Çarşamba, Kasım 09, 2011

UFC on FOX! Bu Cumartesi! Tarihe tanıklık ediyoruz!

UFC, bu Cumartesi gecesi (Pazar sabaha karşı), bugüne kadar ilk defa bedava yayınlanıyor! Yani paralı kanalda değil, Amerika'nın Show TV'si diyebilceğimiz FOX kanalında!


Kansporu UFC on FOX Banyosu: http://www.facebook.com/event.php?eid=127498324019950

Nereden nereye... UFC on FOX, balatası kopmuşçasına inanılmaz bir ivmeyle gün be gün dünyanın en büyük sporu olmaya doğru hızla giden MMA için mihek taşı gibi bir olay olacak...


FOX'ta UFC'nin başlaması demek, yepyeni bir devrin de başlangıcına tanıklık edeceğiz demek... UFC, FOX'la birlikte hem Amerika'da, hem dünyada bugüne kadar ulaştığından çok daha fazla seyirciye ulaşacak. Bambaşka bir vitrine çıkacak. Bugüne kadar hiç MMA izlememiş yepyeni bir kuşak MMA ile tanışacak. Ve UFC de bu çıkışını da uzun süredir heyecanla beklenen bomba gibi bir ağırsiklet kemer mücadelesiyle gerçekleştirecek! Cain Velasquez vs Junior Dos Santos! Gelin, MMA'in dünyanın en büyük sporu olması yolundaki bu tarihi geceye Kansporu UFC on FOX Banyosu'nda beraber tanıklık edelim...

15 yorum:

NigelfuckinBenn dedi ki...

main event dışındaki maçları nerden nasıl izleyebileceğiz ?

Can Evrenol dedi ki...

sanırım facebook'tan HxS, belli değil daha

KotRot dedi ki...

Şampiyon Dos Santos ! ...

ncanerozturk dedi ki...

Velasquez gibi bir grappler karşısında Dos Santosun hiç şansı yok

fenerli_41 dedi ki...

cain velazquez 5 sene önce güreşten mma sporuna geçiş yapmış bu kadar kısa sürede ayakta dövüş(kick boks) nasıl öğrenmiş profesyonel kickboksçulardan hiç farkı yok bide üstüne ağırsiklet şampiyonu oldu

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

velazquez bence alır maçı..dos santos un maçlarında pek yerde mücadele ettiğini göremedik..çok uzun zamandan beri beklediğim bi maç..çok heyecanlı bi maç olacak..ma canlı izleme fırsatım yok..mmaint.com dan hd olarak izleyebilirim artık..tek tesellim bu..velazquez alır diyorum ben maçı..

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

diğer maçlara baktığımda guida & henderson maçı haricinde pek heyecanlı maç gözükmüyo gibi..ufc 139 daki maç kartı daha güzel..

http://www.mma-core.com/events/_UFC_139_Shogun_vs_Hendo?eid=37544

Alkan Gültekin dedi ki...

Gerçekten sonucu tahmin edilemeyecek bir eşleşme bu ve uzun zamandır bu kadar ortada bir şampiyonluk maçı seyretmemiştim. Her sonuç ihtimal dahilinde gözüküyor. JDS BJJ'de kahverengi kuşak sahibi, ama bu yönü henüz test edilmedi. Boksu ise inanılmaz iyi. Bana göre Frankie Edgar ile birlikte UFC'deki en iyi iki boksörden biri. Eğer iyi TD savunması yapabilir ve yerden uzak kalmayı başarabilirse şansı yükselir. Cain'in de boksu çok etkili ve 2 kere All-American olmuş bir güreşçi. Bu eşleşmedeki en büyük silahı güreş yeteneği olur. Eğer JDS ile ayakta kapışmayı tercih ederse, ki bence etmeyecektir, şansı azalır. Sonuç olarak JDS'in şansını %49, Cain'in şansını %51 olarak görüyorum. Maçın 5 rounda uzayacağını düşünmüyorum. JDS kazanırsa KO/TKO ile ilk 2 round içinde, Cain kazanırsa herhangi bir şekilde (KO/TKO/submission) 4 round içinde olur diye düşünüyorum.

Guida ve Henderson maçını Henderson alacak gibi gözüküyor. Her ne kadar Guida'ya karşı bir sempatim olsa da (Foo Fighters- My Hero ile çıkması bir yana bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve "asla pes etme" mantığı sayesinde) Henderson 2 kere All-American olmuş bir güreşçi, BJJ kahverengi kuşak sahibi ve güreşinin yanında striking'i de çok etkili olan çok yönlü bir dövüşçü. Guida ise kariyerinde Henderson'dan çok daha kötü abuk subuk adamlara kaybetti şimdiye kadar ve güreşi de striking'i de Henderson'dan daha aşağıda. Bence bu da en az ana mücadele kadar iyi bir eşleşme ve Guida'nın kamikaze taktiği sayesinde çok hareketli ve çok eğlenceli bir maç olacak.

frankello dedi ki...

herşeye muhalefet ediyorum gibi gözüküyor biliyorum ama bi kaçşeye katilamayacagim.bi kere velazquez'in grapplerlıkla uzaktan yakından alakası yok pek sumbission denemesi olmadı hatta hiç olmadı simdiye kadarki kariyerinde.tek bildigi adamı yere alip gnp yapmak.onun dişinda cain'in pro kickbox seviyesinde oldugunu da düsünmüoyurm he bir güreşci için ayakta iyi ama bir jds degil.jds iyi bi takedown defense sergilerse cain'i k.o edebilr bakalım.

frankello dedi ki...

*submission olacak o yanliş yazmisim.

onun dişinda brockdan kemeri aldigindan beri dövüsmedi ''ring rust'' söz konusu olabilir.çenesi de zayif bence ama yinede favori cain cünkü jds'nin ne kadar iyi bir td defense'i ve ne kadar iyi bi bjj si var bilmiyoruz.ben dos santos alicak die düsünüyorum bu arada.

Alkan Gültekin dedi ki...

Grappling demek illa ki submission demek değil. Güreş de bir grappling disiplini mesela ve bu da Cain'i bir grappler yapar. Grappling'in içinde clinch, TD, çelme, gard geçme (pass), submission, top control sağlama, sırtüstü yerdeyken üste geçme vs. gibi bir sürü hamle var. ncanerozturk'ün bunu kastettiğini sanıyorum.

ncanerozturk dedi ki...

Cain velasquez şu anda p4p olarak düşünürsek ufc'nin en iyi 2-3 güreşçisinden biridir. Adam Div1'de güreşmiş birisi. Bu bir güreşçi için olimpiyatlardan sonraki en büyük başarıdır. Ne kadar mükemmel bir güreşçi olduğunu, brock lesnar karşısında yere düşmeyerek, brocku yere alarak gösterdi.(brock lesnarda çok büyük bir güreşçidir sayısız madalyası vardır)

Grappling sadece submission demek değildir. Zaten ağırsiklet maçlarının çoğu,karşıdaki adam bjj spesyalisti değilse sub ile bitmez(big nog, mir vb). çünkü rakip yere alma fırsatı yakaladığında genelde gnp yapar. o yüzden cainin çok iyi bir submission'cı olması gerekmiyor.

güreşçilerin en iyi özelliği olan rakibin sırtına yere getirip,pin pozisyon elde etmek ağır siklette galibiyetin anahtarlarından biridir. bunu da cain, kick boks temelli jds karşısında kolayca yapacaktır

e striking deseniz jds çok iyi kabul, ama cain'de ağırsikletin en iyi boksu var. istatistiklere bakın. inanılmaz bir isabetlilik yüzdesiyle dövüşüyor. zaten elleri çok ağır. jds'nin kendisine dokunmasına izin vermeden yere alır diyorum. bu maç kaza yumruğu yemezse kesinlikle cain'in

Alkan Gültekin dedi ki...

Cain Div. I'de güreşmek bir yana, iki sene üst üste All-American olmuş çok çok deneyimli ve üst düzey bir güreşçi. Brock maçında iki kere TD yemesine rağmen ikisinde de müthiş bir refleks/içgüdü ile ayağa kalkmayı başardı. Ayrıca striking'i çok güçlü ve isabetli, GnP'si de inanılmaz etkili. JDS'i yere alırsa ve yerde tutabilirse, JDS için TKO kaçınılmaz son olur.

frankello dedi ki...

demek istedigim complete bir grapller degil o yüzden benm acimdan grappler degil.mma degilde grappler karsılasmasi olsa üstüne yatmakdan baska rakibini bitirmek ihtimali yok.

van auger dedi ki...

dos santos cainden daha formda olarak çıkacak bu maça. cainde ring rust olacaktır diye düşünüyorum, uzun süreli sakatlıktan sonra.
umarım santosun takedown defencei yeterince iyidir de maçın tümü yer mucadelesi ile geçmez. umarım clay guida yenilir.

Yorum Gönder