Pazar, Kasım 20, 2011

UFC 139: prelim maçları

(Kansporu için yazan Gökhan1985)

UFC 139’ da önkart dövüşleri de ana kardı aratmadı desek yanlış olmaz. Gecenin şanına yakışır bir şekilde biten çok güzel maçlar oldu. Her haliyle tarihe geçmiş bir UFC gecesi izlenmiş oldu.

Shamar Bailey vs. Danny Castillo
TUF 13 dövüşçüsü Shamar Bailey UFC deki ikinci maçını da kaybetti ve onun için kötü gidiş sürüyor. Maçlarda tam olarak performansını yansıtamayan güreş temelli bir MMA dövüşçüsü olan Shamar maçta da daha ilk başta ardı ardına üç yeredüşürme yedi. Belki güreş yeteneğinden belki de rakibinin acımasından ‘SLAM’ olarak nakavt olmaktan kurtulan Bailey ilk roundda rakibinin altından ezilmekten kurtulmadı. Bailey için ya bu son maçı olabilir ya da belki bir maç daha şans tanıyabilirler. Başarılı bir WEC dövüşçüsü olan Danny Castillo için ise bir önceki mağlubiyetinin ardından toparlanması için güzel bir fırsat oldu.


Matt Brown vs. Seth Baczynski
TUF’den sonra siklet inen ve başarılı bir performans gösteren Seth Baczynski için Matt Brown sınavı beklenenden kolay geçti. Tabi bunda Matt Brown’un inalnılmaz derecede kötü gidişatının etkisi büyük ancak ‘The Polish Pistola’ nın da dersini iyi çalıştığı için hakkını vermek gerekir. Rakibinin aldığı son beş mağlubiyetten dördü pes ettirme olunca Seth Baczynski ye de aynı yoldan geçmek düşmüş. O da bunu başarıyla yaptığı için kendisine tebrikler arz olunur. Matt Brown için ise ayrı bir parantez açmak gerekir ki ben ilk maçını UFC de 96’ da izlemiştim. Adam rakibini doksan saniyede öyle bi hale soktu ki bunu ancak yüz UFC eventinde bir görürsünüz, işte o andan itibaren akıllarda kalan Matt Brown daha sonraki maçlara antremansız çıksa ancak bu kadar kötü dövüşür. Belki bir maç daha toparlanmasında yardımcı olur.

Tom Lawlor vs. Chris Weidman
Bu maçı izleyenler bir MMA dövüşçüsünün evrimine tanık olmuşlardır diye düşünüyorum, bahsettiğim kişi nağmalup Chris Weidman. İlk dakika içinde rakibini sezip ikinci dakika da yere alan ve ardından müthiş bir boğmayla rakibini mışıl mışıl uyutan hem Chris’i hem de jiu jitsu hocası Matt Serra’yı kutluyoruz. UFC de üçte üç yapan ‘The All American’ bundan sonraki rakibini bekliyor. Müsabaka eşleştirmesi yapanlar pek de bekletmez diye düşünüyorum.

Michael McDonald vs. Alex Soto
UFC’ye yeni gelenlerden olan Alex Soto çok güzel bir hoş geldin hediyesi 20 yaşındaki genç dövüşçü Micheal McDonald’dan oldu. Kariyerinde tek yenilgisi olan ‘Mayday’ adeta rakibine nefes aldırmadı ve engellenemez yumruklar çıkardı daha ilk dakika dolmadan Meksikalıya kariyerindeki ilk yenilgisini tattıran Micheal McDonald aynı zamanda BJJ de kahverengi kuşak sahibi. Maçtan sonra da kendisinin söylediği gibi eşleşme için acelesi yok, sadece sakatlanmaması yeterli.


Ryan Bader vs. Jason Brilz
Aslında bu maç için Ryan Bader açısından söylenecek önemli birkaç nokta var, bunlardan en önemlisi, iki önemli rakibe mağlup olduktan sonra sanki gözden çıkarılmışçasına yedek kartta alınan Ryan Bader bu galibiyetiyle ben buradayım dedi. Gerçektende Ryan Bader UFC hafif-ağırsiklette üst sıralarda olması gereken biri, zaten bunu Jason Briltz karşısında da kanıtladı adeta yumruğunun iki parmağıyla rakibini nakavt etti hem de daha ilk roundun ikinci dakikasında. Ryan Bader’a haksızlık yapıldığı görüşündeyim iki mağlubiyetle gündemden düşeek bir dövüşçü değil. Sonraki dövüş gecelerinde MMAseverler bunu göerceklerdir.

1 yorum:

Alkan Gültekin dedi ki...

Weidman ile ilgili görüşüne tamamen katılıyorum ve bu adama dikkat diyorum. Gerçekten çok üst düzey bir güreşçi ve inanılmaz bir gelişim içerisinde.

Ryan Bader ilk round TKO'lara geri döndü ve eskininden güçlü olarak devam edecektir.

Michael McDonald 20 yaşında bir adam ve striking'i beni etkiledi. Bu adamı izlemeye devam edeceğim.

Matt Brown uzun zamandır bitik bir adam, hatta sanırım bir ara sporu bırakıp geri döndü. Son 5 maçta 4 mağlubiyet ve belki de UFC'de galibiyet-mağlubiyet sayısı neredeyse aynı olan tek adam (14-11). Yine rezalet bir performans sergiledi.

Yorum Gönder