gerçek bir dövüşçü olan Johson için unvan maçı potansiyeli yok değil, sadece kendi dövüşçü kimliğini ortaya koyması önemli kendine devler liginde mutlaka yer bulur. TUF 13 ten olan Clay Harvison ise bir sonraki maçını mutlaka kazanmalı ki UFC de devam edebilsin diğer ihtimal bayağı karanlık görünüyor.

Cub Swanson vs.  Ricardo Lamas

İki WEC dövüşçüsü ilk roundda pes ettirme girişimi kapohera tekmesi inen sağlam yumruklar gongun çalmasına rağmen devam eden yumruklaşmalar bir MMA maçının yanı sıra cesur savaşçıların çarpışmasını bize izlettirdi. İkinci round içinde güreşini ve jiujitsunu ortaya koyan Lamas kendisini ağlattıran bir galibiyet kazandı. Haklı olarak da gecenin pes ettirme ödülünü aldı. Genelde kolla üçgen boğmada mount pozisyonundayken tanık oluruz. Ancak Ricardo Lamas rakibinin de beklemediği bir anda ve çok sıkı bir şekilde rakibini boğdu. UFC de yenilgisiz olan Lamas bakalım bundan sonra neler yapacak, Cub swanson ın ise çift dikiş kariyeri nasıl sonuçlanır kestirmek imkansız.

Dustin Poirier vs.  Pablo Garza

Dustin Poirier için çok önemli bir galibiyet diyebiliriz. Daha 22 yaşında olan genç MMA cinin kariyerinde tek mağlubiyeti var. Maç boyuncada rakibine üstün olan taraftı. Pablo Garza’nın ise ellerini bağlasan anca bu kadar dövüşürdü sadece tekmelerini ön plana çıkardı bu da yetmedi. İlk rounddaki gibi yere inse de bu sefer brazilian jiujitsuda mor kuşak olan Dustin Poirier’in elle boğmasına maruz kaldı. Uzun boyuna rağmen akılcı bir strateji ile rakiplerini yere çekip işlerini bitiren Pablo Garza’ nın bir önceki maçını hatırlayanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır. Ancak bu sefer karşısında LA Gladiator takımının dövüşçüsü vardı ve olmadı.

Aaron Rosa vs.  Matt Lucas

Siklet inen ve yaklaşık yirmi yedi kilo verip daha bir fit görünüme kavuşan Aaron Rosa UFC deki ilk galibiyetini aldı. Karşısında üçüncü sınıf bir dövüşçü olmasına rağmen bir önceki maçını aratmayan Aaron Rosa elinde ne varsa kullanmaktan geri kalmadı. Matt Lucas ise maça ağzındaki dişliğini devamlı bırakmasıyla damgasını vurdu bu nedenle bir puanı silinen Lucas adeta kendi eliyle maçı verdi ve bölünmüş kararla kaybetti biraz daha çabalasa hakemlerden tam puan maçı bile alabilirdi. Ancak rakibine yere düşürme girişimiden başka bir şey yapmayan Matt Lucas arada bir de Aaron Rosa’yı tellere itti. Bu tarz dövüşçülerin UFC de ömrü uzun değil hiç olmaz.

Alex Caceres vs.  Cole Escovedo

Zamanının ilk WEC tüysiklet şampiyonu olan Escovedo’nun bu ardı ardına üçüncü mağlubiyeti yaşı biraz daha büyük olsa emeklilik zamanı denebilir ama daha otuz yaşında olan ‘Apache Kid’ belki BJ Penn gibi erken bırakır bu sporu. Tabi karşısına çıkan inanılmaz kickboks MMA dövüşçüsüne de methiyeler dizmek abartı olmaz. Son derece atletik olup bunun da hakkını veren Alex Caceres hakemlerden bütün puanları sildi süpürdü. Sadece biraz daha savunmasını geliştirmeye ihtiyacı var, ama üretkenliği bu durumun önüne geçmiş durumda. Üçüncü round taki yer oyunu ise bir diğer alkışa değer stil bundan önceki son iki maçında aynı pes ettirmeyle yenilsede yer oyunu bu maçta fena değildi. Yaşınında genç olması itibariyle bundan sonraki bir galibiyet onu ana karda taşıyabilir.


Mike Pierce vs.  Paul Bradley

UFC’nin daimi isimlerinden Mike Pierce kendisi gibi güreşçi olan Paul Bradley’i mağlup ederek onüçüncü galibiyetini aldı. Aslında Mike Pierce kendini bir gömlek daha yukarı taşıyabilse kendi sikletinde devler arenasına girebilir. Fakat ne tam olarak vuruşunu ne de boğuşmasını kullanmıyor bu da rakiplerinin Mike Pierce’ta daha rahat baskı kurmalarını sağlıyor. Tecrübeli MMA cinin daha fazla şeyler yapması lazım..


Norifumi Yamamoto vs.  Darren Uyenoyama

Ne zaman Japon bir dövüşçü octagona çıksa Japon MMA i daha ölmedi dürtüsüyle genelde Japon dövüşçü tarafı tutulur. Ancak bu seferde olmadı ve Norifumi Yamamoto UFC deki ikinci maçını da kaybetti. Aslında maç daha birince roundda neredeyse bitiyordu ki Japon dövüşçünün imdadına bitiş sireni yetişti. Çoğu Japon MMA ci gibi o da ülkesinin dışında aslandan kediye dönüşen bir savaşçı. Darrenn Uyenoyama ise dünya klasında bir yer dövüşçüsü ve maçı da bu şekilde kazandı. Rakibinin üzerine yatıp tüm puanları domine etti. Aslında Darren için başka seçenek te yoktu desek yanlış olmaz karşısında ayakta dövüşmeyi çok iyi bilen bir Japon vardı.Stratejisine bağlı kalıp kazanmayı bildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder